Gå direkt till innehåll
Galaxy Watch Active2 – smartare, snyggare och mer personlig

Pressmeddelande -

Galaxy Watch Active2 – smartare, snyggare och mer personlig

Samsung Galaxy Watch Active2 är utvecklad för att passa användarens personliga stil och kommer därför i två olika storlekar, 40 eller 44 mm och i tre olika färger, alla i rostfritt stål. Smartklockan är kompatibel med både Android och iOS och har en ny digital roterande boettring för en intuitiv användarupplevelse. Fler träningsformer än någonsin kan registreras och den nya smartklockan erbjuder också smartare sömn- och stressregistrering samt en inbyggd löpningscoach. Partnerskap med bland annat Spotify och Under Armour möjliggör roligare och bättre träning och välmående.

Stockholm, 5 augusti 2019 – Idag introducerar Samsung det senaste tillskottet av smartklockor i Galaxy-familjen – Galaxy Watch Active2. Den nya smartklockan har nya intuitiva funktioner och design för att kunna anpassas ännu mer till användarens personliga stil och hjälpa till att förbättra både hälsa och välmående.

– Marknaden för smartklockor växer snabbt och vi på Samsung är glada över att fortsätta utveckla nya och visionära produkter på detta område. Med Galaxy Watch Active2 har vi tagit våra senaste tekniska innovationer och paketerat dem i en ännu lyxigare design. Det gör Galaxy Watch Active2 till en smartklocka som är både snygg och anpassningsbar. Den gör även gör det möjligt för konsumenter att förbättra sin hälsa och sitt välmående, säger Sebastian Wirhed, produktchef för Tablet och Wearables på Samsung i Norden.

Meningsfull och anpassningsbar design för varje användare
Galaxy Watch Active2 har utvecklats för att vara både stilfull och anpassningsbar för varje enskild användare. Smartklockan kommer i två olika storlekar – 44mm och 40mm i diameter och i tre olika färger: svart, silver och guld. Den har en ny slimmad design i rostfritt stål med baksida i glas. Skärmen täcker nu en större del av framsidan som i kombination med always-on-displayen, där urtavlan är synlig även när klockan inte används, bidrar till känslan av att ha en vanlig klocka runt handleden. Alla versioner kommer med läderarmband men kan göras mer personliga genom ett brett sortiment av armband och alternativ på urtavlor. Med standardbredd på banden kan du även köpa armband i vanliga klockbutiker.

Med Galaxy Watch Active2 introduceras även en ny uppgradering av Samsungs roterande boettring. Den är nu digital för att intuitivt navigera samtidigt som skärmstorleken kan maximeras. På den rundade Super AMOLED-displayen kan användare rotera både med- och moturs för att välja appar enkelt och naturligt tack vare det uppgraderade användargränssnittet One UI.

Den perfekta träningspartnern för att nå sina hälsomål
Galaxy Watch Active2 fungerar även som guide för att nå en bättre hälsa och välmående. Den ger konkreta tips på hur du kan göra hälsosammare val i vardagen när det kommer till kost, motion, mental hälsa och sömn.

När det kommer till motion och träning så kan smartklockan manuellt registrera mer än 39 olika träningstyper, där sju av dem registreras automatiskt – vilket inkluderar löpning, promenader, cykling, simning, roddmaskin, elliptisk maskin (crosstrainer) och dynamisk träning. Med den uppgraderade löpningscoachen kan man följa sitt tempo i realtid och välja sju olika typer av löpningsprogram för att nå träningsmålen. Galaxy Watch Active2 har nya innovativa hälsosensorer på baksidan, dubbelt så många som sin föregångare och som läser av snabbare än någonsin tidigare, så användare snabbt får information och kan få ut det mesta av sina träningspass.

Användare kan också mäta och få översikt av stressnivåer genom Samsung Health, Samsungs hälsoplattform[1]. Galaxy Watch Active2 har även sömn- och stress-tracking där förbättrade analysalgoritmer för sömn kan hjälpa användaren att uppnå ett hälsosammare sömnmönster.

