Skip to content
Så har distansarbetet påverkat vår teknikanvändning – utomhusarbete populärt bland svenskarna

Press release -

Så har distansarbetet påverkat vår teknikanvändning – utomhusarbete populärt bland svenskarna

Förutom ökat distansarbete under året verkar många svenskar ha valt att arbeta utomhus i stor utsträckning. Sverige är det land i Norden som i högst grad arbetar ute i den friska luften visar en ny YouGov-undersökning på uppdrag av Samsung. För att optimera för utomhuskontoret 2021 delar Samsung nu med sig av de viktigaste tipsen för att välja rätt teknik.

Stockholm, 15 december 2020 – Samsung har via en YouGov-undersökning frågat svenskarna om deras distansarbete under året. Undersökningen visar att Sverige är det land i Norden som i högst grad passat på att arbeta utomhus. Totalt svarar drygt en tredjedel (32%) av svenskarna att de nyttjat den friska luften under arbetsdagarna på distans. Av dessa svarar sex procent att de brukar arbeta utomhus varje dag, nio procent någon gång varje vecka och 24 procent vid enstaka tillfällen.

– Undersökningen visar på att en hel del har passat på att förlägga delar av hemarbetet till utomhus. Detta är säkert ett aktivt val för att förbättra hälsan, då många upplever en frustration över avsaknaden av sociala kontakter (30%) och sämre fysisk arbetsmiljö (27%). Samsungs mobiltelefoner har ljusstarka skärmar för användning i dagsljus och är utrustade för det nordiska klimatet, där batteriet klarar låga temperaturer, vilket krävs för den som vill ta ett möte under vinterpromenaden, säger Andreas Bergqvist, produktchef för telekom på Samsung i Norden.

Välj teknik som fungerar för att sköta jobbet utomhus
Undersökningen visar att mobiltelefonen är ett allt viktigare verktyg för dem som jobbar på distans. Närmare en femtedel (19%) svarar att de använder mobilen mer eller mycket mer jämfört med i början av året.

– De fyra viktigaste faktorerna att tänka på när det gäller utomhusarbete är att tekniken först och främst är smidig och lätt att ta med sig, har stort och effektivt batteri, en stor skärm som klarar att användas i utomhusmiljöer och slutligen bra uppkoppling där 5G kommer bli en möjliggörare framöver. Tänker man in dessa faktorer så är man rustad för mer bekvämt och effektivt arbete även ute i friska luften, säger Andreas Bergqvist.

Fem tekniktips för att optimera utomhusarbetet

  • Teknik för det nordiska klimatet – All teknik är inte optimerad för det nordiska klimatet och kan vara känslig för både kyla och väta. Därför är det viktigt att kontrollera att mobiltelefonen har en så kallad IP68-klassificering, vilket betyder att den tål att bli blöt, samt ett batteri som klarar riktigt låga temperaturer.
  • Effektivt batteri som håller – Ett stort batteri betyder inte alltid ett effektivt batteri. Nya mobiltelefoner och bärbara datorer har inställningsmöjligheter för att optimera batteritiden och i vissa fall även möjlighet att dela batteritiden mellan enheter med trådlös batteridelning.
  • Skärmar som fungerar i dagsljus – Både när det kommer till datorer och mobiltelefoner är en bra skärm a och o när det kommer till att arbeta bekvämt utomhus. Galaxy Book Flex från Samsung är ett exempel på en så kallad 2-i-1 PC som har en vikbar design för att användas som en surfplatta eller som en dator, med en QLED-skärm med kraftfull ljusstyrka och färgåtergivning som gör att den fungerar lika bra ute i solljuset som inomhus.
  • Var redo för 5G – I undersökningen svarar tolv procent att sämre internetuppkoppling försvårar arbetet hemifrån. Nu har 5G-nätet börjat rullas ut i Sverige och blir allt mer tillgängligt. Beroende på var man befinner sig finns det redan idag 5G-redo teknik som kan underlätta distansarbetet, särskilt under nästa år, när det kommer till att jobba utomhus.
  • Mer flexibilitet betyder större möjligheter – För att kunna vara mer mobila till vardags är det bra att ha en mångsidig mobiltelefon, särskilt när det kommer till att ta ett möte eller arbeta på språng. Vikbara skärmar är en trend som växer med allt fler alternativ på marknaden. Med en vikbar telefon har du alltid med dig en större skärm för arbetsuppgifter som kräver arbete med flera appfönster öppna samtidigt.


För mer information om Samsung och 5G, se: https://www.samsung.com/se/mobile/galaxy-5g/

Om undersökningen
Undersökningen är utförd av YouGov Sweden på uppdrag av Samsung Electronics Nordic. Totalt 4054 respondenter ålder 18+ i Norden (representativt gällande kön, ålder och region) varav 1016 i Sverige från allmänheten deltog i undersökningen. Datainsamlingen genomfördes mellan 14–19 oktober 2020.

Subjects

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Michelle Wiström

Michelle Wiström

Press contact PR Mobile Experience +46761106336
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667