Skip to content
Samsung Electronics i Norden tillsätter MX-director – ska stärka kundupplevelsen

Press release -

Samsung Electronics i Norden tillsätter MX-director – ska stärka kundupplevelsen

Samsung Electronics i Norden har tillsatt Anders Elmby som ny Division Director för Mobile eXperience-divisionen. Syftet är ge slutkunder och partners ett bättre erbjudande med en starkare lokal förankring. Satsningen är ett steg i Samsung Nordens ambition att utvidga portföljen och addera nya produktkategorier för att kunna erbjuda en bättre upplevelse för slutkunderna.

Anders Elmby har sedan januari 2022 arbetat på Samsung och har nu ingått i rollen som Division Director på Samsung Mobile eXperience (MX). Han kommer närmast från Tele2, där han haft rollen som affärsområdeschef med ansvar för operatörens hårdvaruaffär. Den nya rollen är en viktig del i Samsungs arbete med att minska avståndet mellan bolagets strategiska och operativa funktioner. Anders Elmby får därmed en nyckelroll i en lokalt förankrad ledningsfunktion för MX-divisionen.

– Det har varit en intensiv period med mycket fokus på organisatorisk struktur, omvärldsanalys och kommersiell strategi. Men trots att vi befinner oss i besvärliga tider ser jag att det finns det stora möjligheter för oss att växa än mer, säger Anders Elmby, MX-Director på Samsung Electronics.

I samband med omorganisationen har Samsung MX-division fått en mer definierad marknadsfunktion. Med ett operativt ansvar i Sverige och ett strategiskt i Norden kan man skapa viktiga synergier mellan flera marknader – vilket stärker chanserna till ökad tillväxt.

– Vi får en mer koordinerad och marknadstillvänd utgångspunkt i hur vi arbetar med både de partners som enbart bedriver verksamhet i Sverige samt de partners som har verksamhet i flera nordiska länder, säger Anders Elmby.

Samsungs mål är att öka tillväxten på den nordiska marknaden och man har nyligen breddat portföljen och adderat nya produktkategorier. Samtidigt blir marknaden alltmer komplex och den sammanhängande kundupplevelsen betydligt viktigare.

– Det är en hygienfaktor för att vi skall åtnjuta slutkundernas förtroende och vara valbara på marknaden. Men vi ser stora möjligheter för oss att skapa tillväxt på den nordiska marknaden. Jag ser fram emot att låsa upp den potentialen tillsammans med vårt team på Samsung MX, säger Anders Elmby.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667