Gå direkt till innehåll
Marknaden för mobila betalningar växer så det knakar - svenskarna positivt inställda till mobila betaltjänster

Pressmeddelande -

Marknaden för mobila betalningar växer så det knakar - svenskarna positivt inställda till mobila betaltjänster

Ett år efter intåget på den svenska marknaden har Samsung Pay gått från fem bankpartners till elva. Det innebär att den mobila betaltjänsten nu fungerar med omkring 80 procent av alla betalkort i Sverige. Dessutom har de svenska konsumenterna tilltro till den nya tekniken - så många som sex av tio svenskar kan tänka sig att betala med mobilen i butik visar en ny undersökning som har genomförts av TNS Sifo på uppdrag av Samsung.

Stockholm, 26 april 2018 – För ett år sedan, den 27 april 2017, skedde den officiella lanseringen av Samsung Pay i Sverige - den första mobila betaltjänsten med bankers betalkort på den svenska marknaden. I takt med att fler partners anslutit sig, liksom att nya mobila enheter som är kompatibla med Samsung Pay introducerats på marknaden har tjänsten utvecklats och användandet ökat. Sedan start har det gjorts betalningar på fler än 60 000 unika platser runt om i Sverige.

– Vi är stolta över vad vi åstadkommit på ett år och är glada över att Samsung Pay används i hela landet. Särskilt kul är det att få höra att vår betaltjänst används vid väldigt varierade typer köp. För många handlar det ofta om att snabbt och enkelt kunna köpa med sig exempelvis en kaffe när man är på språng, men en av våra användare berättade att det till och med blev ett bilköp med mobilen, säger Oscar Nöjd, affärsutvecklingschef på Samsung Mobiltelefoni i norden.

För Nordea var det ett självklart val att redan från start ansluta sig till Samsung Pay.

– Vårt mål är att erbjuda våra kunder enkla och moderna lösningar. Samsung Pay erbjuder just det, där våra kunder enkelt kan göra mobila betalningar i princip var de än befinner sig, säger Erik Zingmark, Head of Transaction Banking, EVP at Nordea.

Tekniken är redo, men är konsumenterna det?
Under 2017 introducerades flera mobila betaltjänster på svenska marknaden och tekniken och tjänsteutbudet utökas ständigt. Av de tillfrågade personerna uppger en tredjedel att de använder mobila betaltjänster någon/några gånger i veckan. Vanligast är det att personer i åldrarna 16–29 år använder sig av mobilen för att betala. Av de som valt att använda sig av mobila betaltjänster anger 7 av 10 att de främsta fördelarna är att det är ett enkelt och smidigt sätt att betala på. Bland de som tvekar till att använda mobilen vid köp i butik handlar det främst om att de tror att det är mindre säkert än att använda fysiska betalkort. Samtidigt är det 53 procent som anser att det är lika säkert eller mer säkert att använda mobilen framför ett traditionellt betalkort.

– Vi vet att säkerhetsaspekten är viktig och därför har vi från start prioriterat just det i Samsung Pay. Utöver det vanliga skyddet för plastkort har Samsung Pay tre lager av säkerhet. Varje transaktion du gör verifieras med ditt fingeravtryck, iris-skanning eller din personliga PIN-kod. Dessutom ersätts ditt kortnummer med en unik betalningskod för varje köp, med så kallad tokenisering. Detta i kombination med Samsung KNOX gör att du kan känna dig trygg över att ingen kan använda ditt kort, även om du förlorar din telefon, säger Oscar Nöjd.

Samsung Pay - den mest accepterade mobila betaltjänsten i Sverige*
Tack vare att Samsung Pay både fungerar med befintlig teknik i alla betalterminaler och de många bankpartnerskapen, omkring 80 procent av alla utgivna betalkort, är anslutna är Samsung Pay nu den mest accepterade mobila betaltjänsten på den svenska marknaden.

– För Samsung har fokus varit att skapa förutsättningar för att så många som möjligt ska kunna använda vår betaltjänst, vilket inneburit att vi helhjärtat ägnat oss åt att skapa ett brett nätverk av anslutna partners. När vi snart är klara med den delen kommer vårt fokus att ligga på att fortsätta utveckla innehållet och användningsområdena för Samsung Pay. Vi har många spännande nyheter och partnerskap på gång och ser fram emot innehållsrikt 2018, avslutar Oscar Nöjd.

För mer information om Samsung Pay, besök www.samsung.se/pay


Det här är Samsung Pay:
ENKELT. För att göra en betalning med Samsung Pay sveper man uppåt från skärmens nedre kant från låst skärm, hemskärm eller standby. Verifiera med fingeravtryck, iris eller kod och håll enheten intill betalterminalen. Om betalterminalen frågar efter PIN-kod så slår man in samma kod som används för plastkortet. För att använda ett medlemskort i butik visas medlems- eller personnumret enkelt upp som streckkod eller siffror direkt i appen.

SÄKERT. Samsung Pay är tryggt att använda tack vare flera säkerhetslager. Verifiering med fingeravtryck, iris eller kod, tokenisering och Samsung Knox håller användarens bankuppgifter säkra och skyddade.

ÖVERALLT. Samsung Pay fungerar nästan överallt. Nära 100 procent av befintliga betalterminaler i Sverige accepterar redan Samsung Pay, vilket gör den till marknadens mest accepterade mobila betalningstjänst**. Handlarna behöver inte uppgradera eller förändra sina befintliga betalterminaler då Samsung Pay redan är anpassad till den befintliga tekniken. Dessutom kan du ansluta de flesta betalkort***.

*Tillgänglighet, funktionalitet och andra aspekter av Samsung Pay kan komma att ändras

**Kompatibla enheter: Galaxy S9 och Galaxy S9+, Galaxy A8 (2018), Galaxy Note8, Galaxy S8 och S8+, Galaxy S7 och S7 edge, Galaxy A5 (2017) och A5 (2016) samt smartklockan Gear S3.

***Kort från följande partners fungerar nu i Samsung Pay: Nordea, SEB, Handelsbanken, Swedbank och Sparbankerna, ICA Banken, Eurocard, Ticket Rikskuponger, Danske Bank, Skandia, Ecster och First Card.

Det inkluderar även kort som exempelvis Circle K, SAS Mastercard, Nordic Choice Club Mastercard, SJ Prio Mastercard, Cybercom Issued by Eurocard, Deloitte Issued By Eurocard, Finnair Plus Mastercard, GlobeCard Mastercard, INGO Mastercard, NK Nyckeln Mastercard, OpelKortet Mastercard, SaabKortet Mastercard, Ticket Elevkortet.

Om undersökningen:
Undersökningen är genomförd av TNS Sifo i april 2018. Undersökningen, som är riksrepresentativ, bygger på webbenkäter med 1051 respondenter i åldrarna 16–65 med jämn fördelning mellan män och kvinnor.

Om Samsung Pay
Samsung Pay, en enkel och säker mobil betaltjänst från Samsung Electronics som fungerar nästan överallt där du kan betala med kort. Samsung Pay bygger på specialutvecklad teknik och använder Near Field Communication (NFC) och Magnetic Secure Transmission (MST). Samsung driver en öppen samarbets- och partnermodell för att erbjuda den bästa möjliga kundupplevelsen och utvecklar ständigt ekosystemet av samarbetspartners för att ge konsumenterna större flexibilitet. Samsung Pay är kompatibel med utvalda kort och Samsung-enheter. Besök samsung.se/pay för mer information.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material