Följ Samsung Electronics Nordic AB

Kristoffer är snabbast i Sverige på Swype

Pressmeddelande   •   Maj 21, 2011 16:30 CEST

Lördagen den 21 maj avgjordes finalen i Swype-SM, tävlingen där Sveriges snabbaste mobilskrivare korades. Åtta finalister från hela Sverige kämpade mot varandra med att skriva sms-meddelanden på kortast möjliga tid, med hjälp av Swype.

Swype är ett nytt och smartare sätt att skriva sms och andra texter i telefonen. Genom att fingret aldrig behöver lämna skärmen är det möjligt att öka skrivhastigheten och förenkla vardagen för användaren. Trots allt som hänt med mobilerna under 2000-talet skriver många ännu sms på i princip samma sätt som för tio år sedan. Med Swype-SM vill Samsung utmana gamla beteenden och visa på möjligheterna med en enklare teknik, anpassad till dagens smarta mobiler.

Sedan i april har den som vill bli svensk mästare i Swype kunnat tävla i en Android-app i sin Samsungtelefon (Swype stöds av bland annat Galaxy Tab, Galaxy S och Galaxy S II), och i butiker hos medarrangörerna The Phonehouse och Tele2. De åtta snabbaste samlades för en slutstrid öga mot öga vid Stureplan i Stockholm. Där möttes de i nervpirrande kvartsfinaler, semifinaler och final, där de fick tävla med olika textmeddelanden och där inga stavfel var tillåtna.

Nervös vinnare
Bäst av alla var Kristoffer Diberg, 25 år, från Kungshamra, som klarade finalutmaningen att swypa meddelandet ” Hej pappa, när kommer du hem? Middagen är färdig, ska jag börja äta eller vill du att jag ska vänta på dig?” felfritt på 32,05 sekunder. Förutom att bli svensk mästare i Swype vann han även 25 000 kronor och en Samsung Galaxy Tab med surfabonnemang från Tele2. Han är nöjd med segern – men inte med tiden.

– Vi som tävlade var ganska nervösa allihop, med darrande fingrar. Hemma under ordnade former hade jag kunnat skriva mycket fortare, säger Kristoffer som är en van sms-are och som mest skrivit omkring 1 000 meddelanden per månad i genomsnitt. Vad tycker han då om Swype?

– Swype är klockrent, som med alla nya tekniker är det en inlärningsperiod men det går absolut fortare att skriva när man har lärt sig det. Och med en egen anpassad ordlista blir det ännu enklare.

Prispengarna kommer han att använda till att sätta guldkant på sin planerade bilsemester i USA och vännerna kan säkert räkna med många swypade hälsningar längs vägen. Kristoffer har även tre tips för den som vill bli lika snabb på att skriva i mobilen som han:

1. Öva, öva, öva!
2. Tänk inte så mycket medan du skriver – bara skriv.
3. Skaffa en telefon med Swype och lär dig hur det funkar.

Bifogade filer

PDF-dokument