Gå direkt till innehåll
Nu är Samsung Gear S3 här – smartklockan som sammanför teknik, design och mode på ett nyskapande sätt

Pressmeddelande -

Nu är Samsung Gear S3 här – smartklockan som sammanför teknik, design och mode på ett nyskapande sätt

Samsung Gear S3 kombinerar sofistikerad design med ny teknik och resultatet är en innovativ smartklocka för såväl den traditionella klockentusiasten som teknikälskaren.

Stockholm – 2 december, 2016 – Idag börjar butiksförsäljningen av Samsung Gear S3. Den innovativa smartklockan har en design inspirerad av det traditionella i klockhantverket och kommer i två olika modeller: Classic för den som uppskattar en elegant klassisk klockdesign och Frontier för den mer äventyrlige. De två modellerna är båda utrustade med samma funktioner och prestanda, så som inbyggd GPS, högtalare/mikrofon, pulsmätare, vatten- och dammtålighet samt en batteritid på upp till fyra dagar.

– Gear S3 är ett bevis på hur gränsen mellan teknik och mode börjar suddas ut. Sedan 2013 då vi lanserade vår första smartklocka har vi skruvat i såväl uttryck som funktioner. Och som alltid har vi lyssnat in konsumenternas behov och byggt vidare på det dem uppskattar. Gear S3 är kort och gott en kombination av banbrytande teknik och klassisk klockdesign, säger Ardelan Sohrevardi, Nordisk Produktchef för Tablet och Wearables på Samsung.

Designen har tagit inspiration från det traditionella i urmakarkonsten och har utvecklats i samarbete med den Schweiziske klockdesignern Yvan Arpa. Med hjälp av den utvecklade Always on-funktionen visas urtavlan i färg när skärmen är i viloläge och ger på så sätt intrycket av en vanlig klocka. Gear S3 har ett 22 mm armbandsfäste vilket gör den kompatibel med de flesta armband i en vanlig klockaffär. Utöver att mixa och matcha armband kan du också skapa din egen unika stil genom att designa urtavlan efter tycke och smak.

Tidlös utanpå, nyskapande inuti
Bakom designen döljer sig en mängd funktioner och innovativ teknik, bland annat inbyggd GPS för navigering eller registrering av exempelvis en löprunda. I kombination med Samsungs app S-Health samt pulsmätaren håller du enkelt koll på vardagsmotionen då auto-registreringen känner av en mängd olika träningsformer och övningar utan att du behöver tala om vad du vill mäta. IP68-certifieringen innebär också att regn, svett eller damm inte är något att oroa sig för, detta tillsammans med upp till fyra dagars batteritid och att du kan använda den med handskarna på gör Gear S3 till en trogen klocka i alla situationer.

Med Gear S3 kan du tryggt låta mobilen vila i väskan och ändå ha full kontroll på vad som händer. Bestäm själv vilka notifieringar du vill ha på handleden och njut av friheten att kunna svara på samtal, meddelanden, mail och få de senaste uppdateringarna från dina favorit-appar utan att trassla med din mobil.

Spotify på handleden
Appen fungerar både som en remote för att styra Spotify på mobilen men också för att streama utan mobil via wifi.

Remote-funktionen innebär att du kan lägga till en widget i klockan för snabb åtkomst till alla dina spellistor och streama musiken via mobiltelefonen. Du kan också söka på låtar via text eller använda S-voice.

Wifi-streaming gör att du kan streama musik direkt från klockan med ditt Spotify Premium-konto utan att behöva telefonen. Perfekt vid träning när man kan koppla upp sig till gymmets wifi, koppla till ett par trådlösa hörlurar och sedan lämna kvar mobilen i skåpet.

Smartklockor – ett kraftigt växande segment
Marknaden för smartklockor i norden har haft en kraftigt positiv utveckling sedan 2013. Nya siffror från GfK visar bland annat att den totala utvecklingen för segmentet hade en ökning på 557 procent* i antal sålda enheter under 2015 och för 2016 förväntas ökningen vara runt 36 procent jämfört med föregående år. Den nordiska marknaden för premium-smartklockor har fram till oktober månad ökat med 64 procent** jämfört med antal sålda enheter under hela 2015.

– Det är jättekul att se att det finns en positiv trend för hela segmentet av smartklockor. För egen del har vi bland annat märkt av detta genom en kraftig ökning av antal förbeställningar för Gear S3 jämfört med tidigare års modeller och vi ser även ett ökat intresse för vår smartklocka från flera håll vilket måste betyda att vi lyckats attrahera en bredare målgrupp än innan, avslutar Ardelan Sohrevardi.

Samsung Gear S3 Frontier och Gear S3 Classic finns nu i butik med ett rekommenderat pris på 3990 SEK.

Fakta: Samsung Gear S3 är utrustad med 1.0 GHz Dual Core-processor, en cirkulär Super AMOLED-skärm på 1,3 tum (360 x 360) 278ppi. Full Color Always On Display, Corning® Gorilla® Glass SR+. Operativsystem Tizen Wearable Platform 2.3.2, 22 mm armband. 4GB internminne och 768MB RAM-minne. Bluetooth® 4.2, Wi-Fi b/g/n, Gear S3 mäter 46 x 49 x 12.9, Gear S3 Frontier väger 62 g, Gear S3 Classic väger 57 g. NFC, MST, GPS/Glonass. Batteri 380mAh, trådlös laddning (WPC Inductive), Batteritid: 4 dagar. Sensorer: Accelerometer, Gyro, HRM, Ambient light. IP68-klassificering, Kompabilitet: Android 4.4 eller senare och minimum 1.5GB RAM.

För mer produktinformation besök vänligen http://www.samsungmobilepress.com

* Källa: GfK POS Tracking (Norden Smartwatch med och utan SIM-kort).
**Källa: GfK POS Tracking (Norden Smartwatch över 280€ med och utan SIM-kort)

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material

Relaterade nyheter