Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung banar väg för skarpa kurvor

Pressmeddelande   •   Sep 18, 2013 09:00 CEST

Samsung tar täten in i en ny era av tv-tittande och blir först med att lansera 55 tum oled-tv med välvd  skärm på den nordiska marknaden.

Stockholm den 18 september 2013 – På CES-mässan i Las Vegas i början av 2013 presenterade Samsung framtiden inom tv-området. Nu är framtiden här, då Samsung är först ut att lansera  välvd  oled-tv i Norden.

Till skillnad från led/lcd-tekniken tillåter oled-tekniken varje pixel att leva sitt eget liv. Detta ger tittaren en kompromisslös skärpa även vid de skarpaste kontrasterna och snabbaste rörelserna. Samsungs oled-tv ser på så sätt till att fotbollsspelaren i fotbollsmatchen inte springer ifrån sitt matchställ och zebran på savannen behåller sina vackra ränder.

Den mjukt välvda  skärmen ger större djup i bilden och skapar surroundkänsla för ögat. Panoramaeffekten ger en verklighetstrogen tv-upplevelse som tar med tittaren in på fotbollsplanen eller rätt ut i naturen. Den välvda  skärmen ger alla en mäktig upplevelse, både för dig som sitter mitt framför tv:n i soffan, eller för din vän i fåtöljen bredvid. Ergonomiskt tv-tittande, bildligt talat.

Inte nog med att Samsungs oled-tv erbjuder skarpa kurvor i tidlös design, tittaren får även två tv-apparater i en. Med Samsungs Multi View funktion och de aktiva 3d glasögonen kan du och din vän, utan att behöva slåss om fjärrkontrollen, titta och lyssna på två olika program samtidigt – på samma tv! Det kallar vi skräddarsydd underhållning. Välkomna till tv-tittande á la 2013!

Samsung KE55S9C når de första butikerna i början av oktober till det rekommenderade priset 70000 kr.

FAKTA: OLED står för Organic Light Emitting Diode. På insidan av KE55S9C finns de senaste Samsung Smart tv funktionerna så som Smart Hub, S-recommendation, röst- och rörelsestyrning, appar och vod-tjänster. KE55S9C är även förberedd för framtida uppdateringar genom Evolution Kit, med möjligheten att anpassas till nya funktioner och standarder.

PRESSKONTAKT

Louise Ekman (smart-tv, audio, kamera, vitvaror) / +46 70 5222 117 / louise.e@partner.samsung.com

Rickard Andersson (telekom, IT, B2B) / +46 70 6044 451 / r.andersson@samsung.com

Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung

TESTPRODUKTER

PR-byrån Wenderfalck / +46 707 511 248 / samsung@wenderfalck.com


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 270 000 medarbetare i 79 länder, och en årlig försäljning på 187,8 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument