Skip to content
Konstverk från Louvren flyttar in hos Samsung The Frame

Press release -

Konstverk från Louvren flyttar in hos Samsung The Frame

Samsung meddelar nu att de ingår samarbete med ikoniska muséet Louvren i Paris. Samarbetet innebär att Samsung kommer utöka sitt konstgalleri Art Store i TV:n The Frame genom ett partnerskap för att kunna visa konstverk från muséet på TV:n.

Med Louvrens konstverk som en del i samlingen har The Frame en katalog med över 1 500 konstverk från 42 olika länder. Konstverken kommer från museer och gallerier runt om i världen, så som Prado-museet i Madrid, Albertina Museum i Wien, Tate Modern i London, Van Gogh Museum i Amsterdam, Hermitage State Museum i Sankt Petersburg och LUMAS. Med ett abonnemang, årsvis eller månadsvis, får man tillgång till hela utbudet i Art Store.

- I Norden har vi en medveten smak vad gäller inredning och design. Vi värdesätter det vackra och en personlig stil, något som konst hjälper oss att forma. Med Samsung The Frame vill vi erbjuda mer än bara en TV, en TV som bjuder in konst i hemmet och hjälper nordbor skapa sin egen stil i sina hem. Katalogen i Art Store innefattar verk av hundratals konstnärer som sträcker sig över olika perioder, från antiken till modern konst, vilket gör att alla kan hitta sin egen favorit, säger Magnus Nilsson, Teknisk produktexpert på Samsung Electronics i Norden.

Louvrens mästerverk i ditt hem
Genom att ingå partnerskap med Louvren[1]erbjuder Samsung alla The Frame-ägare en chans att utforska det mest besökta museet i världen genom att tillgängliggöra fyrtio konstverk och fotografier. Urvalet inkluderar mästerverk som Mona Lisa och Bröllopet i Kana, samt foton av Louvren, dess arkitektur och museimarker, till exempel Louvrepyramiden, Tuilerieträdgården, med mera. Till varje verk kommer även en kort beskrivning som ger användarna en inblick i dess bakgrund och historia.

- Louvren är en spektakulär miljö för konstnärliga mästerverk. Att möjligheten nu finns att beundra verk hemifrån, tillsammans med utsikt över byggnaden, gallerier och trädgårdar, är ett underbart sätt att se och förstå den skönhet som finns i detta museum, säger Yann Le Touher, Utvecklingschef, Brand Licensing och Commercial Partnerships på Louvren.


  Om The Frame:
  The Frame är designad för att vara en TV när den är påslagen och konst när den är avstängd. Till 2021:s version av The Frame kommer två olika ramar som köps separat: en modern variant som finns i vitt, teak och brunt, samt en och snedskuren variant som finns i vitt och tegelrött.[2]The Frame kan hängas på väggen med ett tunt fäste och kopplas till en One Connect-låda via en enda nästintill genomskinlig[3]kabel som integrerar alla TV-kontakter inklusive strömkälla. The Frame kan också placeras på ben med Studio Stand.[4]. The Frame ger en levande 4K[5]QLED-bildkvalitet, driven av Quantum Dot Technology som tillåter 100 % färgvolym och erbjuder en värld av rika och realistiska färger.

  För mer information om Samsungs utbud av livsstils-TV, besök www.samsung.com.


  Om Samsung Electronics Co., Ltd.
  Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

  Om Musée du Louvre
  Louvren var tidigare ett kungligt palats som omfamnat Frankrikes historia i åtta århundraden. Louvrens samlingar har varit tillgängliga för allmänheten sedan 1793 och är bland de mest framstående i världen. Kollektionerna omfattar flera tusen år av konst ända från Amerika till Asiens gränser. Fördelade på åtta avdelningar innehåller samlingen verk som är beundrade över hela världen, så som Mona Lisa, Nike från Samothrake och Venus från Milo.

  Louvren skapades efter den franska revolutionen som en plats där konstnärer kunde beundra de stora mästarna och söka inspiration. Än idag är Louvren en plats för inspiration för de största samtida skaparna, arkitekterna, målarna, skulptörerna, dansarna och musikerna.

  Mer information på www.louvre.fr


  [1] Partnerskapet pågår fram till 30 juni 2023.

  [2] För 55- och 65-tum modeller.

  [3] Levereras med en 5-meters kabel; 15 meter kabel finns att köpa separat. Finns för modellerna 43, 50, 55, 65 och 75 tum.

  [4] Säljs separat för 50-, 55- och 65-tum modeller.

  [5] 32-tums modellen kommer i QLED Full HD.

   Subjects


   Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

   Press contacts

   För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

   För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

   Press contact PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
   Elin Axelsson

   Elin Axelsson

   Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
   Fredrik Ekström

   Fredrik Ekström

   Press contact PR Mobile Experience +46761198948
   Louise Gustafsson

   Louise Gustafsson

   Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667