Skip to content
Nu lanseras eSIM till Samsung Galaxy Watch i Sverige

Press release -

Nu lanseras eSIM till Samsung Galaxy Watch i Sverige

Telenor blir idag först ut av de svenska mobiloperatörerna att erbjuda sina kunder eSIM till Samsung Galaxy Watch. Med eSIM kan du ta emot meddelanden och svara på samtal i din klocka via mobilnätet utan att behöva ha med dig din telefon.

Stockholm, 7 maj 2019 – Samsung meddelar idag att Telenor blir den första operatören i Sverige att möjliggöra uppkoppling via eSIM i Samsung Galaxy Watch. Med eSIM, som är ett elektroniskt simkort inbyggt in klockan, kan klockan använda mobilnätet när den inte är uppkopplad via WiFi eller i närheten av telefonen via Bluetooth. Klockan blir därmed ett komplement till din smartphone som gör att du kan ringa, skicka meddelanden eller betala via Samsung Pay även vid tillfällen då du inte vill eller kan ha telefonen i närheten. När telefonen är påslagen och uppkopplad kan du dessutom ta emot notiser från alla dina favoritappar, t.ex. sociala medier, direkt i din klocka oavsett var telefonen är. Självklart kan du även välja bort vilka appar du inte vill få notiser från. Du slipper stressen över att inte veta vad som händer i din omvärld och är nåbar även utan telefon.

– Många vill kunna lämna ifrån sig sin telefon ibland men känner sig stressade när de inte har koll på om någon försökt nå dem. Med eSIM till Galaxy Watch är detta inte längre ett problem vilket gör att du kan lämna telefonen hemma när du går till stranden eller tar en lång löprunda i kvällssolen, säger Ardelan Sohrevardi, produktchef Tablet och Wearables på Samsung Norden.

Samsung Galaxy Watch presenterades i höstas och är Samsungs senaste flaggskeppssmartklocka, som kan stoltsera med en tidlös design i rostfritt stål och är tillgänglig i flera färger och storlekar. Klockorna har en batteritid på upp till 3-4 dagar vid normal användning, fler hälso- och träningsfunktioner än någonsin tidigare, stöd för Samsung Pay och kan nu alltså kopplas upp mot 4G-nätet. 4G-uppkoppling via eSIM i Galaxy Watch finns tillgängligt för konsumentkunder från och med idag med Telenors tjänst ”Mobiluppkoppling klocka”. Från och med 11 juni finns tjänsten även tillgänglig för företagskunder.

– Våra kunder efterfrågar eSIM och när vi nu som första svenska operatör lanserar funktionen i Samsung Galaxy Watch tar vi ett viktigt steg mot att skapa en enklare uppkopplad vardag för alla. Vi har dessutom förenklat och digitaliserat hela kundresan för eSIM för att man snabbt ska komma igång, säger Carl Gunnstam, ansvarig för Telenors mobilaffär.

eSIM för Samsung Galaxy Watch väntas lanseras under juni för Tele2 och under 2019 hos övriga operatörer.

För mer information om Samsung Galaxy Watch och eSIM: samsung.com/se/wearables/galaxy-watch/

* eSIM är ett elektroniskt simkort som är inbyggt i klockan. Abonnemanget aktiveras digitalt via din operatör.

eSIM måste stödjas av din operatör. Se samsung.com/se/wearables/galaxy-watch/esim/ beträffande tillgänglighet.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667