Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Säkra affärsdata och anställdas integritet med SamsungKNOX

Barcelona den 25 februari 2013 – På Mobile World Congress presenteras idag SamsungKNOX, en Android-baserad helhetslösning utformad för Bring Your Own Device (BYOD)-strategier.

Säkerhet och integritet är en utmaning för företag som vill - eller måste - tillgodose de allt större krav anställda har på it-avdelningen att få använda sina egna smartphones och plattor i företagets it-miljö. SamsungKNOX säkrar systemen från hårdvaran till applikationslagret, där den genom en krypterad container separerar arbetsrelaterat och privat bruk av mobila enheter och tillgodoser ett företags säkerhetskrav gällande affärsdata utan att inkräkta på den anställdes integritet.

Separationen stöds av Security Enhanced (SE) Android och filsystemskryptering och skyddar affärsdata och applikationer från dataläckage. Lösningen är kompatibel med existerande infrastruktur, exempelvis MDN, VPN och Active Directory och erbjuder trygghet och enkelhet för företag som vill implementera och hantera BOYD-strategier.

SamsungKNOX nås via en ikon på hemskärmen, varefter användaren presenteras för en rad företagsapplikationer, exempelvis mejl, webbläsare, kontakter, kalendrar, fildelning, CRM och affärsprocess-program – allt i en säker miljö. SamsungKNOX möjliggör att befintliga Android-ekosystemstjänster integreras automatiskt och att validerad och robust säkerhet uppnås utan att kräva någon som helst ändring i källkoden. Applikationsutvecklare slipper ta fram individuella funktioner som FIPS-kompatibel VPN, on-device-kryptering, Enterprise Single Sign On (SSO), Active Directory-stöd och Smart Card-baserat multi-faktorsautentisering.

SamsungKNOX blir kommersiellt tillgängligt för utvalda Samsung Galaxy-enheter från andra kvartalet 2013.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, kök och vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Vi är 227 000 medarbetare i 75 länder med en årlig försäljning på över 143 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material