Gå direkt till innehåll
Husfrid med barnvänliga Samsung Galaxy Tab 3 Kids

Pressmeddelande -

Husfrid med barnvänliga Samsung Galaxy Tab 3 Kids

Nu kan du få ha din egen tablet ifred

Stockholm den 26 november 2013 – Alldeles lagom till jul dimper Samsung Galaxy Tab 3 Kids ner i Sverige. En barnvänlig familjetablet som med en enkel knapptryckning förvandlas till en färgglad leksak med något kul att erbjuda barn i alla åldrar. Med ytterligare en knapptryckning samt ett lösenord återställs plattan till normalläge, det vill säga till det gränssnitt du känner igen från Androidbaserade produkter.

Fast med alla roliga appar och pedagogiska spel som finns förinstallerade kommer nog du också att förtrollas och ha lika kul som dina barn. Fler appar laddas enkelt ner från Google Butik.

Om du ger barnen lov att använda plattan i en timme så blir det en timme och inte en minut mer eller mindre. Du kan nämligen ställa in Galaxy Tab 3 Kids att låsas automatiskt vid angiven tid. Lösenord krävs för att låsa upp skärmen igen. Eller så kanske det är en vuxens tur att leka på plattan när barnens timme är slut.

Med Galaxy Tab 3 Kids kan du vara trygg i att allt innehåll är barnvänligt. Det är du som bestämmer vad som är tillgängligt i Kids-läget. Foton som tas med plattans inbygga kamera i normalläge är inte tillgängliga i barnens eget fotogalleri, till exempel. Men de fina bilder som dina barn tar dyker även upp i plattans huvudbildgalleri. Detsamma gäller videoklipp och filmer som sparats på plattan.

”Barn har anammat surfplattan som koncept eftersom den är intuitiv och lätt att använda. Men det betyder ofta också att de lagt beslag på förälderns tablet,” säger Erik Borgvall, produktchef för tablets på Samsung i Norden. ”Galaxy Tab 3 Kids är lämpad för hela familjen, men blir med sin lekfulla utformning lätt barnens favorittablet. Och ett skyddande skal är superviktigt när barn använder en tablet, det tror jag att många föräldrar håller med om.”

I det färgglada skyddande skalet som följer med Galaxy Tab 3 Kids finns tillbehöret C Pen. Med den ritar barnen direkt på skärmen, vilket uppmuntrar både lärande och skapande samtidigt som finmotoriken tränas upp.

Fakta: Galaxy Tab 3 Kids har en 1.2 GHz Dual Core-processor och en sjutums WSVGA TFT-skärm (1024x600, 170ppi). Operativsystem Android 4.1. Utrustad med wifi a/b/g/n (2.4/5GHz) och Bluetooth 3.0. 8 GB minne*, stöd för microSD på upp till 32GB, 1 GB ram. 4,000 mAh batteri. Finns i butik från vecka 50 med ett rekommenderat pris på 2 000kr.
*Användarminnet kan vara mindre än det totala minnesutrymmet på grund av systemfiler

Ämnen


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 270 000 medarbetare i 79 länder, och en årlig försäljning på 187,8 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material