Skip to content
Färgstark skärmteknik i Samsungs datorbildskärm SA850

Press release -

Färgstark skärmteknik i Samsungs datorbildskärm SA850

Samsung nya datorbildskärm SA850 är den första datorbildskärmen på marknaden med Samsungs skärmteknik PLS. Med den nya tekniken återges färgerna på led-skärmen alltid i rätt färgskala och påverkas inte av om man är betraktare från sidan eller kanske vill se innehållet från två datorer samtidigt på skärmen.

Samsungs egenutvecklade PLS-teknik, Plane-to-Line Switching, användes för första gången i Samsungs surfplatta Galaxy Tab 10.1 och nu överförs tekniken till Samsungs datorbildskärm SA850. PLS-tekniken ger en hundraprocentig färgåtergivning, vilket innebär att de färger man ser på skärmen alltid motsvarar den färgskala som tagits fram enligt standarden srgb. SA850 är därmed anpassad för personer på företag och organisationer med höga krav på bildkvalitet och som exempelvis arbetar med fotoredigering, videoproduktion, formgivning, ritningar i cad-program eller detaljgranskning av bilder inom sjukvård eller forskning.

Därtill har SA850 en betraktningsvinkel på 178 grader både i höjd- och sidled, vilket innebär att varken ljusstyrkan på skärmen eller färgerna på menyer och innehåll påverkas vare sig man sitter, står eller visar en presentation för kollegan eller kunden som tittar från sidan.

Tunn led-skärm som räcker för två
SA850 med den 27 tum stora led-skärmen gör det möjligt att ansluta två datorer samtidigt via de dubbla dvi-kontakterna och dela på halva skärmytan med fortsatt hög upplösning. Det gör det enkelt för den som använder flera datorer samtidigt eller till exempel arbetar i par med ett projekt. Behöver man arbeta med den tunna led-skärmen i höjdled kan den dessutom vridas 90 grader för att på så sätt anpassa skärmens vinkel efter det innehåll som visas.

PLS-panelen släpper igenom mer ljus än jämförbara paneler på marknaden. Detta tillsammans med led-bakgrundsbelysningen gör att SA850 har en låg strömförbrukning på 69 watt i normalläge. Och med automatisk avstängning och flera energisparlägen att välja bland behöver man aldrig förbruka mer ström än nödvändigt.

Samsung SA850 kommer även i en modell med skärmstorlek på 24 tum.

Fakta: Samsung SA850 är en datorbildskärm med Samsungs PLS-teknik (Plane-to-Line Switching). Tre års garanti. Led-skärm på 27 tum (16:9) respektive 24 tum (16:10). Betraktningsvinkel 178 grader i sid- och höjdled. Maximal upplösning WQHD (Wide Quad High Definition) med 2560x1440 pixlar (27 tum), 1920x1200 (24 tum). Responstid 5 millisekunder grått-till-grått. Anslutningar: 2xdvi för delning av skärmytan, USB 3.0-hub med fyra utgångar samt Display Port 1.1. Strömförbrukning: 69 watt i normalläge, Eco Vision ljus- och rörelsesensorer. TCO-, Energy Star- och Epeat Gold-certifierad. I butik i månadsskiftet september/oktober. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering: 6 000 kr (27 tum) respektive 3 900 kr (24 tum) exklusive moms.

Topics

Categories

Contacts