Upplev en sömlös uppkopplad livsstil med Galaxy-familjen
Galaxy Watch Active2 gör det lättare att hålla sig uppkopplad, även till andra enheter, när man är borta eller i rörelse. Med 4G-anslutning kan användare ringa och ta emot samtal eller hålla sig uppdaterad på sociala medier, även utan telefonen. Svara eller gilla en tweet, eller se korta videoklipp eller en ny filmtrailer direkt på handleden. Galaxy Watch Active2 hjälper särskilt på utlandsresan då den stödjer röst- och textöversättning i realtid för över 16 språk.[2] Med Spotify kan användare parkoppla sin Galaxy Watch Active2 för att enkelt logga in och styra eller lyssna på musik genom smartklockan.

För 4G-anslutning har Galaxy Watch Active2 ett elektroniskt simkort, så kallat eSIM. Svenska mobiloperatörer som idag erbjuder sina kunder eSIM för Galaxy Watch Active2 är Telenor och Telia, och fler operatörer väntas lansera tjänsten under 2019.

För mer information om eSIM och tillgänglighet se samsung.com/se/wearables/galaxy-watch/esim/

Integrerad del av Galaxys ekosystem
När Galaxy Watch Active2 är parkopplad till en Galaxy smartphone kan användare genom Watch Camera Controller ta kort, starta en videoinspelning, förhandsgranska bilder direkt på klockan eller byta mellan främre och bakre kamera på telefonen, direkt från handleden. Med en Galaxy smartphone med trådlös batteridelning kan användare också ladda Galaxy Watch Active2, så man inte behöver ta med sig en andra laddare på resan.

Andra Samsung-tjänster som användare får ta del av är bland annat Samsung Health, SmartThings och Samsung Pay[3]. Använd Bixby för att starta ett träningspass eller kolla vädret. Enheterna i Galaxy-familjen är också skyddade med Samsungs säkerhetsplattform Samsung Knox.

Galaxy Watch Active2 har säljstart under hösten och de två storlekarna i rostfritt stål kommer i silver, svart eller guld med läderarmband.

Rekommenderat pris:
Galaxy Watch Active2 4G Rostfritt stål 44mm: 4 990 SEK
Galaxy Watch Active2 4G Rostfritt stål 40mm: 4 790 SEK

För mer information om Galaxy Watch Active2, vänligen besök news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com.

Produktspecifikationer Samsung Galaxy Watch Active2

Specifikationer Galaxy Watch Active2
Färger Rostfritt stål: Silver, Svart, Guld med läderarmband
Dimensioner och vikt Rostfritt stål – 44mm-version: 44 x 44 x 10.9T, 44g Rostfritt stål – 40mm-version: 40 x 40 x 10.9T, 37g
Display 44mm: 1.4” (34mm) 360 x 360 Super AMOLED, full color Always On Display, Corning® Gorilla® Glass DX+ 40mm: 1.2” (30mm) 360 x 360 Super AMOLED, full color Always On Display, Corning® Gorilla® Glass DX+
Armband 44mm-versioner: 20mm utbytbart 40mm-versioner: 20mm utbytbart
Batteri 44mm-versioner: 340mAh 40mm-versioner: 247mAh
Chipset Exynos 9110 Dual core 1.15 GHz
OS Tizen
Minne och lagring 1.5GB + 4GB
Anslutningar 4G, Bluetooth® 5.0, Wi-Fi b/g/n, NFC A-GPS/GLONASS/Galileo/Beidou
Sensorer Heart Rate Monitoring (med 8 Fotodioder), Electrokardiogram (EKG), Accelerometer (mäter upp till 32g i kraft), Gyroscope, Barometer, Ambient Light
Laddning WPC-baserad trådlös laddning
Tålighet 5ATM + IP68 / MIL-STD-810G
Kompatibilitet Android: Android 5.0 eller högre, RAM 1.5GB eller mer iOS: iPhone 5 och över, iOS 9.0 eller över

* Alla funktioner, tjänster, specifikationer och annan produktinformation i detta dokument inklusive, men inte begränsat till, produktfördelar, design, priser, komponenter, prestanda, tillgänglighet och möjligheter med produkterna kan komma att ändras utan notis.

[1] Stress-registrering är inte aktivt under sömn och träning

[2] Stöds av Google Translator och kan laddas ned Galaxy Store. Vid lansering finns: Arabiska, Kinesiska, Danska, Engelska, Finska, Franska, Tyska, Hindi, Indonesiska, Italienska, Japanska, Koreanska, Portugisiska, Ryska, Spanska, Vietnamesiska.

[3] NFC-stöd endast. Funktionalitet kan variera beroende på land.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material