Gå direkt till innehåll
Samsung Chromebook till Sverige – datorn skapad för webben

Pressmeddelande -

Samsung Chromebook till Sverige – datorn skapad för webben

Som första land i Norden lanseras nu Samsung Chromebook i Sverige – resultatet av ett nära samarbete mellan Samsung och Google. Samsung Chromebook förenar Samsungs tekniska innovation med Googles nya operativsystem vilket ger en snabbare, enklare, säkrare och billigare datorupplevelse.

Samsung Chromebook är en av de lättaste bärbara datorerna på marknaden, med en vikt på endast 1,1 kg och en tjocklek på bara 17,5 mm. Trots sin kompakta design är den fullpackad med prestanda, 6,5 timmars batteritid för den typiska användaren, en starttid på 10 sekunder och visning av högupplösta filmer i 1080p.

Samsung Chromebook erbjuder kort och gott en bekymmersfri användarupplevelse med inbyggd säkerhet och automatiska uppdateringar. Varje gång du använder den, oavsett när senast, är den fullt uppdaterad och snabbare än någonsin. Om du redan är en aktiv användare av produkter som Google Sök, Gmail, Drive, Maps, YouTube eller Google+ Hangouts, kommer du uppleva att allt fungerar sömlöst. Samsung Chromebook är helt enkelt skapad för webben.

För de som dagligen använder molnet blir Samsung Chromebook en naturlig huvuddator medan många andra använder den som en perfekt extradator för att hantera mejl, dela dokument och socialisera, exempelvis via Google+ Hangouts. Den är också lätt att dela familjemedlemmar eller kollegor emellan, då varje person kan ha ett separat konto med egna filer, appar och inställningar.

Försäljningen av Chromebooks i Storbritannien står just nu för mer än 10 procent av bärbara datorer och i USA har Samsung Chromebook toppat Amazons bästsäljarlista för bärbara datorer varje dag sedan de lanserades för 150 dagar sedan.

FAKTA: Samsung Chromebook finns nu tillgänglig hos Elgiganten både online och i butik samt online hos Komplett och Dustin, rekommenderat pris från 3 000 kr. 

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 227 000 medarbetare i 75 länder, och en årlig försäljning på över 143 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material