Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

IFA 2013: Upptäck en värld av möjligheter med nyheter från Samsung

Samsung presenterar produkter för samtid och framtid

Berlin den 5 september 2013 – Samsung bjuder som alltid på en rad produktnyheter runt IFA-mässan i Berlin. Igår visades höstens stora nyheter inom mobil upp, Galaxy Note 3 och den på handleden bärbara Galaxy Gear samt Galaxy Note 10.1 2014 Edition. I sann Samsung-anda är de alla utformade för att förhöja upplevelsen av dina dagliga aktiviteter.

Idag ägde den officiella presskonferensen rum och där bjöd Samsung på ytterligare nyheter. Det syns tydligt att innovationen går fort framåt. Bland annat visades skärmar med ultrahög upplösning, skrivare som vi aldrig sett dem förut och kylskåp med fiffig design, bland mycket annat. Här följer ett urval av det som visades upp – häng på!


Mise en place i kylen: Var sak på sin plats

Hur många gånger har du inte letat febrilt i kylskåpet efter det försvunna smörpaketet? Med Samsungs nya side-by-side kylskåp Food ShowCase behövs inte det. Det nya kylskåpet är utformat med en separat innerdörr som ger dig snabb och enkel tillgång till de matvaror du använder mest. Innerdörren stoppar också kylan från att smita ut, vilket ger en energisnål nedkylning av de råvaror du använder mer sällan. Du behöver heller inte oroa dig för att ställa in ljumna matrester från kvällens middag då kylskåpet snabbt anpassar sig för att alltid hålla en jämn temperatur på insidan. Tack vare Samsungs Space Max-teknologi är kylens väggar tunna utan att kompromissa med kylskåpets storlek. Food ShowCase ger därför mer rum på insidan utan att för den delen ta mer plats på utsidan. Finns i butik i mars 2014.


När du vill få tid över till annat: Smartare städning

Det sägs att lite damm i hörnen är ett tecken på att du gjort något roligare än att städa. Samsung vill inte låta det ena utesluta det andra och släpper därför dammsugaren Motion Sync SC20F70, en hjälpreda som hjälper dig att inte städa bort din tid. Den påslösa dammsugaren låter dig slippa den tidsödande jakten på dammsugarpåsar och rengörs snabbt genom en enkel sköljning. Du når snabbt och enkelt både städverktyg och andra reglage direkt på det avancerade handtaget. På handtaget finns också en dammsensorsom meddelar när du städat klart genom att signalera det med grönt ljus. Tack vare de stora och något utställda hjulen rör den sig snabbt och stabilt över golv och mattor, som att gå från en tvåhjulsdriven bil till en fyrhjulsdriven. Städningen har aldrig varit enklare! Finns i butik nu till ett rekommenderat pris av 4 000 SEK.


Nya skrivarkoncept: Mer än vanlig utskrift

Vi vet alla hur en skrivare ser ut. Eller? Samsung visade upp nya koncept av tre olika skrivare med innovativ design och smarta funktioner. Skrivaren Wave med sin stilrena och organiska utformning inkluderar en docka för smarta telefoner. När telefonen är dockad blir det möjligt att direkt skriva ut innehåll som sparats i telefonen. Indie, med sin retro-design, kombinerar skrivare och ljud-docka. Skriv ut och spela musik samtidigt. Mobilen laddas under tiden. Monolaserskrivaren One & One skriver ut i två-färg istället för fyr-färg. Grundfärgen är svart och kombineras med cyan, magenta eller gult. På så sätt kan viss text skrivas ut i färg, exempelvis dina röd-markerade ändringar i ett dokument om magenta är den sekundära färgen. Det blir mer kostnads-effektivt än fyrfärg. Skrivarna är prototyper och finns inte tillgängliga på marknaden.


Högupplöst debut: Skarpare än någonsin förr

Nu tar eran av uhd (ultra high definition) vid. Uhd-tv kom nyligen och nu kommer också Samsungs första uhd-monitor, Samsung 31.5” UHD. Som namnet avslöjar är den just 31.5 tum stor och kan skryta med att vara Samsungs största hittills. Med en upplösning som är fyra gånger högre än full hd bjuder uhd-skärmen på en mycket realistisk visuell upplevelse. Samsung 31.5” UHD passar utmärkt för dig som arbetar som exempelvis med bildbehandling, grafiska analyser eller uhd-videoredigering där skarpa och klara färger är viktiga för att dina alster ska vara trogna verkligheten och komma till sin fulla rätt när de visas upp. Monitorn har också stöd för hårdvarukalibrering, vilken görs med besked – skärmen delas in i 25 sektioner som var och en kontrollerar och justerar färgerna för korrekt färgåtergivning. På så sätt ser det som visas på skärmen ut som det var tänkt. Samsung 31.5” UHD säljs till företag från januari 2014.


Framtiden är här: Ultra hd och oled i ett

Samsung kombinerar nu skärpan från uhd-tv:n med oled-teknologins kontraster och färger. På IFA 2013 presenterades Samsungs första ultra hd oled-tv. 4x full hd alltså, i sällskap av oled-teknikens realistiska och verklighetsnära bild. Ett historiskt giftermål.


Mobilkamera med toppfart: Galaxy S4 zoom nu med 4g


I juni presenterades Galaxy S4 zoom, hybriden mellan smart telefon och kompaktkamera med 10x optiska zoom. Det bästa av två världar alltså. Lanseras nu med stöd för toppfart i 4g. Finns i butik från september med ett rekommenderat pris på 5 300 kronor.


På IFA-mässan finns Samsung i hall 20, och Samsung vitvaror i hall 5.1.


Följ Samsung direkt på IFA www.samsungifa2013.com www.facebook.com/samsungsverige


PRESSKONTAKT 

Louise Ekman (smart-tv, audio, kamera, vitvaror) / +46 705 222 117/ loiuise.e@partner.samsung.com Rickard Andersson (telekom, IT, företagslösningar) / +46 706 044 451 / r.andersson@samsung.com

Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung

TESTPRODUKTER
PR-byrån Wenderfalck / +46 707 511 248 / samsung@wenderfalck.com 

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 270 000 medarbetare i 79 länder, och en årlig försäljning på 187,8 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material