Följ Samsung Electronics Nordic AB

​Nya Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 edge – hantverk i glas och metall

Pressmeddelande   •   Mar 01, 2015 18:30 CET

De nya flaggskeppsmodellerna är de mest avancerade på smartphone-marknaden

BARCELONA, Spanien – 1 mars, 2015 – På Samsung Galaxy Unpacked 2015 presenterade Samsung idag de nya flaggskeppstelefonerna Galaxy S6 och Galaxy S6 edge. Genom att kombinera förstklassiga material med den mest avancerade Samsung-tekniken skapas en ny standard för design, hantverk och prestanda för en oslagbar upplevelse.

"Med Galaxy S6 och Galaxy S6 edge erbjuder Samsung något alldeles extra,” säger Andreas Bergqvist, produktchef för mobiltelefoner på Samsung i Norden. "Genom att lära av både framgång och felsteg har Samsung utvecklat ny teknik och idéer som resulterat i en helt ny design och nya funktioner som gör att vi kan erbjuda användarna den ultimata smartphone-upplevelsen."

De nya modellerna är tillverkade i glas och metall med en nyskapande, men samtidigt tidlös, design. Dess glaskropp är tillverkad av det tåliga Corning® Gorilla Glass® 4 i en helt ny och innovativ tillverkningsprocess som resulterar i en ljusreflekterande yta med hög finish. De kommer i en rad färgstarka ädelstenstoner, bland annat Green Emerald och Blue Topaz.

Välvd skärm ger nya möjligheter
Galaxy S6 edge har, som den första smarta telefonen på marknaden, en välvd skärm som täcker dess sidor. Denna eleganta och avskalade design ger också nya möjligheter vad gäller funktion. Färgkoda dina favoritkontakter och S6 edge signalerar diskret vem som ringer dig genom att lysa upp sidan av den välvda skärmen i den färg som den favoritkontakt som ringer upp har tillskrivits. För att avböja samtalet, lägg ditt finger på pulsmätaren och Galaxy S6 edge skickar automatiskt ett SMS som informerar om att du inte är tillgänglig.

Ljusstark skärm ger fantastisk tittarupplevelse

Den 5,1 tum stora QHD Super AMOLED-skärmen är circa 20% ljusare än Galaxy S5 och en pixeltäthet på 577ppi ger mer levande bilder med skarpa och klara färger. Tack vare ljusstyrkan blir tittarupplevelesen fantastisk även utomhus. Båda modellerna har också kompletterats med ett nyttljusare och mer intuitivt gränssnitt.

Spara tid med snabbladdning

De nya modellerna laddar 1,5 gånger snabbare än föregångaren Galaxy S5 och ger upp till fyra timmars batteritid efter endast 10 minuters laddning. Eller vad sägs om att ladda från noll till hundra på ungeför 80 minuter. Både Galaxy S6 och Galaxy S6 edge har inbyggt stöd för trådlös laddning. Lägg den på den trådlösa laddningsstationen och du slipper sladdar i din telefon samtidigt som du laddar batteriet fullt på circa tre timmar. Därtill ser energisparande teknik till att du får ut så mycket batteritid som möjligt - den känner av vilka appar som slukar batteri och ger rekommendationer om appar du bör överväga att avinstallera.

Skarpa och snabba bilder

Är Galaxy S6 eller Galaxy S6 edge i viloläge är två snabba tryck på hemknappen allt som behövs för att kameran ska vara redo att ta bilder på mindre än en sekund. Båda modellerna är utrustade med förbättrade kameror, en främre på 5MP och en bakre på 16MP. Med F1.9-lins och högupplösta sensorer på båda kamerorna kan du ta bilder vars kvalitet imponerar, även vid sämre ljusförhållanden. Fast Tracking Auto Focus ser till att dina bilder blir skarpa och har bättre fokus, även när du fångar ett objekt eller vän i rörelse.

Galaxy S6 och Galaxy S6 edge kommer att finnas i butik med start i april 2015

Fakta: Samsung Galaxy S6 och S6 edge är utrustade med Quad 2.1GHz + Quad 1.5Ghz, Octacore-processor och 3GB RAM-minne samt 32/64/128GB internminne. Har en 5.1’’ Quad HD (2560x1440) 577ppi, Super AMOLED-skärm. Operativsystem Android 5.0 Lollipop. WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), HT80 MIMO(2x2) 620Mbps, Dual-band, Wi-Fi Direct, Mobile hotspot, Bluetooth v4.1, A2DP, LE, apt-X, ANT+, USB 2.0 samt stöd för NFC. Redo för Samsung KNOX. Kommer i färgerna White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz (S6) och Green Emerald (S6 edge). Finns i butik med start 10 april 2015 med rekommenderade priser från 6 990 beroende på modell och lagringskapacitet. 

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt den officiella bloggen www.global.samsungtomorrow.com

Bifogade filer

PDF-dokument