Skip to content
Den nya Galaxy Watch5-serien är fullpackad med värdefull sömnspårning, personliga designmöjligheter och förbättrad tålighet som underlättar att skapa sunda vanor i vardagen
Den nya Galaxy Watch5-serien är fullpackad med värdefull sömnspårning, personliga designmöjligheter och förbättrad tålighet som underlättar att skapa sunda vanor i vardagen

Press release -

Samsung driver innovation inom hälsa och välmående med Galaxy Watch5 och Galaxy Watch5 Pro

STOCKHOLM, Sverige – 10 augusti, 2022 – Samsung Electronics Co., Ltd offentliggjorde idag Galaxy Watch5 och Galaxy Watch5 Pro för att skapa bättre hälsovanor med användbara insikter om hälsa, avancerade funktioner och ännu mer kraftfulla egenskaper. Med Galaxy Watch5 förbättras de funktioner som användarna redan nyttjar varje dag medan det nyaste tillskottet till Galaxy Watch-samlingen, Galaxy Watch5 Pro, är Samsungs tåliga och funktionspackade klocka. Båda enheterna är ett löfte till användarna att deras personliga mål kan nås, och Galaxy Watch5 och Galaxy Watch5 Pro finns här som hjälp på vägen.

"Vi är väldigt spända på att kunna förse vårt Galaxy Watch-community med rätt verktyg, data och resurser för att inte bara förstå deras generella hälsa bättre utan även kunna coacha dem på deras resa mot bättre vanor" säger Andreas Bergqvist, IM Nordic Product Manager på Samsung Electronics Nordic. "Med Samsungs banbrytande BioActive Sensor gör vi det nu möjligt för våra användare att få tillgång till sina mest omfattande hälsoinsikter hittills."

Banbrytande sensorteknologi designad för överlägsen förståelse

Med ett ökat behov av att bättre förstå sig på och kunna agera på sina individuella mål vill Samsung förse sina användare med djupgående monitorering och praktiska data som ger dem den information som behövs för att komma framåt på sin hälsoresa. Galaxy Watch5 är utrustad med Samsungs banbrytande BioActive Sensor som driver en ny era av digital hälsomonitorering framåt. BioActive Sensor, som först introducerades med Galaxy Watch4-serien, använder ett unikt chip som kombinerar tre kraftfulla hälsosensorer: Puls (Optical Heart Rate), EKG (Electrical Heart Signal) och kroppssammansättning (Bioelectrical Impedance Analysis) vilka ger djupgående avläsningar om hjärtfrekvens, blodsyrenivå och till och med stressnivåer[1]. Dessutom kan användarna få en djupare förståelse kring deras hjärthälsa genom att övervaka blodtryck[2] och EKG[3] –närsomhelst och varsomhelst[4].

Galaxy Watch5 erbjuder en större yta som ger ökad direktkontakt mot handleden vilket gör att enheten kan spåra hälsodata noggrannare än tidigare modeller. Därtill fungerar den kraftfulla tre-i-ett BioActive Sensorn i kombination med de andra sensorerna i Galaxy Watch5-serien, inklusive den nyligen introducerade temperatursensorn, för att ge användarna en djupare förståelse för deras hälsa. Temperatursensorn använder infraröd teknologi för mer exakta avläsningar, även när temperaturen i omgivningen ändras. Detta öppnar upp nya möjligheter för applikationsutvecklare inriktat på hälsa- och välmående och för användare att kunna dra nytta av helt nya upplevelser.

Insikter kopplade till holistisk hälsa för en förbättrad hälsoresa

Galaxy Watch5 – designad för de små vinsterna varje dag – erbjuder en helhetsupplevelse som sträcker sig bortom traditionella träningsaktiviteter och innefattar utöver faktisk träning och fysisk aktivitet, även vila och återhämtning. Mätverktyget för kroppssammansättning[5] ger en komplett bild av användarens allmänna hälsa. Den förser användarna med ett skräddarsytt tillvägagångssätt för att sätta upp mål samt vägleda dem i personliga träningspass och spåra sina framsteg. När det är dags för vila förser Galaxy Watch5-serien användarna med återhämtningsdata, vilket inkluderar hjärtfrekvens efter ett intensivt konditionspass[6] samt skräddarsydda rekommendationer på vattenkonsumtion baserat på hur mycket utövaren svettats[7].

