Gå direkt till innehåll
Nya Galaxy Note9 – Samsungs mest kraftfulla smartphone någonsin

Pressmeddelande -

Nya Galaxy Note9 – Samsungs mest kraftfulla smartphone någonsin

Med Samsung Galaxy Note9 lanserar Samsung sin mest kraftfulla smartphone någonsin. Detta genom ett större batteri, utökat internminne och mer lagringsutrymme tillsammans med den vidareutvecklade S Pen som nu är uppkopplad till telefonen via Bluetooth. Note9 har allt för de användare som lever ett uppkopplat liv och kräver det allra bästa i både prestanda och användningsområden.

Stockholm, 9 augusti 2018 – Samsung lanserade ikväll det senaste tillskottet i Note-familjen med Galaxy Note9. Den nya Galaxy Note9 bygger vidare på Note-seriens grundstenar med ännu bättre prestanda, en ny S Pen som för första gången är ansluten till telefonen och Samsungs smartaste kamera någonsin.

– Note-serien har alltid erbjudit de senaste innovationerna och teknologierna och Galaxy Note9 är inget undantag. Våra Note-användare är Samsungs mest lojala kunder, med väldigt höga krav på både prestanda och smarta funktioner och vill ha en telefon som hjälper dom såväl på jobbet som på fritiden, säger Fredrik Pantzar, Group Product Manager IM på Samsung Norden. 

Maximal prestanda
Människor förlitar sig på sin smartphone för nästan allt de gör. Galaxy Note9 är utvecklad för att underlätta livet såväl på jobbet som på fritiden. 

  • Kraftfullt batteri: Galaxy Note9 har ett batteri på 4,000mAh, det största någonsin i en Samsung-telefon. Detta för att ge kraft till samtal, skicka meddelanden, spela spel och se filmer från tidiga morgnar till sena kvällar.
  • Lagra mer, radera mindre: Galaxy Note9 kommer i två versioner för interna lagringsmöjligheter – både som 128GB och 512GB, med möjlighet att lägga till ett microSD-kort. Galaxy Note9 kan tillsammans med externt minneskort nå upp till 1TB[1] i lagring, vilket innebär att man inte behöver bekymra sig för att inte kunna spara sina favoritbilder, filmer eller appar.
  • Snabbhet och kraft: Galaxy Note9 är Samsungs kraftfullaste telefon någonsin, med RAM minne på 8GB (512 Gb versionen) och stöd för den snabbaste nätverksuppkopplingen på marknaden (upp till 1.2 gigabit per sekund) för att streama och ladda ned innehåll utan att tappa i hastighet. Galaxy Note9 kommer även med ett industriledande Water Carbon Cooling-system utvecklat av Samsung samt en inbyggd AI-baserad algoritm för prestanda-anpassning för att ge en kraftfull och stabil prestanda.


Vidareutveckling av populära S Pen
Nya Galaxy Note9 erbjuder förstås också S Pen, som är något av Note-seriens signatur, men med helt nya möjligheter då S Pen nu kopplas upp mot telefonen via Bluetooth. Det innebär att S Pen kan fungera som en ”fjärrkontroll” till Note9 och du kan till exempel ta bilder med pennan som fotoavtryckare eller använda S Pen för att styra presentationer på möten. Det är också möjligt att ta anteckningar direkt på skärmen utan att behöva låsa upp mobilen, rita, klippa ut och navigera på skärmen samt snabbt och enkelt översätta texter.

Det ultimata arbetsredskapet
Den kraftfulla prestandan gör Galaxy Note9 till en pålitlig hjälpreda i arbetet. Oavsett om du är på språng eller sitter i möten gör Note9 det enklare och roligare att få allting gjort. Med stöd för DeX via en HDMI-adapter[2] får användaren en PC-liknande upplevelse och man kan enkelt koppla telefonen till en större skärm, tangentbord eller mus för att kunna arbeta ännu mer effektivt.

En intelligent kamera för perfekta bilder
Kameran i Note9 är Samsungs smartaste någonsin och gör det enklare att ta bilder som ser ut precis som du vill att dom ska se ut. Scene Optimizer läser av vilken typ av motiv du vill fotografera och optimerar bilden utifrån detta. Flaw Detection uppmärksammar användaren direkt om något verkar vara fel med bilden, som att den är suddig, någon blinkar på bilden eller om linsen är smutsig till exempel. Dessa funktioner i kombination med avancerad teknologi för brusreducering och Dual Aperture-lins[3], som anpassar sig till ljuset likt det mänskliga ögat, gör kameran i Note9 till den bästa på marknaden.

Note9 har den största skärmen hittills på en Note. Den 6.4 tums stora Super AMOLED-skärmen ger användaren svårslagna multimedia-upplevelser som kompletteras med inbyggda högtalare kalibrerade av AKG. Dessutom erbjuder den alla de tjänster och funktioner som användaren är van vid från de mest avancerade Galaxy-produkterna. Såsom snabb trådlös laddning, vatten- och dammtålighet (IP68) och populära tjänster som Samsung Health, Samsung Pay och Samsungs säkerhetslösning Knox.

Samsung Galaxy Note9 kommer finnas tillgänglig i butiker från och med 24 augusti i färgerna Midnight Black och Ocean Blue med en gul S Pen. Rekommenderat pris för Galaxy Note9 är 13 490 SEK för version med 512GB och 10 890 SEK för version i 128GB.

Lämna in din gamla telefon och få upp till 2 000 SEK extra i inbytesvärde. Erbjudandet gäller förköp av Galaxy Note9 och erhålles via Samsung Members-appen efter att du fått din Galaxy Note9.

För mer information om Galaxy Note9, besök http://www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy eller www.samsung.com/galaxy.

Galaxy Note9 specifikationer
Display 6.4-tum Quad HD+ Super AMOLED, 2960x1440 (516ppi) *Skärmen mäts diagonal som en hel rektangel utan hänsyn till rundade hörn. *Förinställd upplösning är Full HD+ och kan ändras till Quad HD+ (WQHD+) i Inställningar
Kamera Bakre: Dual Camera med Dual OIS (Optical Image Stabilization) - Wide-angle: Super Speed Dual Pixel 12MP AF, F1.5/F2.4, OIS - Telephoto: 12MP AF, F2.4, OIS

- 2X optisk zoom, upp till 10X digital zoom

Främre: 8MP AF, F1.7

Storlek 161.9 x 76.4 x 8.8mm, 201g, IP68 (BLE S Pen: 5.7 x 4.35 x 106.37mm, 3.1g, IP68) *IP68 certifiering för damm- och vattentålighet. Baseras på testförhållanden i djup upp till 1.5 meter färskvatten i upp till 30 minuter
Processor 10nm 64-bit Octa-core processor (Max. 2.7 GHz + 1.7 GHz) *Kan skilja sig beroende på marknad och operatör
Minne 6GB RAM (LPDDR4), 128GB + MicroSD slot (up to 512GB) 8GB RAM (LPDDR4), 512GB + MicroSD slot (up to 512GB) *Kan skilja sig beroende på marknad och operatör

*Användarminnet är mindre än det totala minnet på grund av lagring av operativsystemet och programvara som används för att driva enhetens funktioner. Det faktiska användarminnet varierar beroende på operatör och kan ändras efter att programuppgraderingar har utförts

SIM-kort Hybrid: ett Nano SIM och ett Nano SIM eller ett MicroSD (up to 512GB) *Kan skilja sig beroende på marknad och operatör
Batteri 4,000mAh Fast Charging kompatibel med sladd och trådlöst Wired charging kompatibel med QC2.0 och AFC

Wireless charging kompatibel med WPC och PMA

*Kan skilja sig beroende på marknad och operatör

Operativsystem Android 8.1 (Oreo)
Nätverk Enhanced 4x4 MIMO, 5CA, LAA, LTE Cat.18 *Kan skilja sig beroende på marknad och operatör
Anslutningar Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM,
Bluetooth® v 5.0 (LE up to 2Mbps), ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*) *Täckning för Galileo och BeiDou kan vara begränsad.
Betalning NFC, MST *Kan skilja beroende på marknad och operatör
Sensorer Accelerometer, Barometer, Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor,
Hall Sensor, Heart Rate Sensor, Proximity Sensor, RGB Light Sensor, Iris Sensor, Pressure Sensor
Autentisering Typer av lås: Mönster, Pin, Lösenord
Biometriska låsningstyper: Iris, Fingeravtryck, Ansiktsigenkänning Intelligent scan: Kombinerar iris scanning och ansiktsigenkänning för bekväm upplåsning och ger i vissa fall ökad säkerhet för vissa autentiseringstjänster.
Audio MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE
Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM


*Alla funktioner, specifikationer och annan produktinformation beskrivna i detta dokument tillsammans med, med inte begränsad till, fördelarna, design, prissättning, komponenter, prestanda, tillgänglighet och egenskaperna för produkten kan komma att ändras utan förvarning.

[1] 512GB intern lagring är standard. 512GB-versioner är tillgängliga i utvalda länder. Upp till 512GB utökad lagring med externt SD-kort (säljs separat).

[2] Samsungs HDMI-adaptrar inkluderar HDMI Adapter (EE-HG950), Multi Port Adapter (EE-P5000) och DeX Cable (EE-I1300).

[3] Dual Aperture stödjer F1.5-läget och F2.4-läge. Dual Aperture är installerat på den bakre vidvinkelkameran.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material