Skip to content
Samsung banar väg för skarpa kurvor

Press release -

Samsung banar väg för skarpa kurvor

Samsung tar täten in i en ny era av tv-tittande och blir först med att lansera 55 tum oled-tv med välvd  skärm på den nordiska marknaden.

Stockholm den 18 september 2013 – På CES-mässan i Las Vegas i början av 2013 presenterade Samsung framtiden inom tv-området. Nu är framtiden här, då Samsung är först ut att lansera  välvd  oled-tv i Norden.

Till skillnad från led/lcd-tekniken tillåter oled-tekniken varje pixel att leva sitt eget liv. Detta ger tittaren en kompromisslös skärpa även vid de skarpaste kontrasterna och snabbaste rörelserna. Samsungs oled-tv ser på så sätt till att fotbollsspelaren i fotbollsmatchen inte springer ifrån sitt matchställ och zebran på savannen behåller sina vackra ränder.

Den mjukt välvda  skärmen ger större djup i bilden och skapar surroundkänsla för ögat. Panoramaeffekten ger en verklighetstrogen tv-upplevelse som tar med tittaren in på fotbollsplanen eller rätt ut i naturen. Den välvda  skärmen ger alla en mäktig upplevelse, både för dig som sitter mitt framför tv:n i soffan, eller för din vän i fåtöljen bredvid. Ergonomiskt tv-tittande, bildligt talat.

Inte nog med att Samsungs oled-tv erbjuder skarpa kurvor i tidlös design, tittaren får även två tv-apparater i en. Med Samsungs Multi View funktion och de aktiva 3d glasögonen kan du och din vän, utan att behöva slåss om fjärrkontrollen, titta och lyssna på två olika program samtidigt – på samma tv! Det kallar vi skräddarsydd underhållning. Välkomna till tv-tittande á la 2013!

Samsung KE55S9C når de första butikerna i början av oktober till det rekommenderade priset 70000 kr.

FAKTA: OLED står för Organic Light Emitting Diode. På insidan av KE55S9C finns de senaste Samsung Smart tv funktionerna så som Smart Hub, S-recommendation, röst- och rörelsestyrning, appar och vod-tjänster. KE55S9C är även förberedd för framtida uppdateringar genom Evolution Kit, med möjligheten att anpassas till nya funktioner och standarder.

PRESSKONTAKT

Louise Ekman (smart-tv, audio, kamera, vitvaror) / +46 70 5222 117 / louise.e@partner.samsung.com

Rickard Andersson (telekom, IT, B2B) / +46 70 6044 451 / r.andersson@samsung.com

Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung

TESTPRODUKTER

PR-byrån Wenderfalck / +46 707 511 248 / samsung@wenderfalck.com


Topics

Categories


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 270 000 medarbetare i 79 länder, och en årlig försäljning på 187,8 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667