Skip to content
Nya Samsung Galaxy SmartTag2: Ett smartare sätt att hålla koll på dina värdesaker

Press release -

Nya Samsung Galaxy SmartTag2: Ett smartare sätt att hålla koll på dina värdesaker

Uppgraderad design som ger stärkt spårningskontroll och ökad sinnesro


Samsung meddelar att nya Galaxy SmartTag2 globalt lanseras idag, den 5 oktober. Galaxy SmartTag2 är det senaste tillskottet i Galaxy SmartTag-serien och introducerar nya och förfinade funktioner som gör det lättare att hålla reda på värdesaker. Både design och funktionalitet har uppdaterats, vilket innebär att enheten nu kan användas på fler sätt än tidigare

“Vi på Samsung strävar alltid efter att förenkla människors liv genom våra innovationer. Med Galaxy SmartTag2 kan användare hålla reda på sina ägodelar på ett enkelt och snabbt sätt. Med förbättrade sökfunktioner och förlängd batteritid erbjuder Galaxy SmartTag2 en tryggare upplevelse anpassad för flera situationer,” säger Anders Elmby, MX-Director på Samsung Electronics.

Intuitiva funktioner som hjälper dig att enkelt hitta förlorade föremål[1]

Med Galaxy SmartTag2:s Förlorat läge[2] kan användare registrera sin kontaktinformation direkt i ett meddelande. Om någon stöter på ett föremål med en Galaxy SmartTag2 kan de enkelt skanna taggen med sin smartphone och direkt se ägarens meddelande samt kontaktuppgifter. Om en Galaxy SmartTag2 till exempel är fäst vid ett djurs halsband blir det enkelt att kontakta ägaren oavsett var djuret befinner sig. Förlorat läge är kompatibelt med alla mobila enheter som har NFC-läsare och webbläsare.

Galaxy SmartTag2 erbjuder även en förbättrad användarupplevelse med sin uppdaterade kompassvy-funktion, som klart visar avståndet och riktningen till SmartTag2 i förhållande till användaren. Denna funktion är tillgänglig på alla UWB-kompatibla Samsung Galaxy-smartphones, som till exempel Galaxy S23 Ultra[3].

Även SmartThings Find-appen har uppdaterats. När en ny Galaxy SmartTag registreras skapas automatiskt en genväg till appen på användarens smartphone, vilket underlättar snabb åtkomst till SmartThings Find. Appen har nu också en fullskärmskarta i ett användarvänligt gränssnitt, vilket gör det ännu enklare att navigera.

När du byter till en ny Samsung Galaxy-smartphone kommer SmartTag2 nu automatiskt att synkronisera med den nya enheten genom ditt Samsung-konto

Nya lägen som innebär förlängd batteritid[4]

Med den nya funktionen Energisparläge kan användare nu använda Galaxy SmartTag2 ännu längre. Detta läge finns tillgängligt vid sidan av det optimerade Standardläget. För de som oftast nyttjar SmartTag för spårning är Energisparläge ett idealiskt val för att maximera batteriets varaktighet samtidigt som de kan övervaka sina ägodelar. I Energisparläge håller Galaxy SmartTag2s batteri nu i upp till 700 dagar[5], vilket är mer än dubbelt så länge jämfört med föregående SmartTag-modeller. I Standardläge har batteriets livslängd ökat till 500 dagar[6], vilket är en förbättring med 50% i jämförelse med tidigare modeller. Med alternativet att enkelt växla mellan dessa två lägen kan användare övervaka allt från bilnycklar till cyklar över längre perioder.

Stilren design för fler situationer och användningsområden

Nya Galaxy SmartTag2:s kompakta och ringformade design är enkel att använda. Med sin stora metallögla på insidan blir produkten oerhört slitstark och passar tillbehör som clips och nyckelringar. Dessa kan också fästas på väskor och annat bagage.

