Följ Samsung Electronics Nordic AB

Photokina 2012: Startelva av objektiv till Samsungs NX-serie

Pressmeddelande   •   Sep 17, 2012 12:00 CEST

På Photokina, världens största fotomässa, presenterar Samsung två nya objektiv till sin NX-serie med Smart Cameras. En vidvinkelzoom och ett kort teleobjektiv som gör att NX-användare nu kan välja mellan totalt elva objektiv.

 

Samsung var först med att introducera wifi-stöd i kompakta spegellösa systemkameror när den nya NX-serien (NX20, NX210 och NX1000) presenterades tidigare i år. Nu utökas möjligheterna ytterligare med två nya objektiv, som är bland de lättaste på marknaden. Det är ett 12-24mm zoomobjektiv och ett 45mm teleobjektiv som utgör den tionde och elfte spelaren i Samsungs elvamannalag av objektiv till NX-serien.

Trivs bäst i öppna landskap
Med en extrem vidvinkeln är det nya zoomobjektivet 12-24mm f4-5,6 ED skapat för landskapsfotografering, eller för fotografering i begränsade inomhusutrymmen. Med en kompakt form och en vikt på endast 208 gram är objektivet inget hinder att ta med på resan.

Ljus i mörkret
NX-användare som saknar ett teleobjektiv kan nu utöka sin uppsättning optik. Det nya objektivet 45mm f1,8 väger endast 115 gram. Med bländare f1,8 är det en ljusstark optik som ger skarpa bilder, även vid fotografering i skymning eller svagt ljus inomhus. Den stora bländaröppningen ger även ett kort skärpedjup med suddig bakgrund, vilket ger vackra porträttbilder. Objektivet är kompatibelt med Samsungs i-Function som gör det enkelt att justera slutartid, bländare och iso-inställningar.

De nya NX-objektiven 12-24mm f4-5,6 ED och 45mm f1,8 presenteras på Photokina i Köln för första gången. Båda objektiven kommer att finnas i butik under november och har ett rekommenderat butikspris på 5 100 kronor (12-24mm) och 2 500 kronor (45mm). Besök Samsungs webbplats för att läsa mer om de övriga objektiven i NX-serien.

Bifogade filer

PDF-dokument