Följ Samsung Electronics Nordic AB

Med vikbara smartphonen Galaxy Z Flip 5G kombinerar Samsung innovativ design med snabbheten hos 5G

Pressmeddelande   •   Jul 23, 2020 08:00 CEST

Samsung ger 5G ett nytt uttryck genom att implementera nästa generations prestanda och anslutning till sin senaste vikbara enhet

Nu introducerar Samsung Galaxy Z Flip 5G, en enhet som kombinerar innovativ och stilren design med snabbheten som återfinns hos 5G i syfte att fortsätta inspirera människor genom helt nya mobilupplevelser[1]. I takt med att nätverket för 5G expanderar över hela världen kan människor nu ta del av de fördelar som 5G skapar för mobilupplevelsen. Detta gör att användare kan dela mer, spela mer och göra mer, betydligt snabbare.

–Vi på Samsung fortsätter att lägga kraften som kommer ur 5G i miljontals konsumenters händer. Vi visar kontinuerligt vårt engagemang för att göra 5G mer tillgängligt för fler människor, säger Sebastian Wirhed, produktchef på Samsung i Norden. Vi är glada att ta nästa generations hastighet och anslutning till Galaxy Z Flip, som blir ett nytillskott i Samsungs portfölj av 5G-enheter. Med detta hoppas vi kunna möjliggöra för fler meningsfulla upplevelser för våra konsumenter.

Nästa generations prestanda
Med Galaxy Z Flip introducerade Samsung en innovativ, snygg och kompakt formfaktor i linje med sitt åtagande att utöka det vikbara sortimentet av smartphones. Denna ambition är ständigt närvarande hos Samsung och genom att implementera 5G hos Galaxy Z Flip kombinerar man snabbare hastighet med smidigheten och det tydliga uttrycket hos en vikbar enhet, något som gör det lättare än någonsin att hålla kontakten med följare, vänner och familj.

Galaxy Z Flip 5G är den första enheten i Samsungs Galaxy-serie med Qualcomm® Snapdragon ™ 865 Plus 5G mobilplattform. Den nya plattformen förhöjer kraften hos 5G med förbättrad prestanda för att leverera snabbare och effektivare datahantering på enheten, samt skarpare bilder genom förbättrad grafikåtergivning.

Uppseendeväckande och stilren design
Med sin vikbarhet och iögonfallande design blir Galaxy Z Flip 5G en av de mest eleganta och kompakta 5G-enheterna tillgängliga idag. Samsung har adderat de komponenter som behövs för att skapa 5G-anslutning hos enheten, samtidigt som man bibehåller Galaxy Z Flips djärva formfaktor där enheten kan vikas ihop till storleken av en mindre plånbok. Galaxy Z Flip 5G kommer i två nya premiumfärger, Mystic Gray och Mystic Bronze. Enheterna är omslutna av glas med en dimfärgad, matt yta som även är mer resistent mot fingeravtryck.

En förbättrad vikbar upplevelse
Sedan Galaxy Z Flip först lanserades i februari 2020 har konsumenterna haft glädje av att använda enhetens revolutionerande formfaktor för att uttrycka sig på nya, fantasifulla sätt genom större möjligheter för handsfree. Sedan dess har Samsung kontinuerligt uppdaterat och förädlat upplevelsen för att användare lättare ska kunna fånga, se, kommunicera och dela innehåll med vänner och nära och kära. Nu kan konsumenter även få det bästa av Galaxy Z Flip-upplevelsen med uppgraderade funktioner hos Galaxy Z Flip 5G.

  • Flex-läget – Du kan enkelt visa och hantera innehåll med Galaxy Z Flips specialanpassade användarupplevelse, som använder sin unika framfällbara formfaktor. När enheten är fristående delas skärmen automatiskt upp i två 4-tums skärmar så att du kan se innehåll på den övre halvan av skärmen och göra andra saker på den nedre halvan, samtidigt[2].
  • YouTube med Flex-läget – Genom att använda Flex-läget kan du njuta av att titta på YouTube, handsfree. Samtidigt som du streamar på den övre halvan av din enhet kan du bläddra, läsa beskrivningar och kommentera på den nedre halvan. Dessutom erhåller du fyra månaders YouTube Premium med din Galaxy Z Flip 5G.[3]
  • Kamerauppdatering för Flex-läget - Nu är det ännu enklare att ta bilder från högre och lägre vinklar med Galaxy Z Flip. Oavsett om du vill fånga actionvideos eller livliga foton så dubbelklickar du bara i Flex-mode för att växla kamerans förhandsgranskningsfönster från den övre- till den nedre halvan av enheten.
  • Multitasking – Större möjligheter för multitasking tack vare funktionen Multi-Active Window och Multi-Window Tray för att dra och släppa de appar du vill använda.[4]
  • App Pair – Öppna sömlöst och få åtkomst till två appar samtidigt med App Pair i Multi-Window Tray, så när du är redo att dela foton med en vän öppnas dina Galleri- och Chat-appar samtidigt.
  • Multi-window Tray – Multi-window Tray är nu en del av en mer robust kantpanelsintegration för extra bekvämlighet, vilket ger åtkomst till fler appar.

Tillgänglighet
Galaxy Z Flip 5G kommer att finnas i färgerna Mystic Gray och Mystic Bronze på utvalda marknader med start 7 augusti 2020. Rekommenderat cirkapris: 1 649 € / 18 290 NOK / 17 790 SEK / 12 399 DKK.

För mer information om Galaxy Z Flip 5G, vänligen besök news.samsung.com/galaxywww.samsungmobilepress.com eller www.samsung.com/galaxy.

Tekniska specifikationer återfinns i bifogad PDF.

[1]Kräver optimal 5G-anslutning. Den faktiska hastigheten kan variera beroende på land, operatör och användarmiljö. 5G-tjänster stöds endast i 5G-nätverksaktiverade platser i 5G-klara länder. 5G Ready betyder att produkten är förberedd att stödja 5G-nätverk. För mer info om lansering, tillgänglighet och stöd för din modell, kontakta din operatör.

[2]Flex-läget fungerar från 75 till 115 grader; ett bredare utbud av vinklar kan vara tillgängligt för användare beroende på miljö och användare. Vissa appar stöds inte i utfällt läge.

[3]Gäller giltigt köp och endast nya användare (ingen tidigare provabonnemang på YouTube Premium, YouTube Music Premium, YouTube Red eller Google Play Music). Utnyttja erbjudandet i Youtube-applikationen på din köpta Galaxy Z Flip 5G mellan 14 februari 2020 och 5 mars 2021 kl. 23:59. Avser 4 månaders kostnadsfritt Youtube Premium provabonnemang (värde 476 kr). En giltig betalningsmetod krävs vid registrering, men du kommer inte att debiteras till dess att provperioden upphör. Om abonnemanget inte sägs upp före avslutad provperiod debiteras du därefter automatiskt 119 kr/månad. Du kan säga upp provabonnemanget när som helst under provperioden. Återbetalning av en påbörjad månad görs ej. Användning av erbjudandet kräver ett Google-konto

[4] Multi Active Window fungerar med utvalda applikationer; kompatibla appar utvecklas av tredjepartsutvecklare. Vissa appar stöds inte i Multi Active Window-läge. 

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument