Skip to content
Extremt liten med perfekt resultat – nya Samsung NX mini  SMART-kamera

Press release -

Extremt liten med perfekt resultat – nya Samsung NX mini SMART-kamera

Knäpp och dela fantastiska bilder med slimmad kamera med utbytbara objektiv

Stockholm, 19 mars, 2014 – Samsung lanserar nu NX mini SMART-kamera, Samsungs mest slimmade och lätta kamera med utbytbara objektiv. NX minis smidiga och stilrena design, tillsammans med den höga bildkvaliteten, gör kameran perfekt för att fånga de speciella tillfällena i livet.

– Samsung NX mini har både stil och substans, vilket gör den till en perfekt kamera för alla som letar efter att porträttera sitt liv i bilder med hög bildkvalitet. Kamerans lätta vikt och form gör den perfekt att ta med i fickan, säger Anders Tegnér, produktchef för kameror på Samsung i Norden.

Du kan fånga livets alla stunder, stora som små, när du är på språng, utan krångel. Du bär med enkelhet med dig NX mini överallt och kan vara säker på att dina bilder har den höga bildkvalitet som varje passionerad fotograf kräver. Med den högsta upplösningen i sin klass gör NX mini att bilderna sprakar av livliga färger. Kameran har ett solitt metallhölje med lyxiga läderdetaljer. NX mini kommer i fem olika färger – vit, rosa, mintgrön, brun och svart.

Den perfekta selfie-kameran

Genom att anamma de senaste konsumenttrenderna har NX mini fått en rad egenskaper som tillåter fotografer att ta ”selifen” till nästa nivå. Med en Flip up and Touch Display som går att vända 180 grader kan du lätt ta perfekta bilder av dig själv. Eller posera framför kameran och ta en selfie bara genom att vinka till NX mini – utlösaren är rörelsestyrd. Med det ultratunna 9 mm vidvinkelobjektivet kan du ta gruppbilder på så kort avstånd att du själv kan vara en del av bilden.

Som med alla Samsungs SMART-kameror 2014 så har NX mini avancerad wifi- och nfc-teknik som låter dig dela bilder på ett enkelt sätt. Med Tag & Go kopplar du ihop NX mini med andra nfc-enheter, som telefoner och tablets, enbart genom att låta enheterna nudda varandra. Då kan du välja och dela flertalet bilder via Mobile Link, skicka bilder till upp till fyra enheter med Group Share eller kontrollera NX mini via din smartphone.  

Med hjälp av NX-M Mount Adapter (ED-MA4NXM) går det att använda ytterligare 15 olika objektiv till NX mini. Dessa objektiv säljs separat. Samsung NX mini SMART Camera finns i svenska butiker under april månad. NX-M 9-27-mm har ett rekommenderat butikspris på ca 4 500 kronor och NX-M 9-mm ca 3 600 kronor.

PRESSKONTAKT

Rickard Andersson (telekom, kamera och IT)   +46 706 044 451 / r.andersson@samsung.com

Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung


Topics


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667