Gå direkt till innehåll
Med gps och kartor har Samsungs nya kamera mer att berätta

Pressmeddelande -

Med gps och kartor har Samsungs nya kamera mer att berätta

Koordinaterna 35°37’49”N, 34°30’28”E går till Europas bäst bevarade strandhemlighet. Det finns bildbevis på den.

Med världens första kamera med gps och kartor, WB650, kan du också geotagga dina favoritbilder.

WB650 är även den minsta kameran på marknaden som har 15 gånger optisk zoom och vidvinkel motsvarande 24 millimeter.

Samsungs fortsätter att presentera smarta digitala kompaktkameror. Det senaste tillskottet WB650 är världens första som har både gps och kartor inlagda. Det går alltså att geotagga bilderna:

Ta en bild. Kameran läser via sin gps koordinaterna vart bilden togs och visar som en liten pil på kamerans förinstallerade karta på kamerans tre tum stora oled-skärmen. Och när man för över sina bilder till datorn följer även geotaggarna med och kan visas på kartorna i Google. Ett smart sätt att minnas när och var bilden togs.

Ett exempel på en geotaggning är 43°43’23”N, 10°23’47”E, som är koordinaterna till bästa placeringen för att ta bild på lutande tornet i Pisa. Och står man på koordinaterna 29°58’44” N, 31°8’20”E har man en perfekt vy framför Cheopspyramiden i Egypten. Så är man på semester och finner den vackraste strand man har sett, ger WB650 inte enbart bildbevis på det utan kameran sparar även koordinaterna. Det gör det lätt att hitta tillbaka dit eller berätta för sina närmaste vänner hur de ska kunna finna stranden.

Minsta kameran med största objektivet

WB650 är även världens minsta kamera med ett objektiv om 24 millimeter vidvinkel och en 15 gånger optisk zoom från Schneider-Kreuznach. Därtill har den manuell inställning av bländaren och slutartid samt både optisk och digital bildstabilisering. Att fotografera snabba föremål, landskapsbilder eller närbilder är ingen match. Dessutom har WB650 ett antal olika filterfunktioner som förhöjer bildupplevelsen – förstärk färger, skapa känslan av fart eller lek med perspektiv.

Och vill man inte enbart ta stillbilder har WB650 utrustats med en videokamera som filmar i hd-kvaliteten 720p. Med h.264-formatet komprimeras sedan filmen så att mer får plats på minneskortet.

De flesta av kamerans funktioner visas på den tre tum stora oled-skärmen. En oled-skärm är ljusstarkare än traditionella bildskärmar, vilket är praktiskt för de som ofta är utomhus med sin kamera. Dessutom drar oled-skärmen mindre ström. Vidare kan man med via en hdmi-kabel koppla upp sin WB650 mot teven och visa sina bilder direkt.

Fakta: WB650 har en tre tum stor oled-skärm. 24 millimeters Schneider-Kreuznach vidvinkel med 15 gånger optisk zoom. Gps-funktion med inbyggda kartor och geotaggningsfunktion. Videofilm i hd-kvalitet: 720 p / h.264. 12 megapixel ccd. Optisk och digital bildstabilisering. Hdmi-kontakt. Kommer i butik i mars. Pris: 3500 kronor.

(WB600 är en systermodell som har lcd-skärm istället för oled-skärm samt saknar gps och kartor. I butik i mars. Pris: 3000 kronor.)

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material