Gå direkt till innehåll
En visionär snart i butik: Samsungs Ultrabook – ett lätt val för många

Pressmeddelande -

En visionär snart i butik: Samsungs Ultrabook – ett lätt val för många

Samsungs första Ultrabook är på väg ut till butik. Samsungs 5-serie ULTRA är en tunn och lätt bärbar dator som lever upp till visionen om en prisvärd Ultrabook för den breda publiken.

 Platt, bra prestanda och prisvärd. Samsungs 5-serie ULTRA är precis enligt visionen om en Ultrabook. Tunna och lätta bärbara datorer har fram tills nu varit förknippat med höga priser. Med Ultrabookskonceptet är ambitionen att erbjuda kunderna snygga och platta bärbara datorer till ett konkurrenskraftigt pris. Samsungs första Ultrabook lever verkligen upp till det.

 En tunn och lätt bärbar dator är en dröm att bära med sig. Men trots att 5-serien ULTRA är så pass mobil har Samsung inte tummat på prestandan. Under det snygga chassit av aluminium finner man bland annat ett batteri som klarar upp till sex timmar normal användning och en ssd-hybrid som kombinerar fördelarna med snabbstart från ssd-minnet med kapaciteten från traditionell hårddisk. Därtill har Samsungs ingenjörer arbetat fram några andra praktiska detaljer. Ett exempel är anslutningsportarna för usb, hdmi och nätverk direkt i chassit, så man slipper krångel med adaptrar eller liknande. Och som en extra smart bonus är 5-serien ULTRA den första Ultrabook som kan ansluta en datorbildskärm eller tv trådlöst via den nya standarden widi och på så vis streama film och bilder direkt från datorn.

 Samsung kan bygga tunna, lätta och mobila bärbara datorer. Bevis för det är både föregångaren X360 och nuvarande 9-serien, som båda har blivit utnämnda till världens tunnaste i sina klasser. Och tack vare att Samsungs bärbara datorer innehåller upp till 75 procent egna komponenter får man inte bara en bra prestanda utan även datorer byggda under mycket goda kvalitetssäkrade former och det helt i egna fabriker. Dessutom är Samsung världsledande på bildskärmar, vilket användaren tydligt kommer att märka med sin 5-serie ULTRA från Samsung.

 

Fakta: Samsung 5-serie ULTRA finns med en reflexfri led-bildskärm på 13 tum som har ljusstyrkan 300 nits. Under skalet sitter Intels i5-processor. Hårddisken är på 500 gigabyte, integrerad med ett ssd-arbetsminne om 16 gigabyte. Går från vila till aktivt läge inom två sekunder. Anslutningar: hdmi-port, usb 3.0, två usb 2.0, 4-till-1 kortläsare samt ethernet, men även wifi och widi. Inbyggd webbkamera. Batteritiden är drygt sex timmar på en laddning och batteriet klarar upp till tre gånger fler laddningar utan att tappa kraft. Vikt endast 1,38 kilo. I butik under februari till det rekommenderade återförsäljarpriset 7995 kronor.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

Relaterat material