Skip to content
Fabrikskalibrerad färgåtergivning i ny UHD-monitor från Samsung

Press release -

Fabrikskalibrerad färgåtergivning i ny UHD-monitor från Samsung

För kreativa yrkesanvändare inom film, fotografi och formgivning

Stockholm – 23 september 2014 – Har du någon gång drömt om att få arbeta med en extremt högupplöst bildskärm där färgåtergivningen redan är kalibrerad på ett så bra sätt som möjligt? Nu kan du sluta drömma, och börja producera och kreera. Med sin senaste UHD*-monitor UD970 på 31,5 tum presenterar Samsung ett svårslaget monster för användare som arbetar med grafik, design och form, rörlig bild eller fotografi.

Färgåtergivning till en ny nivå
Varje bildskärm genomgår en mycket noggrann kalibrering redan vid tillverkning och stöder hårdvarukalibrering i 25 zoner. Det ger en mjuk och exakt färggradering samt klara färger i såväl gråskala som vitbalans. Tillsammans med stöd för Adode RGB på 99,5 procent uppnår denna UHD-monitor en extrem bildkvalitet. UD970 tar färgåtergivning till en ny nivå och ger kreativa yrkesanvändare en briljant bildupplevelse i alla delar av sitt digitala skapande.

Med en betraktningsvinkel på 178 grader och möjligheten att ställa skärmen i fyra led kan du enkelt hitta ett läge som passar varje arbetsuppgift. Baksidan har gjorts så ren som möjligt för att skapa ett stilrent utseende. Bildskärmen, som nyligen visade upp på Photokina i Köln, har mottagit en branschcertifiering för UHD-bildkvalitet av de ledande internationella certifieringsorganisationerna UL (Underwriters Laboratories), TÜV Rheinland och Forgra.

UD970 finns tillgänglig via Samsung återförsäljare och partners från november till ett rekommenderat pris på 18 700 kronor.

* UHD står för Ultra HD och innebär fyra gånger så hög upplösning (3840x2160) som Full HD.

Topics


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667