Gå direkt till innehåll
Niagarafallet i 3d - Samsungs tv-app lockar i Norden

Pressmeddelande -

Niagarafallet i 3d - Samsungs tv-app lockar i Norden

Norden ligger på tredje plats i Europa när det gäller intresset för att uppleva 3d i tv:n genom Samsungs tv-app Explore 3d. Det vi helst vill se i 3d är bland annat en nedladdad film om Niagarafallets mäktiga vattenspel. Att det är naturfilmer vi vill se i 3d stöds även i en Sifo-undersökning som Samsung genomfört tidigare i år.

I våras steg Samsungs försäljningssuccé smart-tv med stöd för 3d in på marknaden. Sedan dess har tv-tittaren kunnat ladda ner tv-appar, surfa på webben och titta på tv samtidigt eller söka och spela upp musik, film och bilder på sin smart-tv från hemmanätverket. En av de mest populära tv-apparna i Samsungs smart-tv är Explore 3d, som låter nyfikna tv-tittare uppleva 3d-formatet på riktigt.

 

Norden är en av de regioner i Europa där intresset för att utforska 3d i Samsungs tv-app Explore 3d är allra högst. Sedan lanseringen av Samsungs tv-app Explore 3d i maj har dokumentärfilmer, filmtrailers och även musikvideor i 3d redan visats cirka 250 000 gånger i de nordiska tv-sofforna och över fem miljoner gånger världen över.

 

Att på nära håll uppleva kraften från Niagarafallets hisnande vattenströmmar eller de höga vågorna och den vackra naturen på paradisön Tahiti är det vi i Norden helst vill uppleva i Explore 3d. Dessutom ligger en dokumentärfilm om  den skräckinjagande Tyrannosaurus Rex och livet på dinosaurietiden högt upp på tittartoppen.

 

– Samsung är pionjärer vad gäller 3d-tv. Vi var först med både 3d-led-tv och blurayspelare för 3d. Det är viktigt för oss att ge våra kunder möjlighet att utforska 3d-formatet genom vår tv-app Explore 3d eftersom nyfikenheten är så pass stor i Norden, säger Jenny Fisher-Toivo, nordisk produktchef för Samsungs tv-apparater. 

 

Intresse för naturfilmer i 3d stöds i tv-undersökning
Att naturfilmer ligger högt på önskelistan när man vill uppleva 3d på sin tv stöds i en undersökning som TNS Sifo gjort på uppdrag av Samsung. Bland svenskarna är det cirka 61 procent som uppger att de gärna ser just naturfilmer i 3d på sin tv. Intresset för att titta på 3d-sändningar i sin tv är också högt. Cirka 35 procent av befolkningen i Sverige vill gärna se 3d-sändningar från tv-soffan enligt undersökningen.

 

En app i tv:n fungerar precis som en app som laddas ner i den smarta telefonen, men här är det alltså tv:n som förses med appar. För att kunna uppleva Niagarafallets vattenspel i Samsungs tv-app Explore 3d behöver man 3d-glasögon och Samsungs smarta 3d-tv-modeller från 2011 eller tidigare modeller med 3d-stöd från 2010 med plattformen internet@tv. 

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material