Gå direkt till innehåll
  Galaxy Tab Active2 gör tufft arbete lätt

Pressmeddelande -

Galaxy Tab Active2 gör tufft arbete lätt

En surfplatta för varierade arbetsmiljöer med ett tuffare yttre och smartare inre. Utrustad med funktioner som S-Pen, Pogo-pin, Samsung KNOX, fingeravtryckssensor och ansiktsigenkänning.

Stockholm, 14 november 2017 – Samsung lanserar Galaxy Tab Active2, en surfplatta som kombinerar användarvänlighet och prestanda. Tab Active2 är IP68-klassad vilket innebär att den är vatten- och dammtålig* och med ett stöttåligt yttre** är detta en produkt som underlättar arbete i riktigt krävande miljöer. Den tunna och kompakta designen gör den liten nog att alltid bära med sig, samtidigt som utformandet av de fysiska knapparna och S-Pen gör den enkel att använda i olika situationer.

Galaxy Tab Active2 är optimerad för att användas av företag i varierade miljöer och väder. Med funktioner som ”Glove Mode” går det att använda surfplattan även med handskar på och tack vare S-Pen är det enkelt att navigera i menyer och appar och snabbt signera direkt på skärmen. S-Pen behöver dessutom inte laddas och fästs enkelt fast i skyddet på surfplattan. Med Pogo-pin blir laddning, dataöverföring och tillkoppling av tangentbord smidigare än någonsin. Tab Active2 har Samsungs säkerhetslösning KNOX för hög datasäkerhet, flerfönsterläge för maximal produktivitet och ett SDK (Software Development Kit) tillgänglig för anpassad app-integration, vilket innebär att företag kan addera sina egna appar för att fungera i flerfönsterläge och med S-Pen.

– Vare sig du arbetar inom transport, logistik, detaljhandel eller i statlig verksamhet är Tab Active2 ett verktyg som är utvecklat för att underlätta digitala arbetsuppgifter i varierade miljöer. Den kraftfulla prestandan i kombination med en tålig design och vår säkerhetsplattform Samsung KNOX gör surfplattan till en pålitlig partner, säger Ardelan Sohrevardi, produktchef för tablets och wearables på Samsung i Norden.

Ökad användbarhet, prestanda och säkerhet. Fingeravtryckssensor och ansiktsigenkänning för snabb och säker biometrisk identifiering. Tab Active2 är redo för Augmented Reality (förstärkt verklighet) vilket kan användas för att projicera information om ettobjekt framför enheten för att exempelvis visualisera hur man inspekterar och reparerar en maskin, visar ritningar på byggnader, ser information om värme och gas eller används för att utbilda personal. Flera funktioner i Tab Active2 gör den redo för tredjepartslösningar inom Augmented Reality: förbättrad kamera, kraftfull Octa-core-processor, extra RAM, accelerometer, gyroskop, geomagnetisk sensor och GPS.

Galaxy Tab Active2 – många användningsområden för vitt skilda branscher

  • Transport – Förare kan använda Tab Active2 monterad i sitt fordon (med eller utan tredjeparts-tangentbord) och få tillgång till resvägar eller fraktkvittering. Pogo-pin gör det enkelt att ta loss surfplattan för att skanna streckkoder eller få leveranssignaturer.
  • Tillverkning - Medarbetare kan kontrollera lagersaldo och kan använda Augmented Reality till sin serviceutrustning och kameran för dokumentation. De kan även använda Tab Active2 som en väggmonterad enhet.
  • Logistik - Medarbetare kan hantera material genom att skanna streckkoder och få tillgång till arbetsorder och skiftscheman.
  • Statlig verksamhet - Personal kan få sina rapporter signerade med S-Pen. Sjuksköterskor kan få tillgång till hälsodata. Tillsynsmän, inspektörer och besiktningsmän kan få snabba svar från sin databas, ta bilder och skriva rapporter.
  • Detaljhandel - Säljare kan visa produkter i butiken och kontrollera leverans av varor utan att oroa sig för att använda en mindre hållbar surfplatta.


Samsung Galaxy Tab Active2 finns tillgänglig i Sverige med ett rekommenderat pris på 5390 SEK.

* Klarar 1,5 meters djup i 30 minuter
** Klarar fall på upp till 1,2 meter med skydd

Fakta: Samsung Galaxy Tab Active2 är utrustad med 1.6GHz Octa-core-processor och 3GB RAM-minne, 16GB ROM-minne samt rum för 256GB med microSD. Har en 8’’ 1280x800 (WXGA) TFT LCD-skärm, 480 nit. Batteri på 4,450 mAh. 127.6 x 214.7 x 9.9mm, vikt 419g. Kamera front: 5.0 MP, bakre kamera: 8.0 MP (Auto Focus). Operativsystem: Android 7.1. Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4+5GHz), Bluetooth v4.2, USB 2.0 Type-C, NFC, GPS + Glonass + Beidou. IP68 certifiering. Sensorer: Accelerometer, Fingeravtryck, Ansiktsigenkänning, Gyro, Proximity, Hall, Geomagnetic, RGB Light. 

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material