Gå direkt till innehåll
Samsung Slate PC – bärbar dator och datorplatta i ett: Premiär för dockningsbar datorplatta med Windows

Pressmeddelande -

Samsung Slate PC – bärbar dator och datorplatta i ett: Premiär för dockningsbar datorplatta med Windows

Samsung växer nu på it-sidan och lanserar sin första Windows-baserade och dockningsbara datorplatta Samsung Slate PC i 7-serien. Inuti den tunna och stilrena datorplattan finns en fullvärdig pc med inbyggd simkort och som är lika lätt och portabel som en surfplatta. Den är dessutom första datorplattan med TCO-certifiering.

Efter framgångarna för Samsungs surfplattor i Galaxy Tab-serien lanserar nu Samsung den Windows-baserade datorplattan Samsung Slate PC från it-divisionen.

– Nu får Samsungs surfplattor  en smart kompis på it-sidan. Samsung satsar stort på företagsmarknaden och genom att lansera datorplattan Samsung Slate PC förstärker vi nu utbudet av it-produkter för en effektivare arbetsplats i den mobila arbetsmiljön, säger Helena Fuchs, nordisk produktchef för bärbara datorer med inriktning på företagsförsäljning på Samsung.

Samsung Slate PC är smidig och smäcker som en surfplatta utan att kompromissa med processorkraft eller prestanda. På den 11,6 tum stora pekskärmen gör den allt som en pc kan göra. Men den skiljer sig på en punkt – man kan skriva dokument eller e-post med den specialgjorda pennan vilket skapar nytta för säljaren som signerar avtal eller journalisten som gör anteckningar för hand. Dessutom kan man välja mellan ett ikonbaserat och fingerstyrt användargränssnitt som i den smarta telefonen och surfplattan eller en traditionell Windows-miljö. Samsung Slate PC är därmed ett flexibelt arbetsredskap för den som arbetar både på och utanför kontoret. Förutom att docka datorplattan och koppla den till en extern skärm kan man förstås också skriva på det medföljande blåtandstangentbordet. Eller så tar man med sig datorplattan under armen.

TCO-märkt, energisnål och tålig skärm
Samsung Slate PC är den första TCO-certifierade datorplattan. Energinivån och batteriförbrukningen hålls nere genom energisnål led-bakgrundsbelysning och Samsungs skärmteknik PLS som släpper in mer ljus än andra tekniker. PLS-tekniken gör också att man kan stå eller sitta framför skärmen. Man ser färger och innehåll lika bra ändå, även i starkt solljus tack vare ljusstyrkan på 400 nits. Skärmen har dessutom utrustats med samma tåliga Gorilla Glass-material som Samsungs succémobil Galaxy S II. Samsung Slate PC bygger på operativsystemet Windows 7 Professional och är förberedd för uppgradering till Windows 8.

Fakta: Samsung Slate PC är en Windows-baserad datorplatta i 7-serien. Processor: Intel Core i5 2467M. Säljs i paket med datorplatta, dockningsstation, penna och blåtandstangentbord. Skärm: 11,6 tum, Gorilla Glass, upplösning 1366x768, lcd-skärm med ljusstyrka 400 nits, PLS-teknik (Plane-to-Line Switching), betraktningsvinkel 178° i sid- och höjdled, Touch Launcher. Snabb start på två sekunder. Främre och bakre kamera. Anslutning Slate PC: usb 2.0, m-hdmi, audio in/out, plats för microSD-kort. Mått: 13 mm, 890 gram. Mobilt bredband: wifi 802.11b/g/n, hspa. Batteri: 40Wh, upp till 7 timmar batteritid. Anslutning docka: usb, ethernet-kabel, dc-in, hdmi. Tillgänglig hos återförsäljare i januari. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering: 12 000 kronor (exkl. moms).

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

Relaterat material