Följ Samsung Electronics Nordic AB

Ingebeth från Danmark vinner resan till Himalaya för att titta på tv-serier

Pressmeddelande   •   Okt 26, 2015 14:40 CET

Den 12 november åker Ingebeth Drost från Köpenhamn till ett kloster i norra Indien för att under 100 dagar ägna sig åt att titta ikapp på sina favoritserier. Ingebeth är nämligen vinnaren i Samsungs nordiska tävling, Catch Up Grant, vars syfte var att ge en person chans att titta på de tv-serier som han eller hon inte har hunnit se. 

Stockholm – 26 oktober 2015 – Under de senaste åren har vi förändrat vårt sätt att se på TV. Inte minst tack vare de många streamingtjänster som nu finns tillgängliga och som underlättar för människor att se på flera tv-serieavsnitt i sträck. Enligt en undersökning som genomfördes av YouGov på uppdrag av Samsung svarade närmare var fjärde svensk att de tittar på serier dagligen. Nästan var tionde av de tillfrågade uppgav att de följer tv-serier slaviskt, det vill säga att de känner ett behov av att se de senaste avsnitten så fort de finns tillgängliga. 

Tv-serier tar allt större plats i våra liv idag. Det kan dock vara svårt att hinna med att hålla sig uppdaterad med sina favoritserier samtidigt som vardagssysslorna gör sig påminda. Som en lösning på detta lanserade Samsung den nordiska tävlingen Catch Up Grant.

Av alla sökande valdes åtta finalister ut från de nordiska länderna. Bland dessa fanns bland annat Filip Lundahl och Viktor Hertz från Sverige. Efter att ha genomgått en rad tester; ett samtal med en psykolog, ett lögndetektortest, en hälsokontroll och en synundersökning utsågs till slut danskan Ingebeth Drost, 31 år från Köpenhamn till vinnare. Den 12 november åker hon till Indien för att under 100 dagar ägna sig åt att titta ikapp på sina favoritserier.

”Vanligtvis när jag ser på tv-serier hemma har jag en mängd andra saker för mig samtidigt. Jag är inte 100 procent fokuserad när jag tittar. Jag ser verkligen fram emot att åka till Indien för att kunna avskärma mig från allt vad sociala medier, smartphones och liknande distraktioner innebär, berättar Ingebeth och fortsätter:

”Det finns så många som pratar om att resa bort från allt och nu ska jag faktiskt göra det. Det är verkligen spännande att pröva på.” 

”Vi är glada att Ingebeth har fått denna unika möjlighet. 100 dagar på en isolerad plats, långt bort från vardagspulsen ger henne en möjlighet att fördjupa sig i de tv-serier som hon, liksom så många andra, inte har tid att se dagligen. Efter den här resan behöver Ingebeth inte längre känna sig utanför i samtalen som rör populärkultur”, säger Henrik Lethagen, nordisk marknadschef för TV hos Samsung.

Svenskar älskar tv-serier
I en undersökning genomfört av YouGov på uppdrag av Samsung visar det sig att närmare en fjärdedel (23%) av svenskarna ser på tv-serier dagligen och nästan hälften (45%) svarar att de tittar på tv-serier varje vecka. Ungefär var tionde person (8%) i undersökningen svarar att de följer tv-serier slaviskt, det vill säga att de känner ett behov av att se de nya avsnitten så fort de finns tillgängligt. Bland de tillfrågade är de främsta anledningarna till att titta på tv-serier för att det är spännande (34%) och för att få slappna av (34%), därefter att fly från verkligheten ett kort tag (20%). 

Om undersökningen
Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 25 juni - 2 juli 2015 har sammanlagt 1004 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18-74 år i Sverige som ser på TV-serier minst en gång varje år.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, ssd, minneskort, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt den officiella bloggen www.global.samsungtomorrow.com

Bifogade filer

PDF-dokument