Gå direkt till innehåll
Nu släpper Samsung en ny prisvärd multiterabyte 860 QVO SSD

Pressmeddelande -

Nu släpper Samsung en ny prisvärd multiterabyte 860 QVO SSD

860 QVO SSD kombinerar hög kapacitet med snabb prestanda och pålitlighet för att nå ut till en bredare konsumentmarknad

Stockholm – 27 november, 2018 – Samsung presenterade i dagarna den senaste utökningen i sitt utbud av SSD-enheter (Solid State Drive), Samsung 860 QVO SSD. SSDn finns i upp till fyra terabyte (TB) lagringsutrymme och är snabb och pålitlig. 860 QVO SSD är byggd på Samsungs högdensitets 4bit MCL (multi-level cell) NAND flash-arkitektur och gör terabyte-kapacitet mer tillgänglig och till ett överkomligt pris.

- Idag producerar och lagrar konsumenter fler högupplösta filer än någonsin förr, exempelvis 4K-videor och grafikkrävande spel. Detta ökar behovet av större lagringsutrymme och bättre prestanda i lagringsenheter. Samsung fortsätter att leda utvecklingen mot multiterabyte SSD med Samsung 860 QVO som levererar snabb prestanda och värde till konsumenter runt om i världen, säger Dr Mike Mang, vice-president på Brand Product Marketing, Memory Business på Samsung Electronics.

PC-användare som hanterar stora multimediafiler måste ofta uppgradera sina datorers lagringsutrymme för att förbättra användarupplevelsen. 860 QVO, som designades i enlighet med det väletablerade SATA-gränssnittet och 2.5” formfaktorn, passar perfekt in i de flesta bärbara och stationära datorer. Genom att erbjuda lagringsutrymme och prestanda i en disk till överkomligt pris behöver man inte längre använda sig av en kombination av SSD och HDD för uppbackning och lagring.

Samsungs 860 QVO stödjer läs- och skrivhastigheter på upp till 550 megabytes per sekund (MB/s) respektive 520 MB/s[1], och uppnår därmed samma prestanda som 3bit MLC SSD, tack vare Samsungs senaste 4bit V-NAND och beprövad MJX kontroller. I SSDn finns även en integrerad och intelligent TurboWrite teknologi[2], som hjälper att accelerera hastigheten och samtidigt bibehålla hög prestanda över lång tid.

För optimal pålitlighet erbjuder Samsung skrivna bytes baserade på en analys av kundernas användningsmönster av SSD: en tre års begränsad garanti[3] eller upp till 1440 terabytes skrivna (TBW) för 4 TB versionen, och 720 TBW respektive 360 TBW för 2TB och 1 TB versionerna.

860 QVO kommer finnas tillgänglig i januari, med rekommenderat pris från 1699 SEK för 1 TB modellen. För mer information, besök www.samsung.com/SSD.

Specifikationer

Kategori Samsung 860 QVO
Gränssnitt SATA 6 Gbps
Formfaktor 2.5”
Lagringsutrymme Samsung V-NAND 4bit MLC
Controller Samsung MJX Controller
Cache-minne 4GB LPDDR4, för 4TB 2GB LPDDR4, för 2TB 1GB LPDDR4, för 1TB
Kapacitet 4TB, 2TB, 1TB[4]
Seq. Läs-/Skrivhastighet Max. till 550/520 MB/s
Ran. Läs-/Skrivhastighet Max. 97K/89K IOPS
Mjukvara Magician Software for SSD management
Totalt Skrivna Byte 1,440TB (4TB) 720TB (2TB) 360TB (1TB)
Garanti Tre (3) år begränsad garanti[5]


* Testsystemkonfiguration: Intel Core i7-4790k CPU@4GHz, DDR3 1600MHz 8GB, OS-Windows 7 Ultimate 64bit, Chipset-ASUS-Z97-PRO

[1] Prestanda kan variera beroende på SSD: s firmwareversion, systemhårdvara och konfiguration. Sekventiell skrivprestanda mättes med aktiverad Intelligent TurboWrite teknologi. Sekventiell skrivprestanda kan inte upprätthållas för dataandelen som överskrider Intelligent TurboWrite buffertstorlek. Sekventiell skrivprestandamatningarna baseras på CrystalDiskMark v.5.0.2. Random prestanda mättes med aktiverad Intelligent TurboWrite teknologi. Random prestanda kan inte upprätthållas för dataandelen som överskrider Intelligent TurboWrite buffertstorlek. Random prestandamätningarna är baserade på IOmeter 1.1.0.

[2] Den Intelligenta TurboWrite teknologin anpassar buffertstorleken till optimala nivåer beroende på lagringsutrymmet; upp till 42 GB på 1 TB modellen och upp till 78 GB på 2TB och 4 TB modellerna. För mer information, besök www.samsungssd.com.

[3] Fem år eller TBW, beroende på vilket som kommer först. För mer information om garantin, se bifogad garantidokument i förpackningen.

[4] 1GB = 1.000.000.000 byte av IDEMA. En viss del av kapaciteten kan användas för systemfil och underhåll, så den faktiska kapaciteten kan skilja sig från vad som anges på produktetiketten.

[5] Samsung Electronics ansvarar inte för bortfall, inklusive men inte begränsat till bortfall av data eller annan information som förvarats på en Samsung Electronics-produkt eller förlust av vinst eller förtjänst som kan vara orsakad av användaren. För mer information om garantin, besök samsung.com/portable-ssd.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26

Relaterat material