Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Med Samsungs usb-modem öppnar TeliaSonera i dag världens första 4G-nät i Stockholm

TeliaSonera öppnar i dag världens första 4G-nät i Stockholm med Samsungs 4G-modem.

Med Samsungs usb-modem i en bärbar dator blir det för första gången i världen möjligt att surfa mobilt i hastigheter tio gånger snabbare än det snabbaste mobila bredbandet i dag, så kallat turbo-3G.

Med världens första 4G-erbjudande för TeliaSoneras kunder öppnas i dag helt nya möjligheter upp för den bärbara datorn med supersnabb datauppkoppling för exempelvis webb-tv, onlinespel och webbkonferenser. Med Samsungs usb-modem inkopplat kan de första lyckliga kunderna i Stockholm njuta av maxnedladdningshastigheter på upp till 100 megabit per sekund.

Samsung usb-modem är nu tillgängligt i världens första 4G-nät från TeliaSonera. Därmed är supersnabbt mobilt bredband nu tillgängligt.

Det var i oktober som TeliaSonera och Samsung först avslöjade sina planer om världens första 4G/LTE-tjänster i Sverige och Norge.

– Vi är väldigt stolta över att vara den första operatören i världen att erbjuda våra kunder 4G-tjänster. Tack vare det framgångsrika samarbetet med Samsung så kan vi erbjuda 4G till våra kunder i Sverige och Norge tidigare än vad vi först planerade, säger Kenneth Karlberg, chef affärsområde Mobilitetstjänster, TeliaSonera.

– Det är en stor ära för oss att vara en del av världens första marknadslansering av LTE från TeliaSonera. Det är ett riktigt historiskt steg framåt för telekombranschen, säger JK Shin, chef för Samsungs mobildivision.

TeliaSonera öppnar också sitt 4G-nät i Oslo i dag. Även där är Samsung leverantör.

Samsungs LTE-modem för 4G med modellnamnet GT-B3710 kan kopplas till en bärbar dator via usb. Usb-modemet innehåller Samsungs egenutvecklade modemchip baserat på LTE som stöder 2.6GHz.

Samsungs LTE-lösning är fullt kompatibel med 3rd Generation Partnership Project (3GPP) LTE Release 8 (Rel-8) standard.

Samsung kommer även att erbjuda ett 4G-modem som är kompatibelt med LTE, HSPA och EDGE under första halvåret 2010.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material