En god nattsömn är viktigt för välmåendet. Därför vill Samsung hjälpa sina användare på vägen mot bättre sömn[8]. Med funktionen sömn poäng (Sleep Scores) får användarna hjälp att förstå sitt sömnmönster och de olika sömnstadierna samt insikter från snarkdetektorn[9] och blodsyrenivåer för att bättre förstå sömnen. Förbättra sömnvanorna med funktionen sömn guide (Sleep Coaching[10]) som tar fram ett månadslångt sömnprogram skräddarsytt för att guida användaren till bättre sömn.

Genom SmartThings-integreringen ställer Galaxy Watch5 automatiskt in uppkopplade lampor, AC-enheter och TV-apparater för att ge en ideal sömnmiljö[11]. Användare kan sova tryggt och lugnt med vetskapen att den förbättrade falldetekteringen säkerställer att en nödkontakt meddelas om användaren ramlar ur sängen[12].

Galaxy Watch5 har 13% större batteri[13] och erbjuder åtta timmars sömnspårning på endast åtta minuters laddning, laddningen är 30% snabbare än Galaxy Watch4[14]. Därtill blir Galaxy Watch5 den första Smartwatch-skärmen från Samsung som utrustas med en Sapphire Crystal-skärm som ger ett 60% starkare yttre skyddslager så att klockan förblir pålitlig i vardagen. Spela upp favoritlåten på Spotify med hjälp av röststyrning direkt via Google Assistant, och hitta vägen hem med hjälp av Google Maps på klockan[15] utan att ha Smartphone-uppkoppling[16]. Musik- och ljudälskare kommer att uppskatta uppdateringarna som rör nya appar som SoundCloud och Deeser[17]. Dessutom erbjuder One UI Watch4.5 en bättre skrivupplevelse, enklare sätt att ringa samtal och en mängd nya tillgänglighetsfunktioner som gör Galaxy Watch mer intuitiv.

Galaxy Watch5 Pro – mer funktioner och ökad slitstyrka för utomhusentusiasten

Det nyaste tillskottet till Galaxy Watch-portfolion, Galaxy Watch5 Pro, är skapad för de som älskar att vistas i naturen. Från vandring till cykling – Watch5 Pro är redo för alla utmaningar tack vare dess premiummaterial. Klockan har bland annat förbättrad Sapphire Crystal-skärm som bättre står emot yttre påfrestningar samt ett titaniumskal som är designat för att skydda skärmen. Galaxy Watch5 Pro kommer också med ett helt nytt D-Buckle Sport Band[18] i robust slitstarkt material med en elegant och avskalad passform.

Galaxy Watch5 Pro är byggd för att hålla länge och har det största batteriet av alla Galaxy-klockor, hela 60% större än batteriet i Galaxy Watch4. För första gången blir dessutom GPX tillgängligt på en Galaxy-klocka som gör det möjligt att gå ut på en hike och registrera rutten som sedan enkelt kan delas med övriga användare via Samsung Health-appen genom funktionen Route Workout. Det är också möjligt att ladda ner vandrings- eller cykelrutter för att öva och variera träningen. Vid vandring eller cykling är det möjligt att hålla ögonen på marken i stället för på kartan då klockan ger omedelbara väginstruktioner[19]. Vid turens slut hjälper Galaxy Watch5 Pro enkelt till med instruktioner för hemfärden via Track Back-funktionen som säkerställer att användaren tar sig tillbaka samma väg[20].

Pris och tillgänglighet[21]

Galaxy Watch5 och Galaxy Watch5 Pro kommer finnas tillgängliga för förbeställning fr.o.m. den 10 augusti, och kommer finnas tillgänglig hos återförsäljare fr.o.m. den 26 augusti.

Vid förköp av Samsung Galaxy Watch5 och Galaxy Watch5 Pro under kampanjperioden får du ett par svarta Galaxy Buds Live (värde ca 1 790 SEK) på köpet[22].

Galaxy Watch5 erbjuder en modern och minimalistisk design med funktioner som hjälper användare att åstadkomma mer varje dag. Enheten kommer i helt nya neutrala färgalternativ, den större modellen på 44mm kommer finnas tillgänglig i färgerna Graphite, Sapphire och Silver och den mindre modellen på 40mm, kommer finnas tillgänglig i Graphite, Pink Gold och Silver med ett armband i “Bora Purple” som matchar den nya Galaxy Z Flip4.

Galaxy Watch5 kommer finnas tillgänglig till ett rekommenderat pris från 3 290 SEK för Bluetooth-versionen och 3 790 SEK för 4G-versionen.

För den äventyrslystne som söker stryktålighet, prestation och stil, rekommenderas Galaxy Watch5 Pro. Enheten kommer finnas tillgänglig i färgerna Black Titanium och Gray Titanium, med en skärm på 45mm.

