Skip to content
Samsung årets stjärnvarumärke

Press release -

Samsung årets stjärnvarumärke

Undersökningsföretaget YouGov och analysföretaget Indikat har utsett Samsung till Årets Stjärnvarumärke 2012. Elektronikföretagets varumärke ökade mest i styrka under det gånga året. Från indextalet 27 till 34,3 enligt YouGovs dagliga mätning BrandIndex.

BrandIndex visar att Samsung under fjolåret lyckats rekrytera ett stort antal nya ambassadörer som rekommenderade varumärket till vänner och bekanta. Mätningen indikerar också att Samsungs nya kommunikationsgrepp mot konsument har hjälpt varumärket på traven. Fokus ligger nu på upplevelsen och nyttan av en produkt istället för de tekniska specifikationerna. Det har medfört att Samsung uppfattas som ett mänskligare företag, vilket inte minst uppmärksamheten i sociala medier visar.

– Vi lägger ner stora resurser på att prata med våra fans och där tycker jag att vi har lyckats bra, säger Kalle Olsson, Samsungs svenska marknadschef. Det skapar engagemang bland våra användare, vilket resulterar i en positiv dialog runt vårt varumärke på nätet. Att få människor att prata om Samsung och våra produkter ger oss inte bara en större räckvidd, det gör även vår kommunikation mer trovärdig och stärker vårt varumärke.

– Indikat följer trenderna för de 500 varumärken som betyder mest i konsumenternas plånbok. Bland dessa finns 25 varumärken som höjer sig över mängden, och som vi kallar stjärnvarumärken, säger Göran Swahn, strateg och vd, Indikat. Vi rankar dem efter en daglig mätning som mäter styrkan av dessa varumärken. Samsung har gjort prestationen att öka styrkan av sitt varumärke mest av alla dessa. Därför är det på goda grunder vi säger att Samsung är Årets stjärnvarumärke 2012.

YouGovs BrandIndex mäter varumärkens styrka hos konsumenter enligt en internationell standard.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, kök och vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Vi är 227 000 medarbetare i 75 länder med en årlig försäljning på över 143 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667