Skip to content
Förhöj ditt spelande med bättre lagring

Press release -

Förhöj ditt spelande med bättre lagring

Lagring är mycket mer än bara hur mycket utrymme du har, och SSD-teknologin har gjort lagring till en av de mest avgörande komponenterna för din spelupplevelse. Samspelet mellan bra lagring och en bra spelupplevelse är viktigare än vad många kan tro.

– En snabbare SSD ger dig både snabbare filöverföringar och inläsning av spel, medan en större SSD gör att du kan behålla alla dina sparade höjdpunkter utan att behöva radera dem för att ge plats åt nya spel-installationer. Den inverkan som bra lagring har på din spelupplevelse ska inte underskattas, säger Jani Laaksonen, lagringsexpert och produktchef på Samsung i Norden.

Samtidigt gynnas inte alla typer av spel fullt ut av en SSD. Spel som gynnas mest av en solid state-enhet (SSD) är de som ofta kräver snabb inläsning av data och har omfattande spelvärldar eller mycket detaljerade omgivningar inom spelet.

Exempel på spel som gynnas av en SSD är:

  • Spel med omfattande miljöer: Spel med stora, öppna världar laddar in betydande mängder data när spelaren rör sig genom spelet. En SSD kan minska laddningstiderna och förbättra den övergripande prestandan.
  • Spel med långa laddningstider: Spel som traditionellt har långa laddningstider kan upplevas få en betydande prestandaförbättring med en SSD.
  • Spel med många laddningsskärmar: Spel som ofta behöver ladda ner nya områden under spelets gång kommer upplevas ha kortare väntetider med en SSD.


Spel med mindre detaljerad grafik eller som har lägre behov av kontinuerlig dataladdning gynnas generellt sett mindre av en SSD.

Dessa spel kan vara 2D- eller indie-spel med enklare grafik och mindre omfattande miljöer eller världar som inte kräver de snabba laddningstiderna som en SSD erbjuder. Äldre spel som inte utvecklats för att dra nytta av snabbare laddningsteknik kommer heller inte att se en lika signifikant prestandaförbättring med en SSD. Detta gäller även för online multiplayer-spel, där prestanda mer beror på nätverksanslutningen än på hårddiskens hastighet.


Snabbt spelande – inte bara för PC

En snabb SSD har blivit ett nödvändigt tillbehör, inte bara för en PC, utan även för din spelkonsol. Numera fyller spelen snabbt upp det inbyggda lagringsutrymmet som finns på spelkonsoler. Med en SSD från Samsungs 990 Pro-serie kan du utöka lagringskapaciteten med så mycket som 4TB utan att kompromissa med prestandan.

Med en av de snabbasterandom read hastigheterna bland PCIe 4.0 SSD:er på marknaden[1]minskar 990 Pro-serien avsevärt risken för avbrott under spelet och accelererar inläsningen av högkvalitativt innehåll. För avancerade spel som stödjer den senaste laddningstekniken kan 990 Pro-serien också hjälpa till att minska fördröjningen.

Med konkurrenskraftig hastighet och ökad energieffektivitet [2] är 990 Pro-serien optimerad för att hantera massiva datavolymer, vilket gör den till en idealisk SSD för dagens stationära datorer, laptops, spelkonsoler och datasystem.

– Dagens spelare behöver SSD:er med hög kapacitet och prestanda, och Samsungs SSD 990 Pro-serie är den perfekta lagringslösningen för att möta deras behov, avslutar Jani Laaksonen, lagringsexpert och produktchef på Samsung i Norden.


[1] En av de snabbaste random read-prestandan bland PCIe 4.0 SSD:er på konsumentmarknaden i augusti 2023, med random read-hastighet på upp till 1 600 000 IOPS och random write-hastighet på upp till 1 550 000 IOPS.

[2] 990 PRO-serien möjliggör en lägre energiförbrukning jämfört med tidigare modeller, med en prestandaförbättring på upp till 50% jämfört med den tidigare 980 PRO-serien.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667