Skip to content
Nya tjänsten SmartThings Find från Samsung hjälper till att lokalisera borttappade Galaxy-enheter

Press release -

Nya tjänsten SmartThings Find från Samsung hjälper till att lokalisera borttappade Galaxy-enheter

Som en del av SmartThings-appen hjälper den nya tjänsten SmartThings Find användare att snabbt och smidigt lokalisera anslutna Galaxy-enheter genom BLE- och UWB-teknologi.

Stockholm, 2 november 2020 – Samsung Electronics presenterar nu SmartThings Find, en ny tjänst[1] som ska hjälpa Galaxy användare att snabbt och enkelt hitta sina anslutna Galaxy-enheter[2]. Hela 6 miljoner användare[3] i Korea, Storbritannien och USA registrerade sig för att få tidig tillgång till SmartThings Find och tjänsten är nu även lanserad globalt för användare av enheter med Android 8 eller senare. SmartThings Find använder Bluetooth Low Energy (BLE)[4] och ultra-wideband (UWB)-teknologi[5] för att hjälpa människor att hitta sina Galaxy-telefoner, surfplattor, smartklockor och hörlurar i Galaxy-familjen.

– SmartThings Find kommer minska stressen hos användare som söker efter borttappade Galaxy-enheter. AR[6] i kombination med kartfunktionen och ljud gör SmartThings Find till en både enkel och visuell lösning som hjälper användare att enkelt lokalisera sina enheter. Tjänsten är ett bra exempel som visar hur UWB-teknologi kan användas för att skapa meningsfulla mobilupplevelser för människor världen över, säger Oscar Nöjd, Affärsutvecklingschef på Samsung.

Nedkopplad behöver inte betyda borttappad
SmartThings Find kan hjälpa användare att hitta sina Galaxy-enheter även när de är offline[7]. När en enhet har varit offline i 30 minuter startar den automatiskt en BLE-signal som kan tas emot av andra enheter, vilket innebär att en närliggande Galaxy-smartphone eller surfplatta kan hitta en enhet som blivit rapporterad som borttappad i SmartThings-appen. All användardata för SmartThings Find är krypterad och skyddad, vilket säkerställer att enhetens plats inte avslöjas för någon annan än ägaren.

Detaljerade instruktioner snabbar på letandet
Det går snabbt och lätt att hitta saknade enheter genom integrerade kartanvisningar och möjligheten att "ringa" en förlorad enhet för att hitta den snabbare. Användarens smartphone visar exakt plats för den borttappade enheten på en karta. När man närmar sig enheten kan man välja att antingen låta enheten ringa eller hitta den med hjälp av den AR-baserade funktionen Search Nearby, som visar färggrafik som ökar i intensitet när du närmar dig enheten.

Tillgänglighet
Idag släpps en ny programuppdatering för SmartThings-appen i Galaxy-telefoner och surfplattor med Android 8 eller senare. Med uppdateringen kan användare komma åt tjänsten SmartThings Find genom att endast klicka på ikonen längst ner på startskärmen i SmartThings-appen. Under början av nästa år kommer Samsung dessutom att utöka denna funktion ytterligare genom möjligheten att kunna spåra taggar, något som kommer hjälpa användare att hitta fler saker på ett smidigare sätt. Detta gäller då inte endast för Galaxy-produkter, utan även andra saker av intresse för användaren, som exempelvis nyckelknippan eller handväskan.

För mer information om SmartThings-appen och tjänsten SmartThings Find, besök: https://www.samsung.com/se/


[1]
Tillgängligheten kan variera beroende på marknad och operatör.

[2] Tillgänglig på Galaxy-smartphones och surfplattor utrustade med Android 8 eller senare, Galaxy Watch-enheter med Tizen 5.5 eller senare samt Galaxy Buds + och Galaxy Buds Live.

[3] Den 28 oktober 2020 översteg antalet registrerade användare 6 miljoner, vilket är ett resultat av ett program för tidig åtkomst som sträckt sig över 2 månader, tillgängligt i Korea, Storbritannien och USA.

[4] Sökfunktioner genom BLE är tillgängliga på Galaxy-smartphones och surfplattor med Android 8 eller senare; Galaxy Watch-enheter med Tizen 5.5 eller senare; och Galaxy Buds + och Galaxy Buds Live.

[5] UWB-funktionen är tillgänglig på Galaxy Note20 Ultra och Galaxy Z Fold2.

[6] Endast tillgängligt hos enheter som stödjer UWB.

[7] En enhet är "offline" när den kopplas bort från ett mobilt nätverk, eller när Galaxy-wearables kopplas bort från Galaxy-telefonen.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667