Skip to content
Nästa kapitel inom mobil innovation: En ny värld öppnar sig med Galaxy Z Fold3 5G och Galaxy Z Flip3 5G

Press release -

Nästa kapitel inom mobil innovation: En ny värld öppnar sig med Galaxy Z Fold3 5G och Galaxy Z Flip3 5G

August 11, 2021 – Samsung Electronics Co., Ltd. Samsung presenterar Galaxy Z Fold3 5G och Galaxy Z Flip3 5G, ytterligare ett steg i Samsungs innovation av telefoner med vikbar skärm.

Galaxy Z Fold3 5G och Galaxy Z Flip3 5G är tredje generationens telefoner med vikbar skärm. Med efterfrågade förbättringar och uppdateringar är vår vikbara skärm mer optimerad än någonsin. Gällande allt från design till underhållning – Z Fold3 och Z Flip3 ger ett nytt sätt att arbeta, titta och spela.

Galaxy Z Fold3 är en kraftfull enhet för den som vill kombinera produktivitet och underhållning. Med hög prestanda och en 7,6 tums Infinity Flex-skärm är det enkelt att multitaska. Dessutom är Galaxy Z Fold3 den första telefonen med vikbar skärm som har stöd för S Pen[1].

Galaxy Z Flip3 kombinerar stil med funktion i en elegant design. Den kompakta enheten passar enkelt i fickan och har förbättrade kamerafunktioner. Den större skärmen på framsidan gör det enkelt att använda telefonen på språng.

- Vi är oerhört stolta att presentera vår tredje generation av vikbara telefoner, och med dessa telefoner visar Samsung verkligen att vi ligger i den absoluta framkanten när det gäller teknisk och designmässig innovation. Med Galaxy Z Fold3 och Galaxy Z Flip3 har Samsung återigen omdefinierat möjligheterna för telefoner med vikbar skärm. Galaxy Z Fold3 och Galaxy Z Flip3 erbjuder användaren den flexibilitet och funktionalitet som krävs i vår snabbt förändrande värld. Den unika designen och formfaktorn gör även att våra användare kan uttrycka sig och stå ut från mängden med sin telefon säger Oskar Smedstad, produktchef på Samsung Electronics Nordics AB.

- Som pionjärer och branschledande i kategorin telefoner med vikbar skärm, är vi stolta att bygga vidare på vår innovativa resa med Z Fold3 och Z Flip3. Dessa enheter låter användarna ta del av en teknologi som öppnar upp för nya sätt att maximera och njuta av varje ögonblick.

Avancerad ingenjörskonst byggd för att hålla
Galaxy Z Fold3 och Galaxy Z Flip3 bjuder på många efterlängtade nyheter. Användare behöver inte längre oroa sig för regnväder, eftersom telefonerna är de första med vikbar skärm som är utrustade med IPX8[2]vattentålighet. Telefonerna är även byggda med nyheten Armor Aluminium, det starkaste aluminiumet som använts i en smart telefon någonsin. Tillsammans med Corning® Gorilla® Glass Victus™ skyddar det telefonerna mot repor och fall. Dessutom har både Galaxy Z Fold3 och Galaxy Z Flip3 en ny skyddsfilm, gjord av töjbar PET[3], samt optimerade skärm-lager som resulterar i en 80 procent mer hållbar skärm jämfört med tidigare enheter.

Galaxy Z Fold3 5G: Den ultimata enheten för produktivitet och underhållning
Galaxy Z Fold3 har en 7,6 tums Infinity Flex-skärm som gör streaming till en upplevelse utöver det vanliga. Genom att applicera färre pixlar över kamerahålet på innerskärmen får du en full skärmyta utan störande kamerahål. Tack vare den nya Eco-skärmtekniken är skärmen 29 procent[4] ljusare men förbrukar mindre energi[5], än tidigare generation, och med 120Hz uppdateringsfrekvens blir det smidigare att scrolla och snabbare respons när du använder skärmen. Galaxy Z Fold3 är den första telefonen med vikbar skärm som har stöd för S Pen med fullt optimerade funktioner[6]. S Pen finns till Galaxy Z Fold3 i två versioner: S Pen Fold Edition och S Pen Pro.

Galaxy Z Fold3 har en mer elegant, tunnare och lättare design jämfört med Galaxy Z Fold2. Galaxy Z Fold3 kommer i färgerna: Phantom Black, Phantom Green, and Phantom Silver.

Galaxy Z Flip3 5G: En perfekt balans av stil, funktion och oavbruten underhållning
Galaxy Z Flip3 gör det enkelt för användaren att uttrycka sig. Telefonen kommer i de fyra färgerna Neutral Cream, Trendy Green, Trendy Lavender och Phantom Black. Till det tillkommer flera stilfulla mobilskal[7] som gör det enklare att både hålla telefonen och vika upp skärmen. Exklusivt via Samsung.com kommer ytterligare färger att finnas tillgängliga, såsom grå, rosa och vit[8].

Den yttre skärmen på Galaxy Z Flip3 har fått en ny design och är fyra gånger så stor som tidigare, vilket gör skärmen mer användbar och fler funktioner blir tillgängliga även när telefonen är hopvikt. Även Samsung Pay är tillgängligt på den yttre skärmen.

Galaxy Z Flip3 erbjuder några av Samsungs senaste kamerafunktioner. Användaren kan ta selfies hands-free med Flex mode eller använda sig av Quick Shot, vilket snabbt tar ett foto eller en video utan att behöva vika upp skärmen. Den nya skärmen med 120Hz uppdateringsfrekvens[9] gör det enkelt att både scrolla och dela foton och videor. Den stora yttre skärmen gör det även lättare att se förhandsvisningar av motivet när du tar bilder och selfies.

Nya möjligheter med funktioner skapade för den vikbara skärmen
Via Galaxy Z får användare tillgång till fler appar som tar tillvara på den vikbara skärmen fullt ut. Samsung samarbetar nära med ledande aktörer så som Google och Microsoft för att utveckla detta vidare. Exempelvis är Microsoft Teams nu helt optimerat för videosamtal: när användaren viker upp skärmen går det att se en presentation i helskärm och samtalsdeltagarna under. Microsoft Outlooks dual-panel mode är anpassat så att användaren kan läsa ett mejl i fullskärm samtidigt som förhandsgranskning sker på den andra sidan, precis som på en dator. Samsungs nya Labs[10]- funktion gör det möjligt att optimera ytterligare appar till den vikbara skärmen vid behov.

Galaxy Buds2[11]: Buds med premiumljud och bekväm passform
Buds2 är designade med en bekväm passform och hög ljudkvalitet, så att du ska kunna använda hörlurarna hela dagen. Brusreduceringsfunktionen reducerar bakgrundsljud med upp till 98 procent[12] och i samtal blir användarens röst klarare, tack vare ett nytt system som filtrerar ut ett antal distraherande bakgrundsljud.

Galaxy Buds2 är Samsungs minsta och lättaste hörlurar vars böjda form är designad för att optimera ljudkvalitén. Galaxy Buds2 kommer i färgerna Graphite, White, Olive och Lavender.

Priser och tillgänglighet
Galaxy Z Fold3 och Galaxy Z Flip3 lanseras den 27 augusti men kommer finnas tillgängliga för förhandsbokning från och med den 11 augusti. Vid förköp av Galaxy Z Fold3 eller Galaxy Z Flip3 ingår ett års prenumeration på Samsung Care+[13].

Rekommenderade ca priser:
Galaxy Z Fold3 från 19 490 SEK
Galaxy Z Flip3 från 11 490 SEK
Galaxy Bud2 1 590 SEK

För mer information om Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 och Galaxy Bud2 besök www.samsungmobilepress.com eller http://news.samsung.com/galaxy


[1] S Pen säljs separat. Endast Z Fold3 huvudskärm är S Pen kompatibel. Endast kompatibel med S Pen Fold Edition och S Pen Pro. Alla andra S Pens eller stylus pennor är inte designade för Z fold3 och kan skada skärmen.

[2] IPX8 är baserat på testomgivningar med nedsänkning i upp till 1,5 meters djup i färskvatten under 30 minuter. Ej rekommenderat för strand eller pool. Ej dammskyddad.

[3] Polyetentereftalat

[4] Jämfört med Galaxy Z Fold2.

[5] Enligt interna tester och mätningar av skärmpanel.

[6] S Pen Fold Edition och S Pen Pro säljs separat.

[7] Mobilskal och andra accessoarer för Galaxy Z Flip3 och Galaxy Z Flip3 säljs separat.

[8] Onlineexklusiva färger kommer vara tillgängliga via Samsung.com på 30 utvalda marknader med förbokningsstart 11 augusti 2021.

[9] Endast tillgängligt på huvudskärmen

[10] Kräver att du aktiverar “Labs” på din Samsung Galaxy-enhet.

[11] Galaxy Buds2 säljs separat.

[12] Aktiv brusreducering på Galaxy Buds 2 har mottagit UL verifiering för att utesluta externa bakgrundsljud med upp till 98 procent I 110,36Hz

[13] Erbjudandet gäller på samsung.com under perioden 2021-08-11 - 2021-08-26. Försäkringen Samsung Care+ i 1 år (värde 869/969 kr) följer med kostnadsfritt i kassan när du köper Galaxy Z Fold3 (SM-F926) (ord. ca pris 19490-20490 kr) eller Galaxy Z Flip3 (SM-F711) (ord. ca pris 11490-11990 kr) om du klickar "lägg till" under köpresan, förutsatt att du inom 30 dagar från köp aktiverar försäkringen och accepterar användarvillkoren för Samsung Care+, se fullständiga villkor.Försäkringsgivare för Samsung Care+ är AWP P&C SA- Dutch Branch, under namnet AGA Europe.”9

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances