Skip to content
IFA 2023: Samsung SmartThings kopplar människor till sakerna som betyder mest

Press release -

IFA 2023: Samsung SmartThings kopplar människor till sakerna som betyder mest


Samsung Electronics Co., Ltd visade idag upp sina senaste innovationer för det uppkopplade hemmet. Under sin presskonferens under IFA 2023 lyfte företaget fram sin vision för hur appen SmartThingskan möjliggöra för konsumenter över hela Europa att aktivt delta i frågor som är viktiga för dem – allt från att spara energi i hemmet, öka säkerheten och få tillgång till fantastisk underhållning, till att göra deras vardag mer effektiv. Det ständigt växande ekosystemet SmartThings tillåter sina 285 miljoner registrerade användare att anpassa och skräddarsy sina hem för att passa deras behov genom att ge möjligheten att sömlöst ansluta och kontrollera olika enheter via en app.

Samsungs närvaro på IFA 2023 sker i anknytning till att företaget delar med sig av ny konsumentforskning som är genomförd i Europa och vars syfte är att förstå utvecklingen av konsumenters behov av teknik i hemmet[1]

"Samsung brinner för att koppla våra användare till de människor, platser och nöjen som betyder mest för dem", säger Benjamin Braun, Chief Marketing Officer, Samsung Europe. "Vi kommer att fortsätta att dra nytta av de möjligheter som de senaste innovationerna inom teknik erbjuder för att se till att SmartThings ekosystem växer och utvecklas på ett sätt som gör att människor kan få ut mer av uppkoppling som gör skillnad."

Förbättra upplevelsen hemma

SmartThings-appen gör det möjligt för användare att styra sina hem oavsett var de befinner sig, vilket hjälper dem att njuta av underhållning och samtidigt öka säkerheten. Över hela Europa fortsätter våra hem att vara en miljö som är viktigare än någonsin eftersom hemmet spelar flera roller varje dag – från ett hemmakontor, till en plats för avkoppling och underhållning. Sju av tio konsumenter (71 %) håller med om att tekniken har en positiv inverkan på deras vardag, bland annat när det handlar om hur de interagerar med familj och vänner, hur de utför olika uppgifter och hur de sysselsätter sig med sina hobbyer.[2]

Nu kan användare som har en passion för mat ansluta sig till Samsung Food, den nya allt-i-ett-appen för receptsökning, sparande och delning, måltidsplanering och matlagning. Samsung Food, som tillkännagavs på presskonferensen, är tillgänglig på åtta språk, i 104 länder, och ger användare tillgång till all världens matkunskap, vilket ger dem möjlighet att fatta de mat-, välmående- och tillagningsbeslut som är rätt för dem. Appen ansluter också till användarnas kök och skickar omedelbart rätt tid och temperatur till deras kompatibla Samsung-ugn. Med mer än 160.000 recept kommer det alltid att finnas något nytt att laga.

I slutet av året kommer Samsung Food, med hjälp av Food AI, att tillhandahålla personliga recept som återspeglar användarens kostbehov, som att konvertera ett recept till en vegansk version med bara några få tryck. I en kommande uppdatering som kommer senare i år kommer appen att samverka med Samsung Health så att de skräddarsydda måltidsplanerna kan anpassas efter preferenser och kostbehov, samt stödja användare att nå sina mål inom välmående. 2024 kommer Samsung Food, med hjälp av Vision AI-teknik, även att använda sig av bilder tagna på måltider för att kontrollera näringsinformation, känna igen ingredienser och även rekommendera de bästa recepten att använda dem i.Som det ledande TV-varumärket 17 år i rad[3] är Samsungs engagemang för underhållning i en klass för sig. De har fullbordat sitt starka skärm-utbud med lanseringen av 98” Neo QLED 8K och 4K Q80C och planerar att ta hela sitt utbud av Micro LED-skärmar till Europa i slutet av året, med otrolig kontrast och fängslande detaljer som placerar tittarna mitt i händelsernas centrum oavsett om de spelar tv-spel eller tittar på en film.

För att fira Disneys 100-årsjubileum har Samsung meddelat lanseringen av The Frame – Disney100 Edition. Med en exklusiv ram i Disney 100-signaturfärgen platina silver metal och en unik Disney-fjärrkontroll inspirerad av Musse Pigg. Den kommer tillsammans med 100 ikoniska konstverk från Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Marvel, Lucasfilm och National Geographic, samt klassiska bilder av Musse Pigg, Mimmi Pigg, Woody, Askungen och många fler. Användare kan även visa upp sina egna familjebilder för att skapa en magisk hemmiljö.

Vid presskonferensen tillkännagavs också den globala lanseringen av The Freestyle 2nd Gen. Denna mångsidiga, bärbara projektor ger en storbilds-upplevelse oavsett vilken yta som används – även om den riktas mot taket. Smart Edge Blending-funktionen erbjuder landskaps- och porträttupplevelser, vilket innebär att två Freestyle 2nd Gen-projektorer kan paras ihop för att ge en 160-tums panorama och 120-tums vertikal tittarupplevelse, vilket ger användarna enorm 21:9-skärmtillgänglighet, utan att påverka bildkvalitén.

Dessutom kan spelintresserade användare använda sig av Samsung Smart Hub i Freestyle 2nd Gen för att njuta av de största spelen från Samsungs streamingpartners.

I Sverige blir The Freestyle 2nd Gen tillgänglig för beställning från och med idag, till ett rekommenderat pris på 9 999 SEK.


Samsungs steg mot mer energieffektiva produkter

Samsung är engagerad i att utveckla produkter och tjänster som hjälper människor att följa sina Samsung-produkters energiförbrukning. Detta är även centrala frågor för konsumenterna, över tre fjärdedelar (77%) säger att de söker efter tekniska produkter som sparar energi - inte bara för att spara pengar, utan även för att värna om miljön.[4] Två tredjedelar (67%) anser också att det är viktigt att deras nästa elektronikprodukt kan ansluta sig till en app som tillåter dem att kontrollera och minska sin energiförbrukning.[5]

När energipriserna ökar i flera länder i Europa[6] är 72% av de tillfrågade oroade över kostnaden som kommer från att driva hushållsapparater i sitt hem[7]. För att motverka detta kan SmartThings Energy hjälpa användare att optimera energin som förbrukas av deras hushållsapparater, för att passa enskilda behov och minska energianvändningen. AI Energy Mode i SmartThings Energylåter dig exempelvis att följa och minska din tvättmaskins energianvändning med upp till 70%[8] genom att använda Ecobubble för att tvätta med kallt vatten i stället för varmt.

Samsung har också samarbetat med den globala havsvårdsorganisationen Ocean Wise och klädtillverkaren Patagonia för att hitta lösningar för att minska andelen mikrofiber och -plaster som hamnar i avlopp och hav. Less Microfiber™-filtret är ett externt tvättmaskinsfilter som minskar upp till 98% av mikroplastutsläppen från tvättcykler[9]. Charlie Cox, Manager of Microplastic Solutions på Ocean Wise, talade på IFA: "Genom vårt samarbete med Samsung och Patagonia är Ocean Wise stolta över att ha visat vilken roll industrin kan ta i arbetet mot att stoppa flödet av mikrofibrer i havet. Genom innovationer som Less Microfiber™-filtret kan vi ge individer möjligheten att minska sitt mikrofiberavtryck hemma. Det är en enkel, vardaglig lösning som våra hav kommer att tacka oss för.”

Värmeteknik, såsom värmepumpar, representerar en snabbt växande marknad, och Samsung ligger i framkant av denna tillväxt. Deras innovativa smarta luftvärmepumpar har uppnått 97% tillväxt i försäljning sedan 2022[10]. Dessa kan samverka med varmvattentankar för hushållsbruk eller med Samsungs ClimateHub, för att göra ditt hem behagligt året runt, oavsett väder. De kan också anslutas till SmartThings ekosystem, så att deras energianvändning kan övervakas och skräddarsys efter användarens föredragna hemmiljö[11]. Det senaste tillskottet till utbudet av high temperature monobloc-värmepumpslösningar, EHS Mono R290, lanseras i september.

Samsungs resa utvecklas ständigt eftersom den syftar till att designa teknik som hjälper människor att få ut det mesta av sin dag samtidigt som de minskar sin miljöpåverkan. Galaxy Z Flip5[12],Fold5[13] och Galaxy Tab S9[14]-serien har en mängd olika återvunna material, inklusive återvunnet aluminium, glas och plast som kommer från havsbundna kasserade fiskenät, vattentunnor och PET-flaskor. Även Galaxy Watch6 innehåller återvunnen plast. Alla dessa Galaxy-innovationer kommer i förpackningskartonger gjorda av återvunnet pappersmaterial[15].


Håller ditt hem säkert

Samsung förstår känslan av trygghet som smart teknik kan medföra. Säkerhet var ett återkommande tema från den genomförda undersökningen. Att kunna bevaka på sitt hem när man inte är där (54%), att känna sig säkrare när man är ensamma hemma (39%) och att hålla sin familj säker när de är utanför huset (39%) ses som de viktigaste säkerhetsfördelarna med smart teknik[16].

SmartThings ekosystem inkluderar en rad partners som är engagerade i att hjälpa människor att hålla sina båda sina hem och sina nära och kära säkra. Detta inkluderar nu Yale, ett ledande varumärke inom hemsäkerhet. Yale Linus® Smart Lock och den nya Smart Opener gör att dörrar och grindar kan fjärrlåsas via appen för att säkerställa sinnesfrid för alla familjemedlemmar.

Låser upp framtiden genom smart teknik

Samsung investerar i en framtid som grundas möjligheterna som tekniken kan låsa upp. Ett område detta avser är att göra tekniken för smarta hem mer lättillgängligt. Undersökningen visar att en fjärdedel av européerna anser att införandet av smart teknik är en nyckelfaktor för vad de önskar av deras nästa hem och över tre fjärdedelar av de svarande uppgav att fullt fungerande smarta hem är tilltalande (77%)[17].

Med detta som utgångspunkt arbetar Samsung för att göra dessa möjligheter till verklighet och tror på kraften i samarbete när det gäller att driva denna vision framåt. Genom att samarbeta med ABB Smart Buildings och SMA, en av världens ledande leverantörer av solcells- och lagringssystemteknik, hoppas man kunna ansluta människor närmare sina hem genom att bädda in möjligheter för smart teknik i hus innan de köps. Genom att integrera ABB- och SMA-produkter i SmartThings Energy kan hemmen bli ännu säkrare, smartare och mer hållbara. Exempel på detta är att erbjuda möjligheten att köra vitvaror-program vid optimal tidpunkt, spåra energianvändningen för att justera förbrukningen baserat på energipriser och användningsmönster, och optimera energianvändningen baserat på solelproduktion.


____

[1] Utförd tillsammans med Opinium och 2 500 vuxna från Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien och Italien. Undersökningen pågick mellan den 28 juli och den 1 augusti 2023.

[2] Utförd tillsammans med Opinium och 2 500 vuxna från Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien och Italien. Undersökningen pågick mellan den 28 juli och den 1 augusti 2023.

[3] Samsung TV har rankats som det bästsäljande TV-varumärket 17 år i rad av Omdia.

[4] Utförd tillsammans med Opinium och 2 500 vuxna från Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien och Italien. Undersökningen pågick mellan den 28 juli och den 1 augusti 2023.

[5] Utförd tillsammans med Opinium och 2 500 vuxna från Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien och Italien. Undersökningen pågick mellan den 28 juli och den 1 augusti 2023..

[7] Utförd tillsammans med Opinium och 2 500 vuxna från Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien och Italien. Undersökningen pågick mellan den 28 juli och den 1 augusti 2023.

[8] Baserat på interna tester av modellen WW11BB944AGB med en bomullstvätt på 40 grader med AI Energy Mode aktiverat (sänker temperaturen) jämfört med att inte använda AI Energy Mode. AI Energy Mode kan endast användas vid 40 grader eller lägre.

[9] Fångar upp cirka 89-98%; laboratorietestad med 2 kg syntetiskt tyg i tvättmaskinen WW90T734DWH, WF24A9500KW.

[10] Jämfört med försäljningen mellan januari och augusti 2022.

[11] SmartThings är tillgänglig på Android- och iOS-enheter. En Wi-Fi-anslutning och ett Samsung-konto krävs. Vissa modeller kräver ett separat Wi-Fi-kit för att ansluta SmartThings.

[12] Galaxy Z Flip5: 15 enhetskomponenter som innehåller minst 10 % post-consumeråtervunnet plastmaterial, minst 28 % pre-consumer återvunnet aluminium, eller Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 med ett genomsnitt på 22 % pre-consumer återvunnet innehåll. Dessa komponenter inkluderar volymnyckelfäste, högtalarmodul (övre och nedre), bakre topp, bildskärmskontaktlock, FPCB RF-kabelfäste, bakre mitten, hölje fram (huvud), hölje fram (sub), volymnyckel, fingernyckelfäste, mottagare Deco, Anslutning till Anslutningshållare, SIM-fack, Underfönster, Bakglas.

[13] Galaxy Z Fold5: 15 enhetskomponenter som innehåller minst 10 % post-consumer återvunnet plastmaterial, minst 28 % pre-consumer återvunnet aluminium, eller Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 med ett genomsnitt på 22 % pre-consumer återvunnet glas. Dessa komponenter inkluderar volymnyckel FPCB-fäste, topphögtalarmodul (övre och nedre), bottenhögtalarmodul (övre och nedre), kåpa displaykontakt, hölje fram (huvud), hölje fram (under), antenn (under), antenn (huvud) ), Volymknapp, Fingerknappsfäste, SIM-fack, Anslutning till anslutningshållare, Camera Deco (Oft & Botten), Underfönster, Bakglas.

[14] Galaxy Tab S9 Ultra: 17 enhetskomponenter som innehåller minst 10 % post-consumer återvunnet plastmaterial, minst 30 % pre-consumeråtervunnet aluminium eller pre-consumer återvunnet aluminium och Corning® Gorilla® Glass 5 med minst 10 % pre-consumer återvunnet innehåll. Dessa komponenter inkluderar kabelhållare Mid, Deco Pen-laddare, övre vänstra högtalarmodul, övre högra högtalarmodul, nedre vänstra högtalarmodul, nedre höger högtalarmodul, fodral bak, fodralfäste, nyckelfäste, PCB-stöd upptill, PCB-stöd Mitt, kabelhållare botten, SIM-fack, volymknapp, sidoknapp, kameradekoration, huvudfönster.

[15] 100 % återvunnet papper används i följande förpackningskomponenter: produktens enhetslåda, lockskydd, manuell låda, manuell pad och DLC-band.

[16] Utförd tillsammans med Opinium och 2 500 vuxna från Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien och Italien. Undersökningen pågick mellan den 28 juli och den 1 augusti 2023.

[17] Utförd tillsammans med Opinium och 2 500 vuxna från Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien och Italien. Undersökningen pågick mellan den 28 juli och den 1 augusti 2023..

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

Bjørn Andreassen

PR Consumer Electronics / PR Mobile Experience
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media