Skip to content
Nu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärm

Press release -

Nu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärm

Galaxy Z Flip är en elegant, kompakt och smidig innovation, där den banbrytande displayen i vikbart glas öppnar upp för helt nya möjligheter och upplevelser.

Stockholm, 11 februari 2020 – Ikväll visar Samsung för första gången upp Galaxy Z Flip, en designrevolution och Samsungs första telefon på marknaden med en vikbar display i glas. Den 6.7 tum stora displayen i glas kan enkelt vikas ihop till en mindre enhet som får plats i handen, fickan eller väskan samtidigt som den inre skärmen hålls skyddad. Galaxy Z Flip är utrustad med en innovativ gångjärnsteknik kallad Hideaway Hinge och ett specialanpassat användargränssnitt. Det ger Galaxy Z Flip nya smarta sätt att ta bilder, spela in filmer och ta videosamtal, utan att behöva hålla i telefonen.

– Vår ambition är att ständigt driva på den tekniska utvecklingen för att skapa nya upplevelser och möjligheter för våra användare. Galaxy Z Flip, med sin vikbara glasdisplay och nya formfaktor, tänjer verkligen på gränserna för vad en mobiltelefon kan göra. Vi tror den kommer att tilltala designmedvetna, kreativa och sociala användare, säger Andreas Bergqvist, produktchef mobiltelefoner på Samsung i Norden.

Mode möter teknisk innovation
Galaxy Fold var det stora startskottet för en ny era av vikbara telefoner och med Galaxy Z Flip vill Samsung fortsätta att forma framtiden. Galaxy Z Flip är den första produkten i Z-serien, en helt ny serie vikbara telefoner från Samsung och visar på Samsungs engagemang för kategorin. Den kompakta och stilfulla designen för Galaxy Z Flip är utvecklad för de uttrycksfulla och sociala som ser teknik som en självklar del av livet.

  • Samsungs första vikbara display i glas – Galaxy Z Flip har den nya skärmen Infinity Flex Display med Samsungs revolutionerande vikbara Ultra Thin Glass (UTG), som gör telefonen smalare och ger en lyxig finish och känsla. Det centrerade kamerahålet gör även att större delen av telefonens yta täcks av skärmen. Displayen, med Samsungs första 21.9:9 format, gör att användare kan ta del av sitt favoritinnehåll på bästa sätt.
  • Stil som passar i fickan – För maximal smidighet kan Galaxy Z Flip vikas ihop till storleken av en mindre plånbok som användaren enkelt kan förvara i sin ficka eller väska. Väl hopvikt är Galaxy Z Flip en stilfull och kompakt mobil och öppnad så visar sig den 6.7 tum stora glasskärmen. Med väl valda färgpaletter, rundade hörn och framåtvikning av skärmen, som stänger sig med ett karaktäristiskt klick, kommer Galaxy Z Flip dra till sig många nyfikna blickar.
  • Nya gångjärnstekniken Hideaway Hinge – Galaxy Z Flip presenterar den nya innovationen Hideaway Hinge, som är en teknisk revolution i sig. Genom dubbla mekanismer så är gångjärnsfunktionen utvecklad för att säkra att varje öppning och hopvikning sker smidigt och stabilt. Galaxy Z Flip kan hålla sig öppen i flera vinklar, likt en laptop, mellan 70° och 110° för att användare ska kunna hitta precis rätt för vad de behöver. Stående på bordet är Galaxy Z Flip i perfekt läge för att ta en selfie, ett videosamtal eller för att spela in en video på sig själv.


Nya vikbara upplevelser
Galaxy Z Flip är utvecklad för en modern och aktiv livsstil. Genom att använda möjligheterna att öppna Galaxy Z Flip i olika vinklar kan användaren göra mer utan att behöva hålla i telefonen, möjligheter som inte funnits tidigare på mobilmarknaden.

  • Flex-läget – Samsung har arbetat nära Google för att utveckla användargränssnittet One UI med Flex-läge, ett särskilt läge anpassat för den unika framåtvikande formfaktorn som Galaxy Z Flip möjliggör. När enheten står av sig själv delas displayen upp i två 4 tum stora skärmar så användare enkelt kan se exempelvis bilder eller videos på den övre halvan och styra eller kommentera innehåll på den undre skärmen.
  • Nyskapande kamera – Galaxy Z Flip står bokstavligt talat på egna ben så användare kan ta bilder eller filma mer, allt från att ta gruppfoton till att vlogga. Det innebära att det är lättare än någonsin att skapa innehåll till sociala medier från perfekta vinklar utan behov av extra utrustning för att placera och hantera kameran – ställ helt enkelt bara Galaxy Z Flip på bordet. Med nattläget behövs inga blixtar för att ta riktigt bra bilder och videos även i mörkare miljöer. I stängt läge kan användaren enkelt ta selfies med huvudkameran med en hand utan att behöva vika upp telefonen. Spela in videos i 16:9 ratio – perfekt format för att ladda upp på sociala medieplattformar.
  • Notifieringar på användarens villkor – Vare sig Galaxy Z Flip är öppen eller hopvikt så är det lätt att ta del av alla notifieringar. När den är stängd går det smidigt att se datum, tid och batteri på den yttre skärmen. Få notifieringar i realtid så du enkelt kan svara på ett samtal utan att öppna Galaxy Z Flip, eller svara på ett sms genom att endast trycka på notifieringen och vika ut telefonen för att direkt svara i fullstort läge.
  • Multi-Active Window Multitaska smidigt genom Multi-Active Window. Det är bara att öppna Multi-Window och dra dit de appar du vill använda samtidigt. Användare kan exempelvis titta på ett YouTube-klipp på övre halvan samtidigt som de kommenterar klippet på den undre.


Det bästa från Galaxy
Som en del av Galaxy-familjen så kommer även Galaxy Z Flip med den högkvalitativa nivå användare har vant sig vid. Det innefattar kamera, skärm, batteri, säkerhet och även tjänster som Samsung Health, Samsung Pay, Samsung Knox med mera. Den mångsidiga kameran möjliggör professionell kvalitet genom inspelning av video i 4K tillsammans med funktionerna Live Focus och Super Steady. Galaxy Z Flip har ett optimerat batterisystem som delat upp batteriet i två för högre batterikapacitet utan att ta upp mer plats. Med trådlös batteridelning kan användare även ladda Galaxy Buds, Galaxy Watch eller en väns enhet direkt på sin Galaxy Z Flip.

Samsung Galaxy Z Flip har säljstart den 21 februari och kommer i färgerna Mirror Purple och Mirror Black. Rekommenderat pris är 16 300 SEK

För mer information om Samsung Galaxy Z Flip, vänligen besök: www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy eller www.samsung.com/galaxy

Produktspecifikation Samsung Galaxy Z Flip

Galaxy Z Flip
Display Huvudskärm 6.7“ FHD+ Dynamic AMOLED Display (21.9:9) Infinity Flex Display 2636 x 1080 425ppi
*Skärmen är mätt diagonalt som fullständig rektangel utan hänsyn till rundade hörn; faktiskt synligt skärmområde är mindre på grund av rundade hörn och kamerahål.
Yttre skärm 1.1“ Super AMOLED Display 300 x 112 303ppi
*Skärmen är mätt diagonalt som fullständig rektangel utan hänsyn till rundade hörn; faktiskt synligt skärmområde är mindre på grund av rundade hörn och kamerahål.
Dimensioner & Vikt Hopvikt 73.6 x 87.4 x 17.3mm (Bakkant vid gångjärn) - 15.4mm (Framkant)
Öppen 73.6 x 167.3 x 7.2mm - 6.9mm (Skärm)
*Tjockleken för Galaxy Z Flip när den är i öppet läge inkluderar inte ramen för huvudskärmen.
Vikt 183 g
Kamera Frontkamera 10MP Selfiekamera: F2.4 Pixelstorlek: 1.22μm FOV: 80˚
Dubbla bakre kameror 12MP Ultravidvinkel-kamera: F2.2 Pixelstorlek: 1.12μm FOV: 123˚
12MP Vidvinkelkamera: Super Speed Dual Pixel AF, OIS, F1.8 Pixelstorlek: 1.4μm FOV: 78˚

OIS för bakre vidvinkelkamera (Optical Image Stabilization)

Upp till 8x digital zoom

HDR10+ videoinspelning

Tracking AF

Processor 7㎚ 64-bit Octa-Core Processor ※ 2.95 GHz (Maximal klockningshastighet) + 2.41 GHz 1.78 GHz
Minne & Lagring 8GB RAM med 256GB intern lagring
*Faktisk lagring kan variera beroende på förinstallerad mjukvara
Batteri 3,300 mAh (typisk) dual batteri
*Typiskt värde testat i tredjeparts laboratoriemiljö. Typiskt värde är det uppskattade värdet utefter skillnader i batterikapacitet bland de testade batterier i IEC 61960 standard. Satt (minimum) kapacitet är 3200mAh. Faktisk batteritid kan variera beroende på nätverksmiljö, användningsmönster och andra faktorer.
Laddning Snabbladdning kompatibel med strömsladd och trådlöst Trådlös batteridelning
*Laddning med sladd kompatibelt med QC2.0 och AFC. Trådlös laddning kompatibelt med WPC. *Trådlös batteridelning är begränsat till Samsung eller andra varumärkens telefoner med WPC Qi trådlös laddning, så som Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy Z Flip, Galaxy Note10, Note10+,Galaxy S10e, S10, S10+, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5, och wearables som Galaxy Watch Active, Galaxy Watch, Galaxy Watch Active2, Galaxy Buds+ och Galaxy Buds. Fungerar möjligtvis inte med vissa tillbehör, fodral, andra varumärkens enheter, och vissa Samsung wearables. Kan påverka uppkoppling, beroende på nätverksmiljö.
OS Android 10
Nätverk Enhanced 2X2 MIMO, 5CA, Upp till 1.0Gbps nedladdning / Upp till 150Mbps uppladdning
*Faktisk hastighet kan variera beroende på marknad, operatör och användningsmiljö.
Anslutning Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz),VHT80 MU-MIMO,256QAM Bluetooth® v 5.0 (LE up to 2Mbps), ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)
*Täckning för Galileo and BeiDou kan vara begränsad. BeiDou kan vara otillgängligt på vissa marknader.
SIM-kort Ett eSIM och ett Nano SIM
*eSIM kräver en trådlös tjänst och möjliggör att aktivera en mobil nätverksabonnemang utan användning av ett fysiskt Nano SIM-kort. Tillgängligheten för eSIM kan variera beroende på land och operatör. Kontrollera med din mobiloperatör om ditt abonnemang har stöd för eSIM.
Betalning Samsung Pay (Link) Kredit- & debitkort: har stöd för MST eller/och NFC, Prepaid card, Global remittance, Transit, Memberships, Gift cards, Rewards
*Tillgängligt i utvalda länder. Funktioner kan variera beroende på land tjänsteleverantörer.
Sensorer Fingeravtryckssensor (på sidan), Accelerometer, Barometer, Gyro, Geomagnetisk, Hall (digital, analog), Proximity, RGB Light
Autentisering Låsningstyp: mönster, PIN, lösenord Biometrisk låsningstyp: Fingeravtryckssensor, Ansiktsigenkänning
*Ansiktsigenkänning endast tillgängligt i öppet läge med frontkameran.
Audio Monohögtalare Surround sound för Bluetooth och hörlurar med Dolby Atmos-teknik (Dolby Digital, Dolby Digital Plus included.) UHQ 32-bit &DSD64/128 support

PCM: Up to 32 bits, DSD*: DSD64/128

Uppspelningsformat för ljud: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

Bluetooth

Dual Audio: anslut två Bluetooth-enheter till Galaxy Z Flip för att spela upp ljud genom båda enheterna samtidigt.

Scalable Codec: Förbättrad Bluetooth-anslutning vid radiofrekvensstörningar.

Inspelning

Inspelningskvalitet är förbättrad med High AOP Mic som minimerar missljud i högljudda miljöer.

*DSD64 och DSD128 uppspelning kan begränsas beroende på filformat. *De två anslutna enheterna kan uppvisa mindre störningar i ljuduppspelning. *Endast tillgängligt för vissa tillbehör av Samsung och AKG.

*AOP: Acoustic Overload Point

Video Videouppspelningsformat MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

TV anslutning

Trådlös: Smart View (skärmspegling 1080p i 30fps)

Säkerhet Knox plattform: övervakar och skyddar i realtid. Skydd mot virus och malware. (från McAfee) Secure Folder: en säker plats på enheten för att isolera och skydda innehåll som appar, bilder, filmer och private filer.
*Skyddlösning mot virus and malware kan variera beroende på land.
In the Box Galaxy Z Flip,Data Cable, Reseadapter, Ejection Pin, USB Connector (OTG), Snabbstartsguide, Clear Cover, Hörlurar (USB Type-C) med ljud optimerat av AKG
*Vilka komponenter som medföljer kan variera beroende på tillgång och modell, land och region.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26

Related content