Galaxy Watch5 Pro kommer finnas tillgänglig till ett rekommenderat pris från 4 990 SEK för Bluetooth-versionen och 5 490 SEK för 4G-versionen.

Det är även möjligt att designa sin egen klocka genom att själv välja modell, storlek, färg på skal och klockarmband med hundratals kombinationer på Galaxy Watch5 Bespoke Studio som finns på Samsung.com[23]. Med ett ökat utbud av armband och skärmar kan användarna skapa en helt personlig klocka med möjlighet att mixa och matcha för att uttrycka sin personliga stil med nya Sport Band eller visa sin support för Sustainable Development Goals med nya Global Goals Band[24].

För att läsa mer om Galaxy Watch5 och Galaxy Watch5 Pro gå till:

Galaxy Watch5: www.samsung.com/galaxy-watch5

Galaxy Watch5 Pro: www.samsung.com/galaxy-watch5-pro

Galaxy Watch5 & Galaxy Watch5 Proproduktspecifikation[25] [26]

Galaxy Watch5

Galaxy Watch5 Pro

Material & Färg

Armor Aluminum-skal med Sport Band

- 44mm: Graphite, Sapphire

- 40mm: Graphite, Pink Gold

Titanskal med D-Buckle Sport Band

- Black Titanium, Gray Titanium

Mått[27]
& Vikt[28]

- 44mm: 43.3 x 44.4 x 9.8 mm, 33.5g

- 40mm: 39.3 x 40.4 x 9.8 mm, 28.7g

45.4 x 45.4 x 10.5 mm, 46.5g

Skärm

Sapphire Crystal

- 44mm: 1.4" (34.6mm) 450x450 Super AMOLED, Full Color Always On Display

- 40mm: 1.2" (30.4mm) 396x396 Super AMOLED, Full Color Always On Display

Sapphire Crystal

- 1.4" (34.6mm) 450x450 Super AMOLED, Full Color Always On Display

Processor

Exynos W920 Dual-Core 1.18GHz

Lagring

1.5GB RAM + 16GB intern lagring

Batteri

- 44mm: 410mAh (typiskt)

- 40mm: 284mAh (typiskt)

590mAh (typical)

Laddning

Snabbare laddning (WPC-baserad trådlös laddning)[29]

OS

Wear OS Powered by Samsung (Wear OS 3.5)[30]

UI

One UI Watch4.5

Sensorer

Samsung BioActive Sensor (Optical Heart Rate + Electrical Heart Signal + Bioelectrical Impedance Analysis), Temperature Sensor, Accelerometer, Barometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Light Sensor

Anslutning

4G[31], Bluetooth 5.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2.4+5GHz, NFC, GPS/Glonass/Beidou/Galileo

Vattenresistens

5ATM + IP68 / MIL-STD-810H

Kompatibilitet

Android 8.0 eller högre och med mer än 1.5GB RAM[32]

Om Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.


[1] Dessa funktioner ska bara användas för generella tränings- och hälsosyften. Ej för att upptäcka, diagnostisera eller behandla medicinska tillstånd eller sjukdomar. Tillgängligheten för dessa funktioner kan variera beroende på marknad eller enhet. Kräver Galaxy-smarttelefon med Android 8.0 eller senare, 1,5GB RAM eller mer och den senaste versionen av Samsung Health-appen (version 6.22 eller senare).

[2] För att säkerställa noggrannhet bör användare kalibrera sin enhet var fjärde vecka med en traditionell blodtrycksmanschett Blodtrycks-appen kan inte diagnostisera hypertoni, andra förhållanden eller upptäcka tecken på hjärtattack. Appen kan endast användas av personer över 22 år och är inte menad att ersätta traditionella metoder, diagnoser eller behandlingar av kvalificerad sjukvårdspersonal. Blodtrycksfunktionen är endast tillgänglig på utvalda marknader.

[3] EKG-funktionen är endast tillgänglig på utavlada marknader. EKG-appen är inte avsedd att ersätta traditionella metoder för diagnos eller behandling. EKG-appen är inte avsedd för användare med andra kända arytmier än förmaksflimmer eller användare under 22 år. Användare bör inte tolka eller vidta åtgärder baserat på enhetens resultat utan samråd med kvalificerad sjukvårdspersonal.

[4] Blodtryck och EKG funktioner kan variera beroende på marknad. På grund av restriktioner på lokala marknader gällande godkännande av de som medicinska enheter kan EKG- och blodtrycksfunktioner bara fungera på klockor och Smartphones som är köpta på marknader där tjänsten är tillgänglig (tjänsten kan dock begränsas om användaren reser till ett land där tjänsten inte finns än). Läs mer och få de senaste uppdateringarna här: https://www.samsung.com/apps/samsung-health-monitor.

