Gå direkt till innehåll
Nya kamerakoncept från Samsung

Pressmeddelande -

Nya kamerakoncept från Samsung

Samsung släpper två spännande och avancerade kompakta kameror.

WB1000 har tolv megapixlar, Schneiderobjektiv med ultravidvinkel och stor skarp oled-skärm.

WB550 har också tolv megapixlar och ett 24-millimeters Schneiderobjektiv, men även en generös 10x optisk zoom.

Dessutom premiärvisas i USA just nu NX-serien - bron som överbryggar klyftan mellan systemkameror och kompakta digitalkameror och som kombinerar det bästa av två världar.

- 2009 blir Samsungs mest spännande kameraår någonsin, säger Gunnar Wahlbeck, nordisk produktchef för Samsungs kameror.

Samsung fortsätter sin ambition att utveckla digitalkameror för varje livsstil och behov. Under våren släpps två kameror som kombinerar avancerad teknologi med användarvänlighet, WB1000 och WB500. Under hösten släpps NX-serien som är en familj kompakta systemkameror.

WB1000, den skräddarsydda kompaktkameran för den kräsne användaren med stort fotointresse. Samsung har utvecklat WB1000 för den som vill ha en kompakt digitalkamera som kommer så nära en systemkameras prestanda det är möjligt. Dess tolv megapixlar ger en hög upplösning och ett 24 - 120 millimeters Schneiderobjektiv med ultravidvinkel och 5x optisk zoom skapar ett perspektiv som är ovanligt djupt för digitalkameror. Ett unikt drag för WB1000 är att både slutartiden och bländaren har förval, men kan även ställas in manuellt var för sig.

Naturligtvis är WB1000 fylld av tekniska smarta lösningar som hjälper fotografen att ta bättre bilder. Den har både optisk bildstabilisator; automatiska inställningar för bästa skärpa oavsett motivet är berg i horisonten eller är ett ansiktsporträtt; ansiktsigenkänning vid leende och blinkningar. En fin liten extradetalj är även Recycle Bin, ett slags skyddsnät så att inte fel bild blir slängd genom att det är möjligt att ta tillbaka bilder som är slängda i kamerans digitala papperskorg. Den inbyggda videofunktionen har upplösningen 720 pixlar som via hdmi-uppkopplingen ger hd-upplösning på hd-teven.

WB1000 har utrustats med en tre tum stor oled-skärm. Jämfört med en traditionell lcd-skärm är oled-skärmen betydligt kontrastrikare (10000:1) vilket innebär djupare svart färg och intensivare övriga färger. Detta gör skärmen tydligare vid användandet av kameran i exempelvis kraftigt solljus - både som sökare och vid visning av tagna bilder. Dessutom är oled-skärmar energisnålare. WB1000 är i butik under mars månad.

WB550, uppgraderat flaggskepp med superzoom. På världens största hemelektronikmässa, CES 2009 i Las Vegas, lanserades kompaktkameran WB500. Nu kommer dess storebror, WB550. Denna kamera har allt som WB500 har och mer därtill. Med tolv megapixlar, 24 - 240 millimeter Schneiderobjektiv med ultravidvinkel och imponerande 10x optisk zoom är den en lämplig följeslagare för resenären, sportentusiasten och aktiva föräldrar, som söker en robust kamera med hög funktionalitet och prestanda, men som samtidigt vill ha den kompakta digitalkamerans användarvänlighet.

Kamerans fina videofunktion med upplösningen 720 pixlar spelar in i hd-format och är möjlig att fullt ut nyttja dess 10x optiska zoom. Genom hdmi kan WB550 enkelt kopplas ihop med en hd-teve och där visa både inspelade filmer och tagna bilder.

WB550 har en rad tekniska funktioner inbyggda som förenklar fotograferandet, men även ger användare möjligheten att ta bättre bilder. Ansiktsigenkänningsfunktionen ställer automatiskt in fokus och exponering för upp till tio individer för bästa bild. Leendefunktionen gör att WB550 tar bilden då objektet drar på smilbanden och med blinkfunktionen undviker WB550 ta foton när motivets ögon är stängda. Rodnader och blemmor hanteras av en funktion som kallas Beauty Shot. Därtill har WB550 automatiska inställningar för bästa exponering oavsett motivet är berg i horisonten eller är ett ansiktsporträtt. WB550 är i butik under mars månad.

NX-serien, Samsungs första egenutvecklade kompakta systemkamera. NX-serien premiärvisas just nu på den internationella kameramässan PMA i USA och är det bästa av två världar: Samsung har lyckats att kombinera systemkamerans funktionalitet och bildkvalitet med den kompakta digitalkamerans smidighet och enkelhet. Kameror i NX-serien använder sensor i formatet APS-C för högkvalitativa bilder och har en digital sökare (Electronic Viewfinder, EVF). På så vis har Samsungs ingenjörer markant lyckats minska kamerahusets vikt och storlek - avståndet mellan objektivet och sensorn är 60 procent mindre jämfört med traditionella systemkameror. Med NX-kamerorna kan man som användare byta objektiv anpassat efter motivet. Första kompakta systemkameran från NX-serien väntas komma i butik under hösten.

Mer produktnyheter i butik under mars månad. Under mars månad kommer även världens första kompakta digitalkamera med 10x zoom och ultravidvinkel på 24 millimeter, WB500, och den ultratunna ST50 i borstat stål ut till butik.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material