Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung debuterar med mobilen Omnia som ger allt

Pressmeddelande   •   Okt 02, 2008 10:20 CEST

Samsung offentliggör i dag Samsung Omnia i900, en mobil baserad på en generös pekskärm med tydliga ikoner fullmatad med multimedia- och handdatoregenskaper med högsta fart på det mobila bredbandet för att möta den mest kräsnes behov. Samsung Omnia i900 är baserad på Microsoft Windows Mobile 6.1 Professional.

Första yttre intrycket av Samsung Omnia i900 är den stora pekskärmen inramad av högblanka äkta metallkanter. I nederkant finns ring upp och lägg på-knapparna. Mellan dem den optiska musen som också kan användas för att navigera på skärmen. Vid en närmare titt på det patenterade användargränssnittet så möts användaren av två möjligheter - dels den ikonbaserade menyn med tolv ikoner och genvägar, dels det öppna skrivbordet som kan utformas personligt med widgets, ikonbaserade genvägar. Skiftning mellan lägena sker med sidoknappen. Skärmen på bredden eller på höjden? Användargränssnittet ställer om sig automatiskt.

Samsung Omnia i900 är multimedia. Med möjlighet till video i bredbild, en webbläsare i sällan skådat mobilformat, multimusikmöjligheter, enormt minne, modern kamera, rättvisande gps och en himla massa annat. Föreställ dig den stora skärmen och surfa med mobilt bredband i upp till 7,2 mbps.

Video. Videofilma och se video på den breda skärmen. Motsvarande 12 dvd-filmer får plats.

(stöder DivX / XviD / H.263 / H.264 / WMV / MP4)

Musik. Sortera, spela, prioritera artister, låtar och album som det passar. Det ryms en del på 16 gb, exempelvis 4000 mp3-låtar. (stöder MP3/ AAC / AAC+ / WMA / OGG / AMR)

Foto. Stora skärmen ger perfekt sökare vid fotografering och skärm för visning. Femmegapixelkamera med autofokus. Ansikts- och leendeigenkänning. Automatisk panoramafotografering. Fotolampa. Skärmen kan med fördel användas som fotoram. Geotaggning av bilder.

Minne. 16 gb med möjlighet att utöka minnet med extern kortplats. MicroSD.

Skärm. 3,2 tums wqvga lcd pekskärm med touchvibration, vibrerar lätt vid beröring.

Ansluta. Mobilt bredband 7,2 megabit per sekund, bluetooth (a2dp), wifi, usb 2.0, koppling till teven via tv out. Utrustad med dlna, den trådlösa standarden som gör det möjligt för olika apparater att kommunicera och utbyta information med varandra - som att visa bilder, spela musik och att visa video. Exempelvis visa bilder trådlöst på en tv förberedd för dlna.

Navigera. Behov av att hitta rätt på vägen? Samsung Omnia i900 har inbyggd gps.

Radio. Fm-radio med RDS.

Format. Ordentligt slimmad mäter Samsung Omnia i900 bara 12,5 millimeter (112 x 56.9 x 12.5).

Webbläsare. Både Opera och Internet Explorer följer med.

Samsung Omnia i900 tar möjligheterna i datorn till mobilen med mejl och mötesplanering i Microsoft Outlook och med möjligheter att hantera dokument som PowerPoint, Excel and Word. Mobilen blir datorns förlängning. Därtill kan användare installera de program som behövs.

Samsung Omnia i900 visas först upp på mobilmässan CommunicAsia i Singapore. Därefter lanseras den till att börja med i Sydostasien under juni. Till Norden kommer den i oktober. Pris: 6600 kr.

Bifogade filer

PDF-dokument