[5] Endast avsedd för generella träningsmål, ej avsedd för att upptäcka, diagnostisera, behandla, bevaka eller övervaka någon form av medicinskt tillstånd eller sjukdom. All form av hälsorelaterad information via enhet eller applikation skall ej betraktas som medicinska råd. Användare skall söka medicinsk hjälp från läkare. Mät inte din kroppssammansättning om du har inopererad pacemaker eller andra medicinska implantat. Mät inte din kroppssammansättning om du är gravid. Mätresultaten kan vara missvisande om du är under 20 år.

[6] För att mäta, välj din träningsform innan du startar ditt pass.

[7] För att mäta, välj “Running” på din klocka och spring minst 5km/h i minst 2,5 km. Endast för utomhusträning.

[8] Sömnfunktionerna är avsedda för generella träningsmål. Ej för att upptäcka, diagnostisera eller behandla någon form av medicinsk åkomma eller sömnstörning. Måtten är endast för din personliga referens. Kontakta en läkare för råd.

[9] För att spela in ditt snarkande, bär din klocka när du sover och placera telefonen på en stabil yta nära ditt huvud, ex. ett nattduksbord, med botten på telefonen riktad mot dig.

[10] För resultat av sömnmönster måste användaren bära en klocka medan de sover i minst 7 nätter och genomföra en undersökning.

[11] Kräver den senaste versionen av Samsung Clock mobilapp (v. 12.1.10.5 eller senare), Samsung SmartThings mobilapp (v. 1.7.59.23 eller senare) och SmartThings Framework mobilapp (v1.4.1 eller senare) Tillgänglig på Smart-enheter som är registrerade på SmartThings.

[12] För att meddela en nödkontakt krävs internetanslutning. Störningar på satellitsignalen, såsom byggnader, kan påverka.

[13] I jämförelse med Galaxy Watch4.

[14] Jämfört med Galaxy Watch4. Baserat på Vickers hårdhet mätt med konstant belastning på 200gf.

[15] Nätverksuppkoppling krävs.

[16] App-tillgänglighet kan variera beroende på marknad, operator och enhet. Prenumerationskostnad kan tillkomma på vissa appar.

[17] App-tillgänglighet kan variera beroende på marknad, operatör eller enhet. Prenumerationskostnad kan förekomma på vissa appar.

[18] Förvara inte din enhet eller bandet nära magnetiska fält. Inklusive kort med magnetremsa, kreditkort, telefonkort, bankbok och boardingkort som kan bli skadade av magnetiska fält.

[19] Tillhandahålls när GPX format ruttfilen är importerad för cykling och vandring och rutt är utmålad i Samsung Health inställningar.

[20] Denna funktion måste göras tillgänglig för vandring och cykling i Samsung Health inställningar.

[21] Tillgänglighet kan variera från marknad och återförsäljare. Modeller som stöds, färger, storlekar och armband kan variera beroende på marknad eller återförsäljare.

[22] Erbjudandet gäller konsumentköp gjorda i Sverige, Norge, Finland och Danmark från 10 augusti 2022 till 25 augusti 2022.

[23] Tillgänglig på samsung.com på utvalda marknader. Antalet tillgängliga kombinationer kan variera beroende på marknad.

[24] Utbytbara klockarmbandband säljs separat.

[25] Tillgänglighet kan variera beroende på marknad, modell och kopplad smartphone.

[26] Alla funktioner, specifikationer och annan produktinformation som tillhandahålls i detta dokument, inklusive, men inte begränsat till, fördelarna, designen, prissättningen, komponenterna, prestandan, tillgängligheten och funktionerna i produkten kan ändras utan föregående meddelandeförvarning.

[27] Måtten anges utan hänsyn till utstickande hälsosensorer.

[28] Mätt utan klockarmband.

[29] Den faktiska batteritiden kan variera och bero på användningsförhållanden som funktionsinställningar, uppspelningsfiltyp och Bluetooth-signalstyrka.

[30] Wear OS Powered by Samsung funkar på telefoner med den senaste versionen av Android (exklusive Go edition och telefoner utan Google Play Store). Tillgängliga funktioner kan variera från plattform till plattform och marknad, vilket kan komma att ändras.

[31] 4G-anslutning finns endast i 4G-modeller och kräver ett separat abonnemang.

[32] Enhetsaktivering är bara tillgängligt efter uppkoppling mot en Smartphone som stödjer Google Mobile Services. Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga på enheter som inte kommer från Samsung. Kompatibla enheter kan variera beroende på marknad. operatör eller varumärke.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances