Skip to content
Familjens nya trollerilåda heter Samsung HomeSync

Press release -

Familjens nya trollerilåda heter Samsung HomeSync

Stockholm den 24 februari 2013 – Flertalet videoklipp på kamerans minneskort? En uppsjö av bilder på den bärbara datorn? En rad filmer på surfplattan? Nu kan du samla allt på ett ställe och samtidigt nå det var, när och hur du vill. Lösningen heter Samsung HomeSync – en hub där hela familjen kan spara och dela med sig av sitt liv i digitalt format.

Under mobilmässan MWC i Barcelona presenterar Samsung för första gången sin nya storsatsning - Samsung HomeSync. Det är en modern lösning, anpassad och utvecklad till det flertal uppkopplade produkter en familj idag har - allt från smartphones och smarta kameror till surfplattor och bärbara datorer.

Anslut via NFC
Android-enheter med NFC-stöd ansluts enkelt till HomeSync. Du lägger helt enkelt enheten nära HomeSync och de kopplas ihop utan att du behöver göra något mer. Därefter sker automatisk upp- och nerladdning av bilder, musik och andra filer via 3g/4g-nätet eller wifi. Det gör att familjemedlemmar där hemma enkelt kan följa dina semesteräventyr från hela världen direkt från soffan. HomeSync har nämligen stöd för upp till hela åtta användare, med möjlighet att registrera sex enheter per användare. Med ett lagringsutrymme på 1TB finns det plats för bilder från en hel livstid. Dessutom kan samtliga användare ha en privat del som är lösenordsskyddad.

Smart hemmaunderhållning
Med Jellybean förinstallerat kan appar och spel laddas ned från Google Play och Samsung Apps. Det går även att spegla innehåll från anslutna enheter direkt till teven. IPTV-stödet innebär att HomeSync kan användas som en set-top box med inspelningsmöjlighet. Spela in favoritprogrammet och strömma det sedan till mobila enheter. HomeSync kan styras med din Android-enhet med hjälp av AirMouse-funktionen. Det går även bra att använda en blåtandsmus eller tangentbord.

Upp till fyra IP-kameror kan anslutas till HomeSync och familjemedlemmar kan därmed distansövervaka hemmet samt få larmmeddelanden direkt till sina mobila enheter. Samsung HomeSync når svenska butiker i slutet av april till ett rekommenderat butikspris på 3 200 kronor.

Fakta: Samsung HomeSync har utrustats med processorn Gaia 1,7 GHz (Dual Core), minne 1GB DDR3 + 8GB eMMC + 1TB HDD, WiFi, LAN, Bluetooth v4.0, NFC, USB 3.0, micro-USB, HDMI-utgång med HDCP-stöd, S/PDIF.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, kök och vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Vi är 227 000 medarbetare i 75 länder med en årlig försäljning på över 143 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667