Följ Samsung Electronics Nordic AB

Rörelsestyrd app: Angry Birds från soffan med Samsung Smart TV

Pressmeddelande   •   Jul 20, 2012 10:03 CEST

Nu flyttar en av världens populäraste appar in i vardagsrummet. Angry Birds för Samsung Smart TV är det första spelet i världen som bygger på tevens egen rörelsestyrning.

Hittills har Angry Birds styrts via pekskärmar. Tack vare Samsungs teknik för rörelsestyrning är det nu möjligt att spela Angry Birds på en stor tv-skärm, och få en uppslukande och interaktiv spelupplevelse direkt i vardagsrummet. Samtliga moment är rörelsestyrda, allt från att ladda ner själva appen till att ladda slangbellan eller framkalla fåglarnas olika superkrafter.

– Detta är precis vad Samsung Smart TV handlar om – nya upplevelser. Det känns väldigt spännande att en av de mest nedladdade apparna för smartphones nu finns i våra senaste tv-modeller, säger Jenny Fisher-Toivo, nordisk produktchef för tv på Samsung.

Sedan Angry Birds lanserades i november 2009 har appen laddats ner över en miljard gånger, i olika versioner och till olika plattformar. Samsungs nya app, som utvecklats av Rovio Entertainment, har 63 olika nivåer och fungerar1 på Samsungs tv-modeller från 2012 med Smart Interaction (led-tv i 7- och 8-serien samt 8-serien plasma-tv).

1)  Kräver nedladdning av den senaste mjukvaran (version 1014.1). Därefter visas Angry Birds-applikationen i Samsung Apps, och finns tillgänglig för nedladdning. Appen väger 50 mb och tiden för nedladdning varierar beroende på nätverkets hastighet. 

Bifogade filer

PDF-dokument