Följ Samsung Electronics Nordic AB

Lysande samarbetsavtal på tre år: Samsung blir vän med Friends Arena

Pressmeddelande   •   Sep 19, 2012 09:00 CEST

Nu är det klart att Samsung blir officiell leverantör till Friends Arena. Avtalet på tre år innebär att Samsung får vara med att utveckla Skandinaviens modernaste arena, med världens modernaste teknik.

 

Som officiell partner och leverantör kommer Samsung att förse den nya nationalarenan med ett smörgåsbord av produkter. Inne på arenan installeras nu nästan tusen digitala skyltar som ska visa allt från menyer i kiosker och barer till händelserna inne på arenan. I logerna finns såväl vinkylar som högtalarsystem, som anslutits till arenans centrala ljudsystem. Dessutom kan gästerna både justera volym och beställa mat från Samsungs surfplattor.

– Logerna har även försetts med skrivare för att anpassas för konferenssällskap. De som arbetar på arenan har tillgång till både surfplattor och smartphones från Samsung. Under de kommande tre åren kommer vi löpande att uppdatera produkterna på arenan, säger Fabian Mogren, försäljningsansvarig på Samsung.

Avtalet mellan Samsung och Friends Arena undertecknades den 12 september.

– Vi strävar alltid efter att skapa en så bra helhetsupplevelse som möjligt för våra gäster. Med Samsungs produkter kan vi förstärka den, och erbjuda ett ännu mer underhållande och minnesvärt besök, säger Thomas Perslund, vd på Friends Arena.

Friends Arena är Sveriges nya nationalarena och en av världens mest moderna arenor. Med fri sikt från alla platser, den senaste kommunikationstekniken, stängbart tak och en kringservice utöver det vanliga, får alla gäster en helt ny möjlighet att uppleva de stora ögonblicken. Friends Arena invigs den 27 oktober 2012 och har plats för 65 000 gäster vid konserter och 50 000 vid exempelvis idrottsevenemang. Friends Arena ägs av Svenska Fotbollförbundet, Solna Stad, Jernhusen, Peab och Fabege. Se www.friendsarena.se.

Bifogade filer

PDF-dokument