Följ Samsung Electronics Nordic AB

Ljusstarkaste objektivet i Samsungs proffsiga kompaktkamera

Pressmeddelande   •   Mar 22, 2010 14:00 CET

Samsung lanserar två nya kompaktkameror för användare som ställer höga krav.

EX1 har klassens ljusstarkaste objektiv som ger bilder med bildkvalitet nära nog motsvarar systemkameran.

WB2000 kan ta bilder på tio megapixlar och filma i full hd. Samtidigt.

Samsungs EX1 är kompaktkameran som den kräsne fotografen enkelt kan ta med överallt. Den är ett alternativ till systemkameran för att kunna ta fantastiska bilder här och nu.

Ju mer ljus ett objektiv fångar, desto sämre ljusförhållande kan man fotografera i. Det är en sanning som Samsung har tagit fasta på när EX1 utvecklades. Med största bländaröppningen på 1.8 är EX1 den ljusstarkaste kompaktkameran på marknaden. Och med en stor CCD-sensor på hela 1/1,7 tum och den snabba nyutvecklade processorn uppnås ett bildresultat som kan matcha avancerade systemkameror. Exempelvis behövs ingen blixt för att fota inomhus utan befintligt ljus räcker för det mesta. Och extra stämningsfullt är bilder tagna i kvällsljuset. Därtill har EX1 ett Schneider Kreuznachobjektiv med tre gånger optisk zoom och hela 24 millimeter vidvinkel. Så oavsett om motivet är ett landskap eller en bild på hela släkten får allt plats på fotot.

På kamerans baksida sitter en tre tum stor oledskärm som är så pass ljusstark att man utan problem både kan ta och titta på sina bilder utomhus i starkt solljus. En praktisk funktion är att bildskärmen är vridbar runt sin axel. Exempelvis kan man vinkla skärmen så att den ligger skyddad mot kamerahuset, vilket kan vara bra vid transport. Och fotar man i grodperspektiv kan man hålla kameran lågt och vinkla upp skärmen istället för att behöva ligga på marken själv och smutsa ner byxorna.

Fakta: EX1 har tar bilder med tio megapixlar och har stöd för RAW-formatet. För att minska skakningsokärpa har den både optisk och digital bildstabilisator samt manuella inställningsmöjligheter för bländare och slutartid. Videofilmar i 640x480 pixlar med 30 bilder i sekunden med komprimeringsformatet h.264. Plats för extern kamerablixt. Kommer i butik under april. Pris: 4500 kronor.

WB2000, kompaktkameran som filmar i full hd

Den som vill ha den perfekta kombinationen av digitalkamera och digital videokamera i en förpackning kommer att hitta hem med Samsung WB2000. Det är en liten kompakt digitalkamera som tar bilder med tio megapixlar och filmar i full hd. Samtidigt. Det går alltså att videofilma och parallellt ta foton.

Den som vill detaljstudera sin golfsving har nu alla möjligheter att göra det. Med den snabba processorn i klarar WB2000 att ta tio bilder i sekunden med en upplösning på tio megapixlar. Dessutom kan man filma i slow motion med hela 1000 bildrutor i sekunden.

Fakta: WB2000 har även den ett Schneider Kreuznachobjektiv med 24 millimeter vidvinkel och som dessutom har fem gånger optisk zoom. Fotografen får hjälp med att ta fina bilder tack vare både optisk och digital bildstabilisator samt flera olika förinställningar beroende på motivet. Det går även att manuellt ställa in bländare och slutartid. Kamerahusets storlek är endast 98 x 59 x 22 millimeter. Kommer i butik under maj. Pris: 3500 kronor.

Bifogade filer

PDF-dokument