Skip to content
Så inreder du hemmet med teknik

Press release -

Så inreder du hemmet med teknik

Stylisten Henrik Nero har tillsammans med Samsung djupdykt i frågan om hur man bäst inreder med teknik i hemmet. Satsa på tidlös design, skippa TV-bänken och färgmatcha. Här har Nero samlat sina bästa tips på hur du låter tekniken ta ditt hem till en ny nivå.

Stockholm, 3 november 2020 – Är du en av dom som helst velat gömma TVn för att den gör ditt vardagsrum fulare eller önskat att den stora högtalaren inte behövde dra åt sig alla blickar? Att inreda sitt hem och få alla de tekniska prylar du vill ha att smälta in har inte alltid varit lätt, i takt med att tekniken blivit en allt mer självklar del av våra liv och våra hem, har den utvecklats till att ge möjlighet att uttrycka vår individuella inredningsstil. Stylisten Henrik Nero delar med sig av sina bästa tips för ett smart och snyggt hem.

Samsung har via sina återförsäljare under de senaste åren bevittnat ett ökat intresse av teknik där design och inredningsmöjligheter står i fokus. Som resultat av detta har de därför inlett ett nytt samarbete där utvalda designprodukter från Samsung, som vanligtvis återfinns hos återförsäljare av hemelektronik, nu även säljs via Royal Design. I samband med detta har man också tagit hjälp av Henrik Nero för att hjälpa kunder på Royal Design med tips, råd och inspiration för hur du inreder hemmet med teknik utan att tumma på din egen inredningsstil.

– Teknik och inredning har historiskt inte alltid gått hand i hand, men idag finns en lång rad produkter som inte bara kan passa in i hemmet utan till och med förgylla ett rum. Med teknik som smälter in likt en designmöbel, integreras i tavelväggen eller sätter färg på köket är det idag enkelt att kombinera modern teknik och ett stilrent hem, säger Henrik Nero.

Henrik Neros 5 tips för hur du inreder med teknik

1. Satsa på design!
Värdera teknik med en genomtänkt visuell design. Precis som möbler så är den bästa designen tidlös och kan användas under många år. Elektronik med ett tydligt tekniskt utseende åldras dåligt och behöver bytas ut ofta för att inte kännas omodern.

2. Färgmatcha!
Välj teknik i samma färgskala som din befintliga inredning. Det skapar en helhet och röd tråd som inkluderar tekniken till en tillhörande del i rummet.

3. Undvik synliga sladdar!
Idag finns teknik med smarta lösningar som minimerar mängden sladdar. Till exempel nästintill osynliga kablar som gör att du får en stilren TV-anslutning och kan välja att placera de enheter som är anslutna till TVn på en annan plats, till exempel i ett skåp.

4. Tänk på helheten!
Planera i förväg om din teknik ska smälta in snyggt och osynligt som till exempel en del av en tavelvägg. Eller om den ska ha rollen som en riktig möbel, ett ”statement piece”, som får ta plats i rummet, så det inte blir något mitt emellan dessa två.

5. Skippa TV-bänken!
Väggmontera eller använd stativ för att undvika klumpiga möbler som exempelvis en TV-bänk. Tekniken ska inte styra eller begränsa dig till hur du väljer att inreda ditt hem.

Subjects

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Press contacts

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26