Galaxy SmartTag2:s tålighet stärks ytterligare genom en IP67-klassificering[7] som ger skydd mot vatten och damm. Detta gör att användare kan spåra sina tillhörigheter – exempelvis när man är på resande fot eller vid andra aktiviteter – även i svårare utomhusförhållanden.

Sinnesro i ny design

Galaxy SmartTag2 har bevarat flera av de populära funktionerna från både Galaxy SmartTag och Galaxy SmartTag+. Den stödjer både Bluetooth Low Energy (BLE) och UWB-teknik. Med hjälp av Augmented Reality (AR) Find-teknik kan användare visuellt få hjälp att hitta sina saker genom att använda kameran på sin Samsung Galaxy smartphone. Vidare har Galaxy SmartTag2 en räckvidd på upp till 120 meter med Bluetooth och kan även styra smarta hushållsapparater via SmartThings-appen.

Samsung lägger stor vikt vid integriteten för Samsung Galaxy-användare. En enhets position avslöjas endast med användarens medgivande. SmartThings Find krypterar användardata, och med stöd från Samsung Knox tillförs ett extra skyddslager för användaren. När Förlorat läge inaktiveras döljs ägarens kontaktuppgifter omedelbart och det meddelande som ägaren har skrivit raderas från enheten.

För Samsung Galaxy-användare erbjuder SmartThings Find ytterligare trygghet med funktionen Spårningsvarning. Funktionen varnar användaren vid misstänkt obehörig spårning genom att skicka ett meddelande ifall en okänd SmartTag tycks följa efter dem. På detta sätt hjälper den till att skydda användare mot oönskad övervakning och missbruk av platsövervakningstjänster.

Galaxy SmartTag2 integrerar sömlöst med SmartThings Station, som i sin tur är kopplad till SmartThings Find. Den fungerar som en ständig enhetsskanner och hjälper användare att hålla koll på sina värdesaker som är märkta med SmartTag. SmartThings Station informerar användaren om var deras märkta objekt befinner sig, oavsett om det handlar om personliga föremål som TV-fjärrkontroller, plånböcker och nycklar, eller registrerade enheter som smartphones, surfplattor, klockor och hörlurar. Om ett husdjur som har en SmartTag2 skulle röra sig för långt från SmartThings Station, får ägaren ett meddelande. Allt för för att underlätta och hjälpa dem att hålla koll på sina husdjur.

Tillgänglighet

SmartTag2 kommer att finnas tillgänglig i färgerna svart och vit. Det rekommenderade priset är 449 SEK. Även ett 4-pack alternativ, som inkluderar både svarta och vita SmartTag2, kommer att vara tillgängligt till det rekommenderade priset 1 499 SEK.

[1] För Galaxy SmartTag2 krävs inloggning med Samsung-konto och registrering på SmartThings Find. Galaxy SmartTag2 måste vara parkopplad med Galaxy smartphones med ultrabredband (UWB) och Android 11 eller senare för att fungera fullt ut. Noggrannheten kan försämras om det finns ett hinder mellan dig och taggen, t.ex. om taggen ligger i en låda, bakom en vägg eller i en bil.
[2] Kontaktuppgifter och meddelande som visas i Lost Mode måste registreras i förväg i SmartThings-appen.
[3] Aktuella Galaxy-produkter med stöd för UWB är Galaxy Note20 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy Z Fold2, Z Fold3, Z Fold4, Z Fold5
[4] Batteritiden baseras på resultat från interna laboratorietester för typiska användningsmönster som utförts av Samsung. Testresultaten kommer från en förhandsversion av enheten med en medföljande CR2032-batteri. Den faktiska batteritiden kan variera beroende på olika användningsmönster, enhetsmodell eller batteritillverkare.
[5] Ibid
[6] Ibid
[7] Galaxy SmartTag2 har en IP67-klassificering. Baserat på laboratorietestförhållanden för nedsänkning i upp till 1 meter sötvatten i högst 30 minuter. Rekommenderas inte för användning vid stranden, i poolen eller i tvåligt vatten. Enhetens vatten- och dammtålighet är inte permanent och kan försämras över tid.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances