Gå direkt till innehåll
Nu kommer Galaxy Watch till butik – Håll dig uppkopplad med stil

Pressmeddelande -

Nu kommer Galaxy Watch till butik – Håll dig uppkopplad med stil

Nu på fredag är det säljstart för Galaxy Watch – Samsungs senaste innovation inom smarta klockor. Galaxy Watch erbjuder mer frihet genom eSIM, längre batteritid, avancerade tränings- och hälsofunktioner och fler möjligheter att anpassa efter användarens stil.

Stockholm, 27 september 2018 – På fredag den 28 september kommer den nya smartklockan Samsung Galaxy Watch till svenska butiker. En av de största nyheterna med Galaxy Watch är möjligheten till eSIM som gör smartklockan mer fristående än någonsin tidigare. Tillsammans med en längre batteritid, nya träningsfunktioner, flera designval och kompatibilitet med både Android- och iOS-mobiler* gör Galaxy Watch vardagen enklare, smartare och mer stilfull.

– Med Galaxy Watch driver vi nästa steg i utvecklingen med eSIM genom brett samarbete med svenska operatörer för att ytterligare förenkla våra konsumenters vardag. Utöver de nya funktionerna är det en stilfull klocka i rostfritt stål och klassisk design med standardfäste, så att du kan välja armband efter egen personlig stil och smak, säger Ardelan Sohrevardi, produktchef för Tablet och Wearables på Samsung Norden.

Håll dig uppkopplad med eSIM
Galaxy Watch kommer med eSIM. Skillnaden med eSIM är att det inte är ett traditionellt fysiskt simkort i klockan, utan det är inbyggt och aktiveras digitalt. Om användaren kommer längre än tio meter från sin mobiltelefon startar eSIM automatiskt, något som gör att man inte missar ett viktigt samtal i situationer där telefonen inte är med. Lämna mobilen hemma på löprundan, lämna mobilen i jackan på middagar med vänner eller under mötet och ta istället emot meddelanden eller samtal direkt i klockan.

Unik design med många valmöjligheter
Med Galaxy Watch kan användare uttrycka sin personliga stil. Till skillnad från tidigare Gear-modeller från Samsung, kommer Galaxy Watch i två olika storlekar: Midnight Black och Rose Gold i storleken 42 mm samt Silver i 46 mm. Personifiera den ett steg längre genom att välja urtavla och armband. Med standardarmband på 20 mm och 22 mm är det lättare att anpassa efter sin personliga stil, då man kan använda andra klockarmband som går att köpa i vanliga klockbutiker.

Smart träningspartner
Galaxy Watch är också en utmärkt träningskompis med 39 olika träningsformer, bland annat löpning, simning, yoga samt ett brett utbud av styrketräningsövningar. Användare kan själv lägga in egna styrkeövningsscheman, som kan anpassas från vardagsmotionären till elitidrottaren. Dessutom finns många specialanpassade träningsappar från Under Armour – Endomondo, Myfitnesspal, UA Record och MapMyRun (1 års premiumanvändning ingår). Med Spotify kan användare ha tillgång till favoritmusiken direkt i klockan, även som nedladdade Offline-spellistor med Spotify Premium-konto.

Den dagliga assistenten
Klockan ser till att vakna samtidigt som användaren på morgonen. Vid första ögonkast låter klockan dig veta vad det ska bli för väder under dagen, berättar om dagens schema och påminnelser. När dagen går mot sitt slut visas en summering av dagens aktiviteter. Användaren får självklart välja själv hur mycket han eller hon vill att klockan håller en uppdaterad.

Samsung Galaxy Watch (Bluetooth + 4G) finns tillgänglig i butik från och med fredag 28 september, med ett rekommenderat pris på 3 990 SEK för Silver i 46mm och 3 790 SEK för färgerna Midnight Black och Rose Gold i 42mm.

För mer information om Galaxy Watch samt produktspecifikationer, vänligen besök: http://www.samsung.com/se/wearables/galaxy-watch/

Även om din operatör inte stödjer eSIM just nu, kan man fortfarande använda sin Galaxy Watch fulla funktionalitet i övrigt. Samsung samarbetar brett med Tre, Telenor, Tele2 och Telia. Så snart din operatör stödjer eSIM är det enkelt aktivera detta i efterhand via operatören. För att hålla koll på när din operatör är redo för eSIM, gå in här för mer information samt registrera dig för att bli kontaktad när det är dags: https://www.samsung.com/se/wearables/galaxy-watch/esim/#esim

*Kompatibel med Android 4.4 eller senare med 1,5GB RAM eller mer, iOS 9.0 eller senare.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material