Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung breddar utbudet av Curved UHD TV med ny modell

Pressmeddelande   •   Jun 04, 2014 10:00 CEST

Samtliga välvda tv-modeller i 8-serien får fem års garanti i Norden

Stockholm den 4 juni 2014 – Samsung har tidigare i år lanserat två välvda tv-modeller, en med den extrema upplösningen Ultra HD, och en i Full HD. Nu lanseras ytterligare en Curved UHD-modell som heter HU8205 och som prestandamässigt är ett syskon till den platta UHD-modellen HU7505.

UHD står för Ultra High Definition och innebär fyra gånger så hög upplösning som Full HD. Med hjälp av Samsungs egen teknik UHD Dimming skapas en extrem detaljrikedom och en mer verklighetsnära upplevelse tack vare noggrann justering av färg, kontrast och skärpa i varje del av bilden. Dessutom justeras bakgrundsljuset automatiskt av tekniken Precision Black. En Curved TV ger en bättre ljus- och kontrastupplevelse, och i förlängningen en omslutande upplevelse där tittaren befinner sig mitt i händelsernas centrum. Tillsammans med den väl avvägda välvda formen skapar UHD-tekniken en fängslande tittarupplevelse med både bredd och djup på ett helt nytt sätt.

Fem års garanti
Hittills har Samsung lanserat tre Curved-modeller i årets 8-serie – HU8505, HU8205 och H8005. Alla dessa tre modeller täcks av en ny garanti på fem år, istället för traditionella två år.

– Vi vill helt enkelt understryka kvaliteten och livslängden. Det är en extra trygghet för de konsumenter som väljer en av våra toppmodeller. Dessutom är HU8205, precis som alla andra UHD-modeller från 2014, möjlig att uppgradera framöver med Smart Evolution Kit, säger Klas Söderström, nordisk produktchef på Samsung.

Den nya modellen HU8205 når svenska butiker i mitten av juni med ett rekommenderat butikspris på 38 000 kronor för 65 tum och 25 000 kronor för 55 tum. Modellen kan väggmonteras.

FAKTA: Välvd skärm, Ultra HD 4K-upplösning, Precision Black, 1000 CMR, fjärrkontrollen Smart Control med kombinerad touch- och rörelsesensor, funktionen Multi Link Screen för att se upp till fyra skärmar samtidigt, processorn QuadCore, startar på under två sekunder med Instant ON, senaste versionen av Smart Hub, HDMI 2.0, HDCP 2.2, Twin Tuner, samt redo för att i framtiden uppdateras till eventuellt nya standarder via Smart Evolution. 

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument