Skip to content
Galaxy Watch4 och Galaxy Watch4 Classic: Förändrar Smartwatch-upplevelsen

Press release -

Galaxy Watch4 och Galaxy Watch4 Classic: Förändrar Smartwatch-upplevelsen

Galaxy Watch4-serien erbjuder en bred uppsättning av hälsofunktioner, ett helt nytt operativsystem och användargränssnitt samt förbättrad prestanda

SEOUL, Korea - 11 augusti 2021 - Samsung Electronics Co., Ltd. idag offentliggjorde Samsung Galaxy Watch4 och Galaxy Watch4 Classic - vilket utmärker en ny era för smarta klockor. Galaxy Watch4-serien är de första smartklockorna med det nya gränssnittet Wear OS™ som drivs av Samsung, och är byggt tillsammans med Google™, utrustade med Samsungs egna gränssnitt One UI Watch, Samsungs mest intuitiva användargränssnitt hittills. Galaxy Watch4-serien är förbättrad med kraftfullare hårdvara och ger en mer sömlös och ansluten användarupplevelse än någonsin tidigare. De nya enheterna har också designats om helt för att ge de bästa vardags-verktygen för en bättre hälsa[1].

"Vi har sett en otrolig tillväxt för Galaxy Watch-serien då konsumenterna har upptäckt hälsorelaterade funktioner och bekvämligheten med våra smartklockor. Vi förstår att vägen till en hälsosam livsstil är annorlunda för alla, så vi byggde en robust enhet med träningsfunktioner för att ge människor användbar förståelse för deras övergripande hälsotillstånd[2]." säger Fredrik Pantzar, Nordisk divisionschef för Connected Devices, Samsung Electronics Nordic.

Samsungs senaste innovation för hälsa och välmåendefunktioner
Galaxy Watch4 är utrustad med Samsungs banbrytande BioActive Sensor, med en mindre och mer kompakt design utan att minska mätnoggrannheten. Denna nya 3-i-1-sensor använder ett enda chip för att driva tre kraftfulla hälsosensorer som innefattar pulsmätning, EKG (Elektrokardiografi) och för första gången någonsin i en klocka, mätning av kroppssammansättnings genom Bioelektrisk Impedansanalys. Användare kan därmed mäta sitt blodtryck, hjärtrytm (EKG),[3] mäta syremättnad i blodet (Saturation)[4] och beräkna sin kroppssammansättning[5]. Samsungs helt nya kroppssammansättningsmätverktyg ger användarna en övergripande bild för deras allmänna hälsa och kondition, genom mätningar som skelett- och muskelmassa, basal ämnesomsättning, kroppsvattenmängd och kroppsfettprocent[6]. Nu kan du enkelt kontrollera din kroppssammansättning från handleden med bara två fingrar, var som helst. Efter cirka 15 sekunder kommer klockans sensorer att fånga 2 400 datapunkter.

De nya smarta klockorna är såklart även fyllda med en rad hälsorelaterade funktioner som vi idag förväntar oss av en smartklocka i flaggskeppsklassen. När det är det är dags att vila erbjuder Galaxy Watch4-serien vår mest kompletta bild av dina sömnmönster, med fler detaljer än tidigare[7]. Klockorna upptäcker ljudet av dina snarkningar[8], men mäter även din syrenivå i blodet när du sover[9]. Genom sömnpoäng kan din Galaxy Watch4 hjälpa dig till bättre vila[10].

Den ultimata mobilupplevelsen, med One UI Watch and Wear OS som drivs av Samsung
Enkelhet och effektivitet är kännetecken för Galaxy smartwatch-plattformen – och med Samsungs helt nya One UI Watch och Wear OS Powered by Samsung har vi gjort smartwatch- och Samsung Galaxy-upplevelsen ännu mer sömlös. Med One UI Watch installeras kompatibla appar automatiskt på din klocka när de laddas ner på din telefon, och dina [11]viktiga inställningar - som stör ej, alarm och blockerade samtal - synkroniseras direkt. Auto Switch [12]säkerställer att Galaxy Buds kan växla ljud mellan din telefon och klocka, beroende på vilken du vill använda.

Kraftfull teknik med ett batteri som håller
Du kan få upp till 40 timmars [13] batteritid, mer än tillräckligt för att hålla klockan igång långt över ett dygn. Trots den snabbare processorn, skärmen med högre upplösning, utökat minne och mer sofistikerade hälsofunktioner än tidigare generationer. När du behöver ladda klockan ger 30 minuters laddning upp till 10 timmars batteri[14].

Prissättning och tillgänglighet
Galaxy Watch4 och Galaxy Watch4 Classic är tillgängliga för förbeställning på utvalda marknader från och med den 11 augusti, med butikstillgänglighet från och med 27 augusti. Båda klockorna har en stilren elegant ikonisk silhuett, med tunnare boett än tidigare generationer - och en mängd olika armband [15]samt anpassningsbara urtavlor, för att göra just din klocka unik för dig.

Rekommenderade cirkapriser

Galaxy Watch4 Classic 46mm LTE

4 690 SEK

Galaxy Watch4 Classic 46mm BT

3 990 SEK

Galaxy Watch4 Classic 42mm LTE

4 390 SEK

Galaxy Watch4 Classic 42mm BT

3 790 SEK

Galaxy Watch4 44mm LTE

3 690 SEK

Galaxy Watch4 44mm BT

2 990 SEK

Galaxy Watch4 40mm LTE

3 290 SEK

Galaxy Watch4 40mm BT

2 790 SEK

Galaxy Watch4 – Samsungs moderna och minimalistiska alternativ utformat för mångsidig användning hela dagen. Vid lanseringen kommer 40mm-varianten att finnas tillgänglig i Black, Silver och Pink Gold, medan 44mm-varianten kommer att erbjudas i färgerna Black, Silver och Green.

Galaxy Watch4 Classic - För de som letar efter en mer klassisk och tidlös klock-design med Samsungs kända roterande bezel. Både 42mm och 46mm-varianterna kommer finnas tillgängligt i färgerna Black och Silver.

Mer information om Galaxy Watch4 och Galaxy Watch4 Classic finns på https://www.samsung.com/se/watches/galaxy-watch

För att hitta din egen stil genom att blanda och matcha Galaxy Watch4-seriens färger och klockarmband, besök https://www.samsung.com/se/watches/watchstudio/

Galaxy Watch4 & Galaxy Watch4 Classic produktspecifikationer[16][17]

Galaxy Watch4

Galaxy Watch4 Classic

Färg

- 44mm: Black, Silver, Green

- 40mm: Black, Pink Gold, Silver

- 46mm: Black, Silver

- 42mm: Black, Silver

Mått & [18]
Vikt[19]

Aluminiumboett

- 44mm: 44,4 x 43,3 x 9,8 mm, 30,3 g

- 40mm: 40,4 x 39,3 x 9,8 mm, 25,9 g

Rostfritt stål-boett

- 46mm: 45,5 x 45,5 x 11,0 mm, 52g

- 42mm: 41,5 x 41,5 x 11,2 mm, 46,5 g

Skärm

- 44mm:1.4" (34.6mm) 450x450 Super AMOLED, Full Color Always On Display, Corning® Gorilla® Glass DX+

- 40mm: 1.2" (30,4mm) 396x396 Super AMOLED, Full Color Always On Display, Corning® Gorilla® Glass DX+

- 46mm:1.4" (35mm) 450x450 Super AMOLED, Full Color Always On Display, Corning® Gorilla® Glass med DX

- 42mm:1.2" (30mm) 396x396 Super AMOLED, Full Color Always ON Display, Corning® Gorilla® Glass DX

Processor

Exynos W920 1,18 GHz (5nm-processor)

Minne

1,5 GB RAM + 16 GB intern lagring

Batteri[20]

44mm/46mm: 361mAh, 40m/42mm: 247mAh (typiskt)

WPC-baserad trådlös laddning

OS

WearOS Powered by Samsung

UI

En användargränssnittsklocka 3

Sensorer

Samsung BioActive Sensor (optisk puls + EKG + bioelektrisk impedansanalys), accelerometer, barometer, gyrosensor, geomagnetisk sensor, ljussensor

Uppkoppling

LTE[21], Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2.4+5GHz, NFC, GPS/Glonass/Beidou/Galileo

Vattentålighet & klassificering

5ATM + IP68 / MIL-STD-810G

Kompatibilitet

Android 6.0 eller högre och med mer än 1,5 GB RAM


[1] Ersätter inte professionella mätmetoder för diagnos eller behandling av kvalificerad sjukvårdspersonal.

[2] Samsung Health Monitor-appen ersätter inte traditionella diagnos- eller behandlingsmetoder av kvalificerad vårdpersonal.

[3] Kräver Samsung Galaxy Smartphone med Android 7 eller senare, och Samsung Health Monitor-appen som endast är tillgängligt på Samsung Galaxy app store. EKG-appen är inte avsedd att ersätta traditionella mätmetoder eller behandlingar. EKG-appen är inte avsedd för användare med andra kända arytmier än förmaksflimmer eller användare under 22 år. Användare bör inte tolka eller vidta kliniska åtgärder baserade på produktens resultat utan samråd med kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal.

[4] Funktionen för mätning av syremättnad i blodet (SpO2) är inte är avsedd att användas för diagnos av sjukdom eller andra tillstånd. Användare bör inte tolka eller vidta kliniska åtgärder baserade på produktens resultat utan samråd med kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal. Mätning av SpO2 är endast tillgängligt på utvalda marknader.

[5] Avsedd för allmän förståelse och referens för din kropp. Ej avsedd för användning av detektion, diagnos, eller behandling av medicinskt tillstånd eller sjukdom. Vänligen kontakta licenserad vårdpersonal för rådgivning. MÄT EJ din kroppssammansättning om du har en pacemaker eller andra implanterade medicintekniska redskap. MÄT EJ din kroppssammansättning om du är gravid. Mätresultaten kanske inte stämmer om du är under 20 år.

[6] Ersätter inte professionella mätmetoder för diagnos, eller behandling av kvalificerad sjukvårdspersonal.

[7] Endast avsedd för allmänna hälso- och tränings-ändamål. Ej avsedd att användas för upptäckt, diagnos eller behandling av något medicinskt tillstånd eller sjukdom. Mätningarna är endast för din personliga referens. Kontakta en läkare för professionella råd. Kräver Samsung Health appversion 6.18, eller senare, för att kunna se sömnhistorik.

[8] För att spela in snarkningar, ha din klocka på armen medan du sover och placera din telefon på en stabil yta nära huvudet, till exempel ett nattduksbord, med telefonens botten riktad mot dig.

[9] Denna funktion och tillhörande programvara är inte avsedda att användas vid diagnos av sjukdom eller andra tillstånd.

[10] Samsung kan inte garantera bättre sömn eller vila och funktionen ersätter inte professionell rådgivning av kvalificerad vårdpersonal.

[11] Begränsad till klock-kompatibla appar som laddas ned via Google Play Store. Tillgänglig efter att du har anslutit klockan till en smartphone. Kräver den senaste versionen av Google Play Store på din anslutna enhet.

[12] Den här funktionen är tillgänglig på Galaxy Buds+ och senare modeller, i kombination med Galaxy-smartphones med One UI 3.1.1 eller senare.

[13] Den faktiska batteritiden kan variera beroende på användningsförhållanden som funktionsinställningar, uppspelningsfiltyp och Bluetooth-signalstyrka.

[14] Den faktiska batteritiden kan variera beroende på användningsförhållanden som funktionsinställningar, uppspelningsfiltyp och Bluetooth-signalstyrka.

[15] Utbytbara klockarmband säljs separat.

[16] Alla funktioner, specifikationer och annan produktinformation som tillhandahålls i detta dokument, inklusive, men inte begränsat till, fördelarna, designen, prissättningen, komponenterna, prestandan, tillgängligheten och funktionerna i produkten kan ändras utan föregående meddelandeförvarning.

[17] Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga på enheter som inte kommer från Samsung. Kompatibla enheter kan variera beroende på marknad. operatör eller varumärke.

[18] Måtten anges utan hänsyn till utstickande hälsosensorer.

[19] Utan klockarmband.

[20] Den faktiska batteritiden kan variera och bero på användningsförhållanden som funktionsinställningar, uppspelningsfiltyp och Bluetooth-signalstyrka.

[21] LTE-anslutning finns endast i LTE-modeller och kräver ett separat abonnemang. För mer information, tala med din operatör.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances