Följ Samsung Electronics Nordic AB

Klimatsmart: Samsung Galaxy S III miljöcertifierad i Sverige

Pressmeddelande   •   Okt 18, 2012 15:00 CEST

Samsung är den första och enda tillverkaren av mobiltelefoner att erbjuda produkter som uppnår certifieringen PAS 2050 från brittiska Carbon Trust. Det betyder en lägre klimatpåverkan. Den här gången är det succén Samsung Galaxy S III – som hittills har sålts i över 20 miljoner exemplar – som har fått den gröna stämpeln.

 

PAS 2050 är den globala standarden för att mäta en produkt eller tjänsts utsläpp av växthusgaser under dess livstid. Galaxy S III har lägre koldioxidutsläpp än sin föregångare, Galaxy SII. En effektivare laddare, mindre råvarumaterial och lägre utsläpp vid tillverkning bidrar till att den smarta telefonens miljöpåverkan minskar med upp till 14 procent. Därför kan användare av Galaxy S III njuta av en fantastisk telefon och samtidigt vara ansvarsfulla konsumenter.

Samsungs produkter är inspirerade av naturen men det är inte bara i formgivning och användarvänlighet de är naturliga och organiska de strävar också efter att uppnå högsta miljöstandard. Mätning av koldioxidutsläpp hjälper Samsung att förstå vilken miljöpåverkan dess mobiltelefoner har och därmed fastställa vad som kan förbättras. Samsung strävar efter att beräkna klimatpåverkan för alla sina flaggskeppsmobiler.

Galaxy Ace Duos, en smarttelefon som inte säljs på den nordiska marknaden, fick också PAS 2050-certifiering. Samsung lägger till dessa två mobiler på listan av produkter som uppnår PAS 2050. På den finner man också Galaxy S II och Galaxy Note.

Bifogade filer

PDF-dokument