Följ Samsung Electronics Nordic AB

Ny undersökning visar: svenskarna inspireras att göra positiva förändringar efter vad de ser på TV

Pressmeddelande   •   Sep 17, 2019 10:38 CEST

Samsung har i en ny undersökning kartlagt svenska konsumenters beteende och vanor kopplat till TV. Mer än hälften (55%), säger att de har bestämt sig för att göra en förändring i sitt beteende baserat på någonting de sett på TV. Den teknik, och det mångsidiga innehåll som finns tillgängligt idag, har en inverkan på konsumenternas liv.

Stockholm – 16 september, 2019 – Ett mer tillgängligt innehåll och innovation inom TV-tekniken bidrar till positiva förändringar bland konsumenter, visar en ny undersökning som Samsung offentliggjorde i samband med IFA-mässan i Berlin och företagets 50-årsjubileum.Undersökningen visar att utvecklingen av TV, tekniska framsteg som 8K tillsammans med högkvalitativt innehåll, påverkar oss på flera olika sätt.

Mer än hälften (55%) av de tillfrågade i Sverige anger att de har bestämt sig för att göra en positiv förändring i sitt beteende tack vare någonting de sett på TV. Både tränings- och matvanor påverkas av det vi ser via TVn. Vi inspireras även till att testa nya saker, 34 procent säger att de har blivit uppmuntrade att prova nya recept från andra kulturer.

TV-innehållet påverkar svenskarnas beteende
I undersökningen anger 27 procent, att TVn påverkat deras beteende när det kommer till miljöpåverkan. Ett tydligt exempel är BBC’s Blue Planet, som motiverade 40 procent av de tillfrågade att vidta åtgärder för att minska användning av engångsartiklar i plast.

Dessutom, i en tid då begreppet ”fake news” har tagit plats i det vardagliga samtalet, är trovärdigheten för TV-nyheter fortfarande stort, då 42 procent av svenskarna anser att TV är den mest pålitliga källan för nyheter – framför såväl radio, tidningar som nyhetssajter på nätet.

- TVn har en betydande roll när det kommer till att ta del av information, vilket framkommer tydligt i undersökningen. Med dagens revolutionerande TV-teknik, såsom i QLED 8K-serien, gör den fördjupade bildkvaliteten, smarta funktioner tillsammans med ett mångsidigt innehåll att nya tittarupplevelser skapas. Innehållet kan i sin tur påverka våra åsikter om olika ämnen, säger Tommy Nilsson, ansvarig för TV/AV på Samsung i Norden.

Även våra sociala sammanhang är starkt förknippade med TVn. 43 procent av konsumenterna anser att det är kvalitetstid med familjen att titta på TV tillsammans. Faktum är att en tredjedel (31%) känner att TVn har skapat några av deras mest minnesvärda ögonblick. Främst handlar det om viktiga sport-eller nyhetsmoment, vilket ytterligare förstärker TVn som en plattform för positiva gemensamma upplevelser.

  • 55% av har bestämt sig för att göra en positiv förändring i sitt beteende på grund av någonting de sett på TV.
  • 26% anser att titta på tv bidrar till allmänt mentalt välbefinnande. Att titta på sina favoritprogram på TV hjälper 40% av svenskarna att slappna av.
  • 72% av QLED-tittarna anser att denna teknik gör deras tittarupplevelse bättre.
  • 27% anser att TVn påverkat deras beteende när det kommer till miljöpåverkan. BBC’s Blue Planet, motiverade 40% av de tillfrågade att vidta åtgärder för att minska deras användning av engångsartiklar i plast.
  • 43% av konsumenterna anser det är kvalitetstid med familjen att titta på TV tillsammans.
  • 31% känner att TVn har skapat några av deras mest minnesvärda ögonblick. 39% föredrar att uppleva sport på TV än på plats.
  • Tv-program har bidragit ett förändrat beteende inom kost/vad jag äter 27%, miljöpåverkan 27%, hälsa/träning 21%.

Om undersökningen: Undersökningen är genomförd via en onlineundersökning av Foresight Factory bland 8000 vuxna i åldern 18+ i åtta europeiska länder. (Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Sverige, Nederländerna och Polen). I undersökningen ingick 1000 svenskar. Forskningsfältarbetet ägde rum under april och maj 2019. Foresight Factory är en oberoende marknadsundersökningsbyrå.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument