Gå direkt till innehåll
Nu i butik: Nya möjligheter med Samsung ATIV S och ATIV Tab

Pressmeddelande -

Nu i butik: Nya möjligheter med Samsung ATIV S och ATIV Tab

Påbörja en aktivitet på den smarta telefonen ATIV S och avsluta den på surfplattan ATIV Tab. Eller tvärtom. Med bara ett tryck på startknappen har du direkt tillgång till samma dokument och innehåll vilken enhet du än använder.

På IFA-mässan i augusti offentliggjorde Samsung det nya Windows 8-baserade konceptet ATIV, ett komplett ekosystem av produkter med samma gränssnitt och innehåll. Nu finns de i butik.

Smartphone snabb nog för molnet
Med ATIV S uppnås hastigheter på upp till 42mbit/s, fast via 3g-nätverket. Det betyder att du kan överföra filer till och från molnet supersnabbt − eller strömma film på den 4,8 tum stora och skarpa skärmen. Det kraftfulla batteriet ser till att du kan använda ATIV S hela dagen utan att behöva ladda den, även om du hanterar stora filer och mycket data.

En surfplatta med Windows Tack vare sitt supertunna och lätta format är surfplattan ATIV Tab det perfekta komplementet till en laptop när du behöver extra rörlighet. Med Windows-operativet får du en pc-upplevelse, så kan jobba på som vanligt – även i Office-paketet – på den 10.1 tum stora skärmen. Finns ingen wifi tillgänglig kan du skapa en hotspot med ATIV S. För extra produktivitet kan du ansluta skrivare, monitor eller mus till ATIV Tab.

Båda enheterna har stöd för NFC, så lägg dem bredvid varandra för att dela filer och annat innehåll.

ATIV S är en smartphone baserad på Windows 8 Phone. Utrustad med 1.5 GHz dual core-processor med 1GB RAM. 16GB internminne och plats för microsSD. Stöd för HSPA+ och når upp till 42Mbit/s. Batteri på 2,300mAh, väger 135 gram och är 8,7mm tunn. Dubbla kameror, Bluetooth v 3.0, usb 2.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 5 GHz) och Wi-Fi Direct. Rek. butikspris på 5 000 SEK.
ATIV TAB är en surfplatta baserad på Windows RT. Utrustad med 1.5 GHz dual core-processor med 2GB RAM. 32GB internminne och plats för microsSD upp till 64GB. Batteri på 8,200 mAh, väger 570 gram och är 8,9mm tunn. Dubbla kameror, Bluetooth v 4.0, usb 2.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 5 GHz), Wi-Fi Direct, Wi-Fi Channel Bonding, Micro hdmi och stöd för NFC. Rek. butikspris på 6 500 SEK.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co Ltd, skapar fler möjligheter för fler människor i fler länder än något annat teknikföretag. Samsung har blivit världsledande inom hemelektronik genom att hela tiden tillföra innovation och nyskapande till sin produktportfölj med smart-tv, smartphones, datorer, skrivare, kameror, minneskort, hushållsprodukter och vitvaror. Besök www.samsung.com för mer information.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material