Skip to content
Samsung avtäcker nästa generation smartphone – Galaxy S III

Press release -

Samsung avtäcker nästa generation smartphone – Galaxy S III

Samsung presenterar idag Galaxy S III, en smartphone som både lyssnar till och berör användaren. Kommer i butik i slutet av maj.

– Samsung är världsledande på att utveckla bildskärmar, processorer och minnen och varje ny mobil från oss är en uppvisning i teknisk prestanda. Människor brukar gilla våra mobiler. Nu har vi gjort en mobil som gillar människor, säger Andreas Norberg, nordisk produktchef för mobiltelefoner på Samsung.

 

Efter många rykten och spekulationer kan Samsung idag presentera Galaxy S III. Det är tredje generationen av Samsungs framgångsrika smartphone-modell Galaxy S. Varje tidigare modell har varit en stark kombination av hårdvara och mjukvara för att ge användaren maximal användarupplevelse. Galaxy S III följer samma tradition och tar ett stort steg i att integrera mobiltelefonens funktionalitet och prestanda med vår vardag och vårt mänskliga beteende. Som stöd har Galaxy S III utrustats med en 4,8 tum stor skärm av hd-superamoledteknik, quad-coreprocessor, en åtta megapixelkamera bak och en 1,9 megapixelkamera fram. I sin helhet har Galaxy S III ett flertal innovationer där mobilen möter människans behov. Här är några:

 

- Teknik ska vara enkel, vänlig, kul och helst utan att begränsa dig som användare. Exempelvis är det lätt att flytta filer till och från Galaxy S III. S-Beam heter funktionen där man kan kopiera en fil från Galaxy S III till en annan Galaxy S III genom att helt lägga mobilernas ryggar mot varandra. Galaxy S III har även plats för minneskort, via vilken man kan importera och exportera filer. Galaxy S III har även förinstallerade lösningar för molntjänster och streamingfunktioner till tv.  

 

- Galaxy S III har ansiktsigenkänning, men den känner även av dina ögonrörelser. Så länge du tittar på skärmen aktiveras exempelvis inte skärmsläckaren. Läser man en lång artikel på skärmen kan man med andra ord läsa klart den i lugn och ro utan onödiga avbrott. Dessutom känner Galaxy S III av dina rörelser – för luren mot örat och mobilen ringer automatiskt upp det nummer du har tagit fram från kontaktlistan.

 

- Galaxy S III är Samsungs första mobil med quad-coreprocessor. En av processorns styrkor är möjligheten till bra multifunktion, såsom att samtidigt kunna se på ett videoklipp på ena delen av skärmen och ha igång en funktion på den andra, exempelvis ett spel eller mejlboxen.

 

Förutom ovanstående axplock av ny smart funktionalitet har kamerans prestanda förbättrats, nu kan man fotografera på ett ögonblick utan fördröjning. Kameran kan enkelt aktiveras genom att trycka på skärmen och samtidigt vrida på mobilen. Och ifall du har mobilen på ljudlöst under ett möte behöver du bara lyfta lite lätt på telefonen för att en diskret vibration ska berätta för dig om missade samtal eller sms. Dessutom med stöd för NFC är Galaxy S III även förberedd för att bli morgondagens plånbok.

– Galaxy S III visar vägen till framtiden. Redan idag. Galaxy S III är en ny typ av smartphone som tar steget in i en ny era. En människovänlig sådan, säger Andreas Norberg.

 

Galaxy S III kommer i butik i slutet av maj till det rekommenderade butikspriset 6000 kronor